Beestjes kijken

Vandaag gaan we naar Animal Kingdom, een combinatie van dierentuin en pretpark verpakt in een mooi Disneypark! Dankzij de EMH kunnen we tot 11 uur 's avonds in het park rondlopen. Normaal sluit het park al rond een uur of 6 zodat de dieren rust hebben, dus we boffen met deze mooie tijden. We komen al snel aan bij de ingang, dit park ligt veel dichter bij ons hotel dan het Magic Kingdom. Als we het park binnen stappen worden we verwelkomt door Mickey, Minnie en Pluto die op een grote Jeep staan. Het park werd geopend en er ontstaat gelijk een chaos, iedereen trekt een sprintje naar hun favoriete attractie. De meeste mensen rennen naar Expedition Everest, maar wij gaan de andere kant op. We beginnen de dag met de 'Kilimanjaro Safari'! 's Ochtends schijn je hier de meeste dieren te kunnen zien. Het wachten duurt niet zo lang en we klimmen in de jeep die ons rond zou rijden voor een 10daagse safari. Hopelijk weet hij een kortere route, want ik heb wel betere plannen voor de komende 10 dagen!

De safari is een groot succes en we zien heel veel dieren, en wat een ruimte dat ze hebben! Super om te zien, en even vergeet je dat je gewoon in een pretpark in Orlando bent. Zo zien we onder andere leeuwen, cheeta's, giraffes, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, struisvogels, neushoorns en nog veel meer beesten. Op een gegeven moment stonden er zelfs 2 giraffes naast onze jeep! Na deze geweldige safari lopen we weer richting ingang om alles rustig te bekijken, zonder te haasten. Onderweg zie ik ineens Flick staan, die zie je in Parijs nooit dus gelijk er op af! Daar gaan we graag mee op de foto en komen dan ook Terk nog eens tegen. We lopen weer verder naar de Tree of Life, het kenmerk van Animal Kingdom. Een gigantische boom waarin honderden beesten gesneden zijn, schitterend om te zien. Onder de boom bevind zich een attractie van Bugs Life, we hebben Flick net ontmoet dus nu werd het tijd om deze 3D film te bekijken. Leuke brilletjes krijgen we op, zodat we eruit zien als insecten en de sprinkhanen ons niet zouden herkennen. Helaas herkennen ze ons toch en worden we aangevallen.. Doodeng deze attractie! Gigantische spinnen die zowat bovenop je komen. Ik dook helemaal weg haha.. Ik vind spinnen nou niet echt dieren die ik van dichtbij wil zien. Snel weg hier, nooit meer!

Dan komen we in Dinoland USA terecht, het aller-aller-aller-aller-aller lelijkste stukje Disney wat ik ooit heb gezien. Echt een verschrikkelijk lelijke kermis met wat vage attracties. Ben ik stiekem in Walibi terecht gekomen? Verstopt in een hoekje vinden we de Dinosaur attractie, iets waar ik heel erg naar uitkeek. Dit staat gelukkig los van de rest van Dinoland, en is het geen rare kermis hier. We pakken een fastpass en gaan dan in de rij staan, want er stond maar 20 minuten wachttijd. Het loopt lekker door en al snel stappen we in onze time-rover. Gordel om en gas op die lolly! Niet te beschrijven wat er onderweg gebeurd, wat een gé-wel-dige attractie !! Het is echt zo geweldig om deze attractie te doen, pikkedonker, keiharde knallen en vooral heel veel grote dinosaurussen! We doen snel nog een ritje met de fastpass en het is weer genieten geplazen. Goed vasthouden en uitkijken dat we niet werden opgegeten. De onride foto's spreken dan ook voor zich.. Favorietje hoor!

Als we zijn bijgekomen van onze tijdreis lopen we naar Expedition Everest, ook weer zo'n attractie waar ik enorm naar uitkeek. Het was er aardig druk en zelfs bij de single riders line stond er 45 minuten wachttijd. Iets teveel van het goede, dus pakken een fastpass en lopen verder richting Afrika. Dan pakken we het treintje naar 'Rafiki's Planet Watch', hier kun je alleen per trein komen. Het stelt allemaal niet zoveel voor, een kinderboerderij en wat educatieve dingen komen we tegen. Maar wij kwamen uiteraard voor een foto met Jiminy Cricket, die ons binnen al stond op te wachten! Mijn dag kon niet meer stuk, eindelijk op de foto met dé Jiminy Cricket himself. Ook gaan we nog op de foto met Rafiki, het is tenslotte zijn Planet Watch. Dan pakken we de trein weer terug naar Afrika en lopen naar de ingang van het park om te kijken voor characters en gaan op de foto met Brer Bear.In Camp Mickey & Minnie komen we ook nog de nodige characters tegen. Dit parkdeel is eigenlijk gewoon een meet&greet area. Mickey, Minnie, Goofy & Donald staan in 4 aparte trailers voor foto's en buiten stonden ook Knabbel en Babbel nog. Maar mijn oog viel op iets anders, Stampertje & Miss Bunny stonden een stukje verderop. Hier gaan we graag mee op de foto en na onze foto is het erg rustig bij Donald Duck en gaan we met de eend in zijn Safari outfit op de foto. We halen daarna wat te eten in Dinoland, het is ongelooflijk druk dat we verderop maar op een bankje moesten zitten om te eten. Er was geen plek meer in de toko! Lekker gegeten en toen liepen we naar Expedition Everest, want bij de Nemo Musical was het veel te druk. Via de single riders line konden we binnen 20 minuten instappen. We hadden geluk en zaten nog naast elkaar ook. Geweldige achtbaan was het! Een heel stuk achteruit en we staan oog in oog met een gigantische Yeti. Super !! Dan lopen we naar de 'Kali River Rapids', waar we echt soaked uitkomen. Gelukkig snel weer opgedroogd en keken we Mickey's Jammin' Jungle Parade in Afrika. De parade stelt niet zoveel voor helaas. Je ziet meer onbekende mensen die ze uit het publiek hebben geplukt dan characters. Niet echt de moeite..

Finding Nemo: The Musical stond op het programma, dus liepen we daar naartoe. Een geweldig mooie show! Je leeft je helemaal in en ziet op een gegeven moment de mensen die de vissen besturen niet meer. Helemaal top, en dat hij zo lang duurt is alleen maar een pluspunt. Dan doen we nog een ritje Expedition Everest met onze fastpass en konden zo instappen. Helemaal goud natuurlijk, maar wel ontzettend koud zo 's avonds. De EMH waren inmiddels ingegaan en in Camp Mickey & Minnie gaan we nog op de foto met Minnie en Goofy in hun safari outfits. We halen nog een lekkere pizza bij de Pizzafari ( Piet's Safari! ), en gaan dan naar de Festival of  the Lion King. Speciaal voor de EMH was er nog een extra voorstelling. Een erg vrolijke show, en erg gaaf gedaan! Animatronics, Dansers, Characters, Vuurvreters, Zangers.. er komt van alles voorbij. Als de show voorbij is komen we Mickey & Minnie samen op locatie tegen, super dat ze zoiets nog doen voor de hotelgasten. Het is lekker rustig dus gaan gezellig met de safarimuizen op de foto. Als afsluiter van de dag doen we nog 1 ritje Expedition Everest en zijn we terug naar het hotel gegaan. Niet tot het einde gebleven, en om 11 uur ging het licht al uit!
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen