Wereldreis vol characters

Er is nog 1 park wat we niet bezocht hebben en dat is Epcot! Wat ik van tevoren heb gezien op internet, plattegrondjes, foto's en youtube-filmpjes leek dit park mij het minst leuk in WDW. Mijn gevoel klopte gedeeltelijk. Het park heeft zeker zo z'n charmes, maar mijn favoriete park zal het nooit worden. Ik mis de echte Disneymagie die hier niet zo duidelijk aanwezig is. We beginnen de dag met 'Spaceship Earth', een attractie die zich in de grote bol van Epcot bevind. Nooit gedacht dat daar binnen een attractie zou zitten! Met een karretje rijdt je langs allemaal animatronics van de oertijd tot de toekomst, en kom je zelfs helemaal bovenin de bol terecht! Hierna lopen we naar 'The Land',het gebouw waar diverse attracties zich bevinden, oa. Soarin'. Het gebouw is echt spuuglelijk en je hebt het gevoel in een winkelcentrum rond te lopen. We stappen gelijk op Soarin' af en de wachtrij van 'maar' 45 min. valt ons reuze mee.

Soarin' is het wachten méér dan waard, wat een fantastische attractie! We zitten perfect in het midden en hebben echt het gevoel alsof we over California vliegen. Over de bergen, over de zee, over de sinaasappel-velden ( ruik je dat? échte sinaasappels! ) en we vliegen zelfs even over Disneyland. Na een korte rookstop, waar een eekhoorntje op bezoek kwam, liepen we naar 'Journey into Imagination with Figment'. Geen idee wat we hier van konden verwachten, maar het stond op het lijstje met aanraders. Er staat geen rij en we kunnen gelijk instappen. Een reis langs alle zintuigen gingen we maken, alleen volgens Figment kon dat veel leuker. Figment is een paars draakje en is echt hilarisch! Het liedje van de attractie blijft ook lekker hangen.. "Imááááágination !!". Ja ik ben gelijk fan van deze attractie, en vooral van Figment zelf.

Dan lopen we naar 'The seas with Nemo & Friends'. Er staat wel een lange rij, maar het loopt lekker door en binnen 10 minuten stappen we in onze schelp-doombuggie. We maken een mooi ritje door de onderwaterwereld van Nemo, gaaf gedaan met projecties en echt decor. Dwars door de EAC heen en op het eind langs een echt aquarium waarin de Pixar-vissen geprojecteerd waren. Ontzettend knap gedaan. Als we uitstappen kom je in een ruimte terecht met allerlei aquariums waarin je de vissen uit Finding Nemo kunt zien. Clownvissen natuurlijk, maar ook zeepaardjes en andere vissen. Er is nog een Nemo attractie te vinden in het gebouw, 'Turtle Talk with Crush'. Erg grappige attractie, zelfde idee als 'Monsters Inc. Laughfloor' en 'Stitch Live'.

Innoventions weet ons niet te boeien en na een aantal drankjes geproefd te hebben bij de Cool Club is het tijd voor het andere deel van Epcot. Het park is opgesplitst in 2 delen. De Future World hebben we nu deels bezocht en rondom een groot meer vind je de World Showcase. Diversen landen worden hier uitgebeeld, en maak je een korte wereldreis. Je vind er winkels en restaurants die bij het land passen, en soms ook een attractie of natuurlijk een character! We lopen tegen de klok in, en gaan snel naar Frankrijk. Canada en de UK lopen we straal voorbij, daar zijn nu toch geen characters te vinden haha. Even denken we terug in Parijs te zijn, we zien zelfs de Eiffeltoren! Niet veel later komt daar Marie, van de Aristocats, aangelopen. Ja daar wou ik ontzettend graag mee op de foto. Wat een geluk! Marie is echt geweldig om te ontmoeten, en de camera maakt overuren. Dan kijken we een film over Frankrijk, wel mooi om te zien. Als we buiten komen staat daar Doornroosje. Net als bij Marie stond hier bijna niemand te wachten voor een foto. En niet zomaar Doornroosje, ze had haar roze jurk aan !! Ook weer iets op m'n characterlijstje om af te vinken. Belle en het Beest komen we helaas niet tegen, dus lopen terug naar de UK. Hier genieten we met een lekkere snack van het zonnetje.

