A Muppetational Vacation

De titel voor de nieuwe reis is gevonden.. It's gonna be a Muppetational vacation! Een aantal jaar geleden, zou het 2009 geweest zijn?, ontstond er op twitter een idee wat iets met WDW en Halloween te maken had. Er kwamen steeds gekkere ideeën op tafel, en het leek altijd maar ver weg en hoeveel ervan werkelijkheid zou worden wisten we niet. Zo kwam New York voorbij en ook The Haunted Mansion Holidays in Disneyland Anaheim. Dat is het allemaal niet geworden, naast het Halloweenen in Orlando voegen we wat Muppets toe aan de vakantie. Halloween 2012 komt ineens dichtbij en nu zijn er daadwerkelijke plannen en is het eerste gedeelte zelfs al geboekt. Het aftellen kan zowaar beginnen! Samen met Jenn ga ik in oktober weer naar Amerika. Zo ontzettend veel zin in.. I can't freakin' wait !!

We beginnen in Atlanta voor een dag of 2. Hier gaan we heen omdat er een Puppetry Museum zit, en laat deze nou net een Jim Henson expositie hebben! Échte Muppets gaan we daar zien, hoe gaaf is dat? Ook een mooie kans om eens wat van het non-touristische Amerika te zien. Er schijnt ook een groot aquarium, bijna een dolfinarium, te zijn dus daar gaan we ook zeker een bezoekje aan brengen. Vervolgens vliegen we door naar Orlando voor wat Disney Magic. Dat mag natuurlijk niet ontbreken! Via de Engelse site van WDW kwam er een prachtige aanbieding voorbij, je zou gek zijn als je die aan je neus voorbij laat gaan. Korting!

De eerste 5 nachten slapen we in het 'Port Orleans: French Quarter Resort' en hierbij kregen we allerlei fantastische extra's. Naast de korting op het hotel kregen we ook 14dagen toegang tot alle Disneyparken, voor de prijs van 7dagen. Free dining plan zit er ook nog eens bij, speciale plekken om naar het vuurwerk te kijken in het Magic Kingdom en Epcot en krijgen we er zomaar een giftcard bij ter waarde van 150$. En nog een hele waslijst met allerlei kortingen/vouchers voor diverse restaurants en winkels. Daar wordt je toch gelijk vrolijk van? Thanks Disney! De eerste paar dagen gaan we dus al genieten van wat Disneyparken.. Ik kan niet wachten om weer een ritje 'Dinosaur' te doen. Mijn grote favoriet!

De rest van de vakantie overnachten we in 'Celebration Suites', een stuk goedkoper en op mooie afstand van alle parken. Er valt nog genoeg te ontdekken in Orlando, er zijn zoveel meer pretparken. Zo staan Universal Studios, Islands of Adventure en Seaworld op de planning, wat we afwisselen met nog wat Disneydagen. Uiteraard moet er ook nog Halloween gevierd worden en pakken we een Horror Night mee in Universal ( doodeng! Nu al nachtmerries ;) ) en de fantastische Mickey's Not So Scary Halloween Parties! Daar gaan we maar liefst 2 keer naartoe, genoeg tijd dus om daar de characters te stalken, de prachtige vuurwerkshow 'HalloWishes' te bekijken en te genieten van de Boo to You parade. En trick-or-treaten !!

Genoeg mooie plannen dus om waar te maken in 2 weken tijd! Een characterontbijtje met Mickey & Friends, een tocht met Kim Possible ( geruchten zeggen tegen die tijd: Agent P! ) door Epcot, een avondje OldTown, alligators bekijken, inschrijven voor Hogwarts, misschien wel het nieuwe Fantasyland bekijken en natuurlijk met Phineas & Ferb op de foto! Dit moet wel een schitterende vakantie worden. Geweldig hoe zo'n avondje twitteren ineens tot een hele vakantie kan leiden. De voorpret is al leuk en de komende tijd zullen we de rest van de hotels boeken en moeten de vluchten ook nog geregeld worden. Komt helemaal goed, ik heb er zin in!

