Pirates and Princess Party

In juni stond er weer een tripje gepland naar Disneyland Paris, samen met Kevin en m'n zusje Stephanie. Voor het eerst zouden we overnachten in Hotel New York en hadden we tickets voor de Pirates & Princess Party. Deze zou voor het eerst gehouden worden dit jaar, maar een paar weken voordat het zover was werd er bekend gemaakt dat ze niet meer door zouden gaan. Erg jammer! Gelukkig kregen we ons geld terug en was er op vrijdagavond een compensatie 'party' in Disney Village met de nodige meet&greets en gratis eten.

Als we net na openingstijd het park binnenstappen besluiten we om te beginnen bij Big Thunder Mountain, waar maar 5 min. wachttijd was! De Disneyminuten waren iets langer en binnen 20 min. zitten we in het treintje. We doen nog een aantal attracties, kijken de nieuwste shows en lunchen even bij Videopolis terwijl we genieten van oude Mickey filmpjes. In de middag gaan we nog even parkhoppen naar de Studios voor de Tower of Terror en bekijken Toy Story Playland. Hier doen we de SlinkyDog attractie, die hadden we nog nooit gedaan. Echt een kinderattractie, maar we liggen gevloerd! Ook komen we nog de nodige characters tegen in het park, onder andere Daisy. Dat blijft toch wel 1 van m'n favorieten..

Aan het eind van de middag gaan we terug naar het hotel om de spullen van de auto naar de hotelkamer te verhuizen en om even op te frissen. Het was alweer tijd voor ons compensatie-feestje in Disney Village. Dit was top geregeld! Er was een DJ en je kon onbeperkt gratis eten en drinken pakken, zo lagen er oa. donuts, koekjes en sandwiches. Maar een Pirates & Princess Party is natuurlijk niks zonder princessen en piraten. Er zijn die avond verschillende meet&greets, en het is hartstikke rustig dus we hebben ze allemaal op de foto. Mickey, Donald & Goofy als piraten verkleed en Minnie als princess. Ook lopen Jack Sparrow en Captain Hook rond en kunnen we op de foto met Sneeuwwitje & Assepoester, afgewisseld met Doornroosje & Belle! We blijven hier 2 uurtjes rondhangen en nadat we alles op de foto hebben gehad, en genoten hebben van het gratis buffet gaan we terug naar het Disneylandpark.We hebben een uur de tijd om nog wat attracties te doen. We duiken Fantasyland in doen daar 'Continue een Feestje' ( Storybook bootjes ) en Casey Jr. En bij allebei de attracties kunnen we blijven zitten voor een tweede ronde. De tijd vliegt voorbij en we moeten het park alweer verlaten. Na wat gegeten te hebben bij de Mac en de foto's online gegooid worden is het tijd om te gaan slapen. De volgende dag zijn we weer vroeg op en genieten van een lekker ontbijtje in Manhatten. In het Disneyland Hotel gaan we nog op de foto met de nodige characters en lopen dan het Disneylandpark weer in. Daar laten we ons met de Dubbeldekker naar het kasteel brengen. Vandaag vinden we ook weer een hoop characters in Fantasyland en Adventureland.

In Adventureland keken we ook weer naar de nieuwe Peter Pan show, hier hebben we gisteren zo om moeten lachen. We kijken nog een show aan de achterkant zodat we op de foto kunnen met de echte Captain Hook, maar ook met Peter Pan, Wendy en Jan. De Character-collectie wordt hier met de dag verder uitgebreid! Ook doen we nog een aantal attracties als Pirates en Phantom Manor en genieten van het heerlijke eten in Hakuna Matata. Geen trip mag ontbreken zonder de geweldige Hakuna Frites en een broodje kebab!Het weer slaat een beetje om als we in de Studios zijn aangekomen en het begint een beetje te regenen. We doen Stitch Live en hopen dat het droog is als we klaar zijn, maar dat is helaas niet het geval. Dan duiken we Toy Story Playland weer in en gaan via de single-ridersline in de Parachutte Tower en daarna doen we een ritje in de Cars attractie terwijl we zeikesnat regenen! Nu we toch zo nat zijn pakken we ook gelijk de Flying Carpets mee, want daar stond totaal geen wachtrij. Gek hé? We mogen zelfs blijven zitten voor een tweede ronde. Dan maar weer terug naar het DisneylandPark en hier hebben we nog even de tijd om It's a Small World mee te pikken voordat we naar de nieuwe show kijken op Central Plaza. Dit valt nogal tegen, weinig sensatie zoals de vorige show. Wel gaan we nog op de foto met de Fairy Godmother en Merlijn de Tovenaar. Als avondeten nemen we een lekkere pizza bij de Pizza Outpost en duiken dan verder Adventureland in om door de grotten te dwalen en op de hangbruggen te springen.

In Fantasyland hebben we ook nog wel een aantal attracties die we kunnen doen, het park is toch tot 10 uur open en het is lekker rustig. We halen een fastpass bij Peter Pan en doen daarna een ritje bij Pinocchio en Sneeuwwitje. Onder het mom 'omdat het kan' pakken we ook gelijk de draaimolen en de teacups mee. Dan gaan we nog op de foto met Pascal uit Tangled en vervolgens kunnen we met de fastpass naar Peter Pan. De enige attractie die we dan nog moeten doen is Dumbo, dus gaan we hier in de rij staan. Het is bijna 10 uur en stipt om 10 uur zitten we in onze vliegende olifant. Top geregeld! Er staan nog een paar mensen te wachten voor het laatste ritje, dus genoeg plek om te mogen blijven zitten. Uiteraard doen we dat graag! Het zwaard krijgen we niet meer uit de steen getrokken, dus verlaten we het park maar. Deze dag zit er ook weer op en het is tijd om naar het hotel te gaan en te slapen.

Zondag was het alweer de laatste dag en na een lekker ontbijtje gaan we naar de Studios, want er stond nog genoeg op de planning voor vandaag. We beginnen bij de Rock 'n RollerCoaster en proberen de RC Racer uit in Toy Story Playland. Helaas is deze attractie niet voor mij gemaakt, maar krijg wel een bonnetje waarmee ik een andere attractie via de uitgang mag doen hier. We kiezen voor de Parachutte Tower en mogen daar inderdaad instappen zonder maar 1 minuut te hoeven wachten. We mogen zelfs voor de gehandicapten naar binnen. Daarna is het tijd voor de Stuntshow, alweer jaren geleden dat ik die had gezien. Er was vrij weinig veranderd, alleen de toevoeging van Lighting McQueen was wel leuk gedaan!

Genoeg Studios voor vandaag, tijd voor het Disneyland Park. Want er moest nog een foto gemaakt worden met Rapunzel! Uiteindelijk staan we een uur te wachten, maar het was het meer dan waard ;) Terwijl we wachten konden we al op de foto met Flynn Rider in de wachtrij. En vervolgens op de foto met Rapunzel. Zo mijn character-collectie is dit weekend weer flink uitgebreid! We maken een rondje met de trein vanaf Discoveryland tot Frontierland en gaan dan wat eten bij Last Chance Café. Nog een laatste keer kijken bij de Peter Pan Show en lopen we weer langs een Indiana Jones in storing. Na de nodige winkels bezocht te hebben in Main Street en Disney Village lopen we terug naar Hotel New York en is het tijd om naar huis te gaan.
Dáágh Disneyland, tot Halloween !!
1 opmerking:

  1. Wat jammer dat de Pirates & Princess Party niet is doorgegaan, maar er is wel een mooi alternatief voor in de plaats gekomen. En je hebt weer geweldige character foto's weten te scoren!

    BeantwoordenVerwijderen