Zijn we nou in Engeland of in Amerika?  Even wat winkeltjes bekeken, waar we binnen ineens Pooh & Tigger tegenkomen! Gelijk op de foto natuurlijk, en als we weer buiten zijn zien we Mary Poppins en Alice aan komen lopen. Die wonen natuurlijk allemaal hier in Engeland. We gaan graag met Mary op de foto, maar dat bleek meer een Scary Poppins te zijn. Wat een chagrijnige nanny! Nog even een kijkje genomen in Frankrijk, maar helaas geen Belle en het Beest te bekennen. Dan pakken we bij International Gateway de boot. Hier verlaat je Epcot weer en kun je een boottochtje maken langs een aantal hotels, Boardwalk en als eindbestemming Disney's Hollywood Studios. Heerlijk zo'n boottochtje in het zonnetje. Na een tiental minuten komen we aan bij de Studios voor een aantal uur plezier. We hebben toch nog zeeën van tijd vandaag! En Epcot gaat ons al snel vervelen..Bij binnenkomst vinden we een mooi plekje om de Block Party Bash te bekijken, op een bankje in de schaduw! Ik plant me op het bankje, en Kevin gaat fastpassen halen bij de Tower of Terror. Ondertussen raak ik aan de praat met een familie uit Louisiana. Ze leren mij 'Who Dat!' te zeggen. Geen idee wat het betekend, maar het klinkt wel vrolijk. Ik roep het nog regelmatig.. WHO DAT !! Dankzij Jenn, op twitter, kwam ik er achter dat het met de Saints en de SuperBowl heeft te maken. Kevin is weer terug en de Block Party Bash is weer 1 groot feest. In het Animation gebouw gaan we daarna even langs bij wat characters. Onderweg komen we Jojo & Goliath tegen, een clowntje en een leeuwtje van Playhouse Disney. Toen hadden we nog géén idee wie het waren, maar ze verveelden zich en wij konden zo makkelijk de collectie wer wat uitbreiden. Sorcerer Mickey had het ook niet zo druk, en dat was ook ontzettend gaaf om hem te ontmoeten. Vervolgens maken we een geweldige groepsfoto met de characters van UP! Het wordt eentonig, maar ook dit is weer zo gaaf om op de foto te hebben. Buiten komen we nog een eenzame Little Einstein tegen, Leo ( kwamen we ook later pas achter dankzij Ria ).

Als je toch in de Studios bent, dan ga je natuurlijk naar 'MuppetVission 3D'! Blijft een hilarische film. Voordat de show begint maak ik snel een foto van Statler & Waldorf. Gelijk komt er een castmember op me af, je mag hier geen foto's maken. Nee sorry weet ik, maar ik heb hem toch al gemaakt haha. We zitten helemaal vooraan om Sweetums van dichtbij te zien. Awesome! Buiten zie ik ineens Mike & Sulley staan. Ze gaan net weg en er stond niemand meer in de rij. Ze poseren allebei voor een foto, en de cm die erbij is verteld dat ze over 2 min. weer terug komen. We gaan snel in de rij staan en al snel kunnen we op de foto. Daar komt ie weer hoor.. Wat gaaf om met Mike Wazowski op de foto te gaan !! Mijn lijstje wordt langer..

Dan lopen we weer terug naar 'Art of Animation' voor een aantal characters. Ik had gehoord dat hier de nodige characters rondlopen op dagen dat Fantasmic niet speelt. We gaan op de foto met Mulan en later nog met Pocahontas & Meeko. Verder loopt er niet veel boeiends rond en gaan we wat eten bij Backlot. Buiten komen we Handy Manny tegen, de enigste Playhouse character die ik ken! Aan de andere kant stonden nog 2 Little Einsteins zich te vervelen en gaan we op de foto met Negert en Chineesje. ( Quincy en June, maar dat wisten we toen natuurlijk niet ) Genoeg characters ontmoet en nu was het tijd voor een beetje actie.. De Tower of Terror! Totaal andere beleving als in Parijs. Hoe geweldig is het om dit allemaal in het Engels te horen? De lift gaat ineens horizontaal ipv verticaal, bizar! Echt een geweldige attractie, stiekem toch beter dan in Parijs. Dan lopen we weer naar de uitgang en pakken de boot terug naar Epcot om ons rondje World Showcase af te maken, inmiddels in het donker!

Uiteraard is Amerika aanwezig in de World Showcase en we pakken gelijk de American Adventure mee. Ook weer zo'n über Nationalistische attractie, de hele geschiedenis van de USA komt voorbij in animatronic-vorm. Het is knap gedaan, maar de voorstelling duurt wel erg lang. Maarliefst 3 kwartier zitten we in het theater naar een geschiedenisles te kijken. Wel even lekker om bij te komen, en voor non-Amerikanen misschien niet zo interessant. Eenmaal buiten, uitgeslapen en wel haha, zoeken we een mooi plekje voor het vuurwerk. In Italië vinden we een topplek en vanaf daar kunnen we genieten van "IllumiNations: Reflections of Earth". We hadden nu zo'n goede plek dat gelijk de filmcamera ook tevoorschijn kwam. Echt een prachtige vuurwerk show, op het midden van het meer, was dit. De combinatie van fonteinen, vuurwerk, muziek en de grote wereldbol met de beelden die daarop afspeelden was gewoon fantastisch. Kippenvel! Als alles tot ons is doorgedrongen en de vuurwerkshow is afgelopen gaan we verder met onze wereldreis. De EMH is inmiddels ingegaan, en overal moeten we onze hotelpas laten zien. Dat was in de andere parken niet het geval, daar hebben we niks laten zien.

In Noorwegen doen we de 'Maelstroom', een boomstam-attractie. Eigenlijk kan dit gewoon niet in een Disneypark, wat een sneue attractie. Het is wel leuk, maar meer een Phantasialand attractie. De rit duurt veel te kort, en de aansluitende film slaan we lekker over. In Mexico, Mexiihhiicoooo, doen we de attractie van de 3 caballeros. Hilarisch simpele attractie, zijn we echt nog wel in een Disneypark? Ohja kijk Donald Duck, Panchito en José! Dan is onze wereldreis compleet en komen we in de Future World terecht. Bij Test Track is het te druk, dus lopen we verder naar 'Mission Space'. Oeii, wil ik die wel doen? Er staat maar 10 minuten wachtrij voor de groene versie ( voor mietjes ) en 5 minuten voor de oranje versie ( voor daredevils ). Uiteraard ben ik een echte held, dus werd het 5minuten langer wachten voor de mietjes versie. We krijgen allemaal een eigen taak aangewezen, en werden met z'n 4en in een erg krappe claustrofobische spaceshuttle gezet. Als dat maar goed gaat en iedereen de goede knoppen indrukt. De totaalbeleving van deze attractie is echt fantastisch, maar wat zit je claustrofibisch in dit hok. Ik moet maar geen astronaut worden denk ik zo. Uiteindelijk valt het reuze mee, en het ronddraaien gebeurd alleen bij de oranje versie. Toch blij dat ik hem heb gedaan, alleen de oranje versie zal ik niet zo snel instappen..

Helaas is 'Ellen's Energy Adventure' gesloten, dus lopen we door naar The Land. Als eerst doen we 'Living with the Land', een boottochtje door de kassen van Epcot. Erg interessant om te zien, en daar is alles mee gezegd. Iets wat je gezien moet hebben in Epcot in ieder geval! Dan is er nog 1 attractie in dit gebouw wat we nog niet hebben gedaan, Circle of Life. Een film met Simba, Timon & Pumbaa. Educatief vooral, maar je krijgt wel een goed beeld over het milieu. Voor de film begint komt er een vrouw binnengelopen met een wandelstok en kan amper lopen. Ze loopt helemaal naar beneden en gaat daar zowat vooraan zitten. We schoten enorm in de lach en het duurde minstens 10 minuten voor we de slappe lach weer kwijt raakten. Als ik er aan terugdenk moet ik weer lachen. En waarom? Geen flauw idee! De gedachte dat die vrouw straks weer helemaal naar boven moest lopen vond ik hilarisch. Wat doe je jezelf aan? Na de film houden we het voor gezien en verlaten we het park. Inmiddels alle vier de parken gezien en genoten van de eerste indrukken. Er valt gelukkig nog een hoop te zien en te doen en we hebben ook nog genoeg dagen over. Morgen gaan we weer naar het Magic Kingdom!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen