Christmas Magic

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst tijdens het Kerstseizoen naar Disneyland Paris ben geweest. In 2008 om precies te zijn, om Oud&Nieuw te vieren. Tijd om weer eens terug te gaan en te genieten van alles wat Disneyland te bieden heeft met Kerst, gewoon even 2 daagjes optimaal Kerst! En dat is aardig gelukt, we hoppen van character naar character en pakken wat kerst-entertainment mee. We beginnen bij de fotolocatie van Mickey Mouse, want zijn kerst-outfit moest uiteraard op de foto. Én konden we eindelijk Duffy ontmoeten, die daar ook op locatie stond! De volgende dag kwamen we Mickey ook nog alleen tegen op de locatie aan het eind van de middag, lekker rustig dus nog een fotootje. De nieuwe Princessenlocatie ook maar gelijk bezocht, wat er echt top uitziet. Het enige nadeel is dat je hier, na lang wachten, maar 1 princess ontmoet.Had er toch op z'n minst 2 verwacht. Je weet ook niet wie je gaat meeten, wij kwamen bij Ariel uit. Leuk om haar weer eens op de foto te hebben!

Wat kerst-sfeer snuiven in Belle's Kerstdorp en een voorstelling van Mickey's Winter Wonderland doen het ook altijd wel goed, ook al is het inmiddels allemaal oude meuk en kennen we het nou wel. Tijd voor iets nieuws zou ik zeggen. It's a Small World is voor de gelegenheid ook omgebouwd tot 1 groot hysterisch kerst-circus en het is een feestje om een ritje te maken. Elk land viert zo z'n eigen feest en we komen zelfs Sinterklaas tegen, erg gaaf gedaan. Ik werd weer blij van Small World, bizar! Winnie the Pooh & Friends hebben ook hun kerst-outfit uit de kast getrokken dit jaar en daar maken we een aantal leuke foto's mee in Santa's Christmas Village. De rij voor Santa zelf is ontzettend lang, daar gaan we niet aan beginnen. Tijd om Kerst te bekijken in de Studios, waar we onderweg nog de nodige characters tegen komen. Het lukt ons zelfs om met Genie als face-character op de foto te gaan! In de Studios heeft Mickey een andere kerst-outfit en komen we Knabbel en Babbel tegen, en een dag later ook nog Goofy. Stars 'n Cars ( die nu een parade is geworden ) heeft ook een kerstmuziekje, maar verder geen aanpassingen. We houden het voor gezien en gaan terug naar het Disneyland Park voor een warme chocolademelk en het begint te sneeuwen in Main Street USA !!

Dan pakken we gelijk de Once Upon a Dream Parade mee, waarschijnlijk de laatste keer in deze versie. Want een ombouw staat op het programma volgend jaar voor de 20e verjaardag. Aan het eind van de parade zit nog een kleine kerst unit. Een aantal elfen, Duffy en natuurlijk de Kerstman komen voorbij. Wel leuk, maar mis de tijd van een echte kerstparade wel! Het avondprogramma is echt pure Christmas Magic om het maar zo te noemen. De lichtjes van de Kerstboom gaan aan en ondertussen wordt Main Street ook mooi verlicht met een leuk showtje met Mickey & Friends, waar ook Duffy weer van de partij is. Je gaat toch vanzelf wel houden van die beer he? Je hebt geen keus als Disneyfreak.. Dus dat werd de volgende dag ook nog een Duffybeer adopteren. Vervolgens kijken we Aurora's Christmas Wish, waarbij de 3 feeën het kasteel van Doornroosje verlichten op hun eigen manier. Roze, Blauw, nee groen! Uiteindelijk is het kasteel prachtig verlicht, maar duidelijk veel minder lichtjes als vroeger. Als afsluiter rijdt de Fantillusion ook nog uit, wat natuurlijk een mooie parade blijft. Op dag 2 gaan we nog op de foto met Pooh in een kerst-pyjama en doen nog een aantal luie attracties als Animagique en Cinémagique. 's Avonds eten we een lekkere burger bij Annette's Diner en gaan dan weer terug naar huis. De bedoeling was om optimaal van Kerst te genieten, en dat is wel gelukt dacht ik zo. Kerst heeft wel zo z'n charmes.. Al ben ik toch meer een voorstander van Halloween haha!
2 opmerkingen:

 1. Duffy steelt ieders hart hahaha maar t is wel een duur kereltje ;-)
  De Princessen hebben we nog ni bezocht maar wij houden dan ook meer van de prinsjes lol
  Happy New Year

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien heb je het heerlijk getroffen met het weer. Leuke foto´s Wezz, je staat er weer gelikt op met de poppetjes LOL

  gr Alette

  BeantwoordenVerwijderen