Hier vind je de vakantieplanning! KLIK

Tijd om te boeken!
Update 18 april
Inmiddels zijn we een paar weken verder, en hebben we de grens van 180 dagen gehad. Dat betekend dat je restaurants mag gaan reserveren. We hebben gekozen voor een character breakfast met Donald & Friends in Animal Kingdom. Dan zijn er ook Extra Magical Hours, dus dat kunnen we mooi combineren. Alle hotels zijn inmiddels geboekt. Eerst 2 nachten in We(l)sley Inn in Atlanta en dan vliegen we naar Orlando. Het enige wat nu nog geregeld moet worden zijn de vluchten. De prijzen blijven maar schommelen en zijn soms ineens 100 euro goedkoper, en nu ineens weer 100 euro duurder. Als hij nu weer goedkoper wordt dan sla ik gelijk m'n slag, en als het te lang duurt dan maar een wat duurdere vlucht..

De datums voor de Halloween Parties zijn nog niet bekend gemaakt, maar dat kan nooit lang meer duren. Wel openingstijden voor de Disneyparken en die zien er goed uit. Gelijk bij aankomst kunnen we tot 12 uur 's avonds genieten in Epcot! En de Main Street Electrical Parade staat nog steeds op de planning voor oktober. Ik kan niet wachten om die parade te zien! En nu maar hopen dat tegen die tijd een groot gedeelte van het nieuwe Fantasyland al geopend is. Het Dumbo gedeelte is al open, maar ik wil wel erg graag de Little Mermaid attractie doen!

New York, New York!
Update 28 april
De vliegtickets zijn geboekt en we hebben de reis weer een klein beetje aangepast. Een paar dagen langer, en 350 euro goedkopere vliegtickets. Kijk daar worden we blij van! Op 27 september vertrekken naar New York. Ja écht, ik gaat gewoon naar New York! Niet voor lang, maar een bliksembezoek aan Times Square zit er waarschijnlijk wel in. We hebben namelijk een enorm lange overstaptijd in New York. 's Avonds vliegen we door naar New Orleans. Ik ben erg benieuwd hoe dat allemaal is daar! Wie weet komen we Louis met z'n trompet nog wel tegen in de bayou. Alles is nu zo'n beetje geregeld. Alleen nog een binnenlandse vlucht van Atlanta naar Orlando en een hotel in New Orleans. Komt helemaal goed. Ik begin er steeds meer zin in te krijgen! Gelukkig komt het nu steeds dichterbij, en dat we een paar dagen eerder vertrekken werkt alleen maar mee haha. I'm going to New York and New Orleans too! WHO DAT !!

4 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal erg goed, wel heeeel vol, uitgerust weggaan ( al kan je daar heel veel aan) geniet nog verder van jullie voorpret( wij doen mee)
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De titel alleen al klinkt supercalifragilistic en dan lees je verder naar de planning en dat is zo expialidocious !
  Veel plezier met de voorpret en wel genoeg foto's nemen hé !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ja hoe doe ik zoveel mogelijk in 2 weken tijd :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er naar uit dat jullie een hele toffe vakantie gaan hebben! Leuk hoor! :D

  Je had op DLRPfans nog gevraagd hoe het zit met de Prefered Viewing. Bij je boekingspapieren zitten vouchers. Je boekingspapieren komen in de laatste 2 weken vóór je vertrek thuis per post. ;) Die vouchers moet je dan inderdaad afgeven op de Prefered Viewing locatie. Als je niet weet waar het is kun je altijd even bellen naar Disney of het op de dag zelf in het betreffende park vragen. Aanmelden bij City Hall is alleen als je het 'wilt kopen', maar ik begrijp dat jullie het er sowieso bij hebben zitten dus dan is dat niet meer nodig. De Prefered Viewing plaatsen vonden wij echt de moeite waard!

  Veel plezier nog met de voorpret!

  Groetjes,
  Joyce (Joyce_Belle)

  BeantwoordenVerwijderen