Disneyland Paris Celebrates

We waren al met het openingsweekend van de 20th Anniversary geweest, maar toen het programma voor dé echte verjaardag uitlekte was de keuze niet moeilijk. Dat feestje zou niet compleet zijn zonder Wezz! Een hele dag vol met speciale happenings. Het programma was snel weer verdwenen van het web, maar wij hadden het gelukkig kunnen zien. Een hotel werd geregeld en samen met m'n zusje, Stephanie, zouden we 2 dagen meefeesten. Last-minute besloot Kevin om toch ook een dagtocht te boeken en onderweg pikten we hem op bij de Tolweg. Klaar voor de 20e verjaardag! Dit moest en zou een topdag worden..

De hele dag waren er allemaal happenings gepland. Elk land zou z'n eigen feestje vieren. Ik dacht dat het meet&greets zouden zijn, maar het waren leuke showtjes. Helaas dus niet zelf gefilmd, maar als je op de titel klikt dan krijg je een youtube filmpje te zien. We begonnen deze dag met een rondje langs de hotels, in de hoop dat daar ook nog de verjaardag gevierd werd. Maar helaas niks speciaals. Bij de ingang van het park waren ze druk aan het staken en blokkeerden ze de ingang. We werden via de ingang van de Studios langzaam naar het Disneyland Hotel geloodst. Gelukkig waren we er vroeg bij en was het geen probleem om binnen te komen, ik begreep dat dit 's middags wel anders was. Nog even het hotel binnengelopen, waar we mijn grote held Vader Turk tegen het lijf lopen. Ik heb hem eindelijk verteld dat hij m'n favoriete character is. Wat was hij blij om dat te horen! Hahaha!Happy Birthday Disneyland Paris
We hadden een mooi plekje gevonden voor de openingsceremonie. Een toespraak van Philippe Gas, gevolgd door een geweldige flashmob! Een hoop castmembers ( Heel Main Street vol! ) dansten om 'Magic Everywhere' en even later kwam er een groepje characters meedoen. Er kwamen zelfs 2 stuntvliegtuigjes aan te pas die een 20 in de lucht schreven, vlak boven het kasteel! Geweldig om te zien! Na de flashmob maakten alle cm's een haag en mochten we over de paarse loper richting kasteel lopen. Dit was echt een kippenvel moment. Zo heb ik nog nooit op Main Street USA gelopen! Wat een enthousiaste mensen die er werken, eens wat anders dan de stakers aan de ingang! De rijen voor de speciale pin waren inmiddels gigantisch lang, maar het speciale programmaboekje voor deze dag hebben we wel te pakken gekregen.Frontierland Celebrates!
De eerste happening waar we naartoe gingen was in Frontierland. Toen ik dit las, was dat toch echt wel de doorslag dat ik hier bij wou zijn. Niemand minder dan de Country Bears zouden hierbij aanwezig zijn. Samen met Goofy & Max in speciale cowboy outfit stonden ze daar te dansen en te zingen. Niet alleen Wendell en Big Al ( die we al vaker gezien hebben in Parijs ), maar ook Liverlips en zelfs Shaker waren van de partij. De happening was leuk gedaan, erg vrolijk! Na de show gingen ze er helaas vandoor. Nee hé, geen meet&greet met de Country Bears? Daar kwam ik voor! Later op de middag kijken we nog een keer de show en achteraf wéér geen meet. Een enorme teleurstelling.. Om 4 uur wilde ik toch nog een keer de gok wagen. Kevin had de moed al opgegeven en ging een plekje zoeken voor de parade, en wij liepen weer helemaal naar Frontierland. Het showtje was inmiddels afgelopen.. en ja hoor. Daar liepen de Country Bears! Vanachter een touwtje met Liverlips op de foto, en maar hopen dat de rest ook langs zou lopen. En toen kwam ik erachter dat nog geen 2 meter verderop er een doorgang was en we gewoon de beren konden meeten. Als eerst natuurlijk naar Shaker, die maar al te verbaasd was dat iemand zijn naam wist. Nog gezellig met Wendell en Big Al op de foto ( want ze hadden ook een mooie outfit aan voor de verjaardag! ) en het gezelschap was compleet. Helaas hebben we Goofy & Max niet meer gezien. Maar de must-characters van vandaag hebben we!Fantasyland Celebrates!
Van deze show hadden we geen idee wat we konden verwachten. We wisten dat Mickey & Minnie er bij zouden zijn, en aan de locatie te zien zou het wel iets met Merlijn worden. Dat bleek niet het geval, het was een happening met Snowwhite, haar prins en de zeven dwergen! Een redelijk saaie happening, maar wat hadden Mickey & Minnie een fantastische outfit aan. De eerste show stonden we niet vooraan, maar de tweede hadden we een mooi plekje vooraan. Moest het toch proberen om met ze op de foto te gaan. Na de happening kwamen ze vrijwel gelijk onze kant op en lukte het om op de foto te gaan met de Royal Mice!

Adventureland Celebrates!
De derde happening die we keken was in Adventureland. Een happening met Donald, Daisy en de Jungle Book Family. Family.. wat konden we daar van verwachten? Iedereen hoopte op Mowgli, en dat hadden we nog goed ook. Baloo, King Louie, Mowgli en een stel apen vierden het feestje mee met Donald & Daisy. Deze happening was wel 1 van de leukste. Live muziek en een vrolijke boel. Na de show was er een mooie meet&greet. Helemaal afgezet, het leek wel een privé meet! Zo hadden we ze in korte tijd allemaal op de foto, zelfs Mowgli! Top geregeld hier, dat hadden ze bij de rest ook moeten doen. Hier was het in 1 keer gelukt, dus hadden we meer tijd om bij de andere happenings nog foto's proberen te scoren. En dat hadden we nodig..Discoveryland Celebrates!
Hier hebben we helaas maar 1 keer kunnen kijken. We bleven van hot naar her rennen en hadden hier wel al even kunnen kijken wat een goeie plek was om te staan voor de meet&greet. De happening was echt geweldig. Met Knabbel, Babbel & Clarice in Buzz Lightyear outfit en zelfs Stitch & Angel deden mee, ook in speciale outfit! Het was een snelle show, met keiharde muziek! Dansers op rolschaatsen en de characters gingen ook helemaal los. Helaas was het na de show een complete chaos. Op de een of andere manier vielen de touwen op de grond en was het geen nette meet&greet. Hier hebben we dan ook alleen Knabbel op de foto, en toen Clarice met ons op de foto wou werd ze gelijk backstage getrokken. 's Avonds kwamen we in Discoveryland de hele groep nog tegen voor een privé meet&greet. Na de meet zijn we achter ze aan gelopen en is het toch nog gelukt om Angel en Stitch op de foto te krijgen.

Main Street USA Celebrates!
Dit was de grootste verrassing van de dag. Een hoop geruchten op internet en er zouden speciale characters bij aanwezig zijn. Dan verwacht je een heleboel en valt het uiteindelijk een klein beetje tegen. Het bleek helemaal geen speciaal iets te zijn, maar een geweldige happening met Mary Poppins, Bert, de Pinguïns en Duffy! Dit werd toch wel mijn favoriete happening. De muziek van Mary Poppins en Main Street blijft natuurlijk geweldig. Ik waande mij even in Walt Disney World, dezelfde muziek werd gebruikt bij de opening van het Magic Kingdom. Ja hier werd ik blij van! We hebben deze show dan ook een aantal keer gekeken. Ook hebben we nog erg gelachen met de pinguïns, die zelfs een speciale outfit aanhadden. Duffy wilden we ook nog graag op de foto, maar dat is niet meer gelukt. Niet dat we klagen op deze dag ;)Het was een bijzondere dag en ik had dit voor geen goud willen missen. We hebben van de ene kant van het park naar de andere gerend om alles maar mee te maken en niks te missen. De happenings waren geweldig en de charactercollectie is nog enorm uitgebreid. Tussendoor was er bijna geen tijd om te eten, maar we hebben toch nog een lekker broodje bij Hakuna Matata gegeten en kip gekloven bij Last Chance Café. De parade was niet anders dan normaal, maar wel eindelijk Tinkerbell achterop de laatste wagen gezien! Ook reden alle ambassadeurs van de Disney Parken over de hele wereld voor de parade uit in de brandweerauto.

's Avonds was er ook nog een verrassing op Central Plaza. Balloons everywhere! Een massa characters werd losgelaten op het plein, en het werd een leuke meet&greet. Wel wat kort, maar de belangrijkste characters hadden we op de foto. Niemand minder dan Terk liep er ook tussen! Die heb ik in Animal Kingdom al eens ontmoet, en tijdens een privé meet&greet na de Tarzan Show, maar nog nooit los in Disneyland Paris gezien. Ook Max hebben we nog op de foto! Als afsluiter van de dag kijken we nog een keertje Main Street USA Celebrates en besluiten om Dreams over te slaan en lekker naar het hotel te gaan. Zