This is Halloween

Everybody scream! Halloween is mijn favoriete feest, en ook dit jaar móesten we er weer bij zijn om het te vieren in Disneyland Paris. Helaas zat er maar 1 dagje Halloweenen in. Gelukkig was dat op 31 oktober en konden we aanwezig zijn bij de Halloween Soiree, alweer voor de 3e jaar op rij. Vorig jaar zijn we daar enorm verwend qua characters, dus met goede hoop vertrokken we voor een dagje Halloween plezier ( En daarna nog 2 dagen zonder Halloween! ) op maandagochtend. De avond ervoor was het eindfeest van Drievliet, dus erg veel slaap heb ik die nacht niet gehad. Als het een uurtje is geweest, was het veel! En ik moest deze trip de hele weg alleen rijden, voor het eerst. Dat ging allemaal prima en een paar uur later stonden we voor de poorten van het Disneyland Park. Nadat we waren ingecheckt bij het Kyriad hotel.

We begonnen in het Disneyland Hotel en konden daar gezellig met Eyoore op de foto. Niet te lang blijven hangen, want het was bijna openingstijd en we wilden Halloweenen! Helaas waren de decoraties dit jaar ontzettend karig. Er stonden een tiental Mickey-pumpkins op Town Square en Central Plaza en daar is alles eigenlijk wel mee gezegd. De pumpkinmen hebben het park verlaten en zelfs Frontierland was niet omgetoverd tot Halloweenland. Ondanks de teleurstelling van de decoraties waren er wel 2 nieuwe shows dit jaar. Nadat de jaarpassen waren aangeschaft en we even met Winnie the Pooh ( in speciale nieuwe Halloween outfit! ) op de foto zijn geweest is het tijd voor de eerste show. Een show vol Disney Villains op Central Plaza. Helaas ter vervanging van mijn favoriete show, de Villains Showtime van de afgelopen jaren. Maleficent was wel weer terug gelukkig en zij leerde Dr. Facilier de kneepjes van het vak, uiteraard met de hulp van andere Villains. Zo transformeerde Evil Queen tot The Old Hag en kwamen Jafar, Cruella, Captain Hook en de Queen of Hearts ook nog voorbij. Wel een erg leuke show, maar toch heb ik liever de oude show terug.. Die was gewoon fantastisch!

We doen even wat on-Halloween dingen, want veel is er niet te beleven. In juni hebben we genoten van de Peter Pan show, dus daar gingen we natuurlijk even langs. Ook komen we Aladdin & Jasmine nog tegen en gaan daarmee op de foto. Als we daarna door Frontierland lopen zien we dat de Big Thunder Mountain net open gaat, voor het eerst sinds het ongeluk een paar dagen daarvoor. We persen onszelf met moeite de wachtrij in en binnen 10 minuten zitten we in het treintje. Toch wel spannend om een ritje te doen, zou de trein weer van de rails afschieten? Dat was gelukkig niet het geval, en het was weer een soort van wildest ride in the wilderness. Nu we toch in Frontierland zijn gaan we even kijken bij de Villains die dit jaar weer bij Phantom Manor rondlopen. Hier is maar 1 woord voor: DRUK! We krijgen geen Villain te pakken, maar kunnen wel snel op de foto met Jack Skellington & Sally.

Er staat nog een Halloween-show op het programma. Een compleet nieuwe show op het podium naast het kasteel, wat ook prachtig versierd was tot een mooi Halloween podium! Een gigantische Mickey pumpkin staat in het midden. De show was ook echt fantastisch, de vrolijke kant van Halloween. Mickey en al z'n vrienden maakten er een mooi feest van. Ze hadden ook ( bijna ) allemaal fantastische outfits aan, de characterfreak in mij werd helemaal gek haha ;) Er werd snoep uitgedeeld, gehoepeld, gegooid met grote spook-ballonnen, kinderen konden meedansen en er werd gezocht naar de oranje vleermuis. Dit was gelijk mijn favoriete deel van de show. Bat, Bat, Where is the Bat? Hilarisch stukje, met de monstermash.. Die had ik de afgelopen maand 10x per dag gehoord in Drievliet bij de Kopermijn. Want ook daar hadden we Halloween-muziek, maar dat ter zijde! Na de show was er ook een hele kleine minuut tijd om op de foto te gaan en binnen 2sec staan we vooraan en kunnen we op de foto met Goofy in een geniaal skellington-kostuum. De volgende show zitten we weer vooraan en kunnen dan met Donald & Daisy op de foto, want Daisy wou ik wel heel graag toevoegen aan de collectie.

We kijken nog even bij de Villains in Frontierland, maar het zijn nog steeds dezelfde en het is nog steeds rete-druk. Dan gaan we langs bij de Tremaine Family in Fantasyland. Die waren weer goed op dreef, en we liggen gevloerd om ze! We halen nog een lekkere hotdog bij Casey's, dat is lang geleden, en bezoeken we It's a Small World en Continue een Feestje ( daar mogen we wéér blijven zitten ) omdat het kan.. Aan het eind van de middag besluiten we om even langs het hotel te gaan en alle spullen te verhuizen van de auto's naar de hotelkamer. We gooien alvast de eerste foto's online en frissen ons op, want in de avond stond de Halloween Soiree op het programma. Met de auto gaan we vervolgens naar Hotel New York, waar we met een smoesje kunnen parkeren, en gaan dan wat eten bij de McDonalds in Disney Village. Hier is het zo bizar druk, nog nooit gezien, maargoed we hebben honger en je moet toch wat! Daarna is het toch echt tijd om te gaan beginnen aan de Halloween Soiree. Are you ready?
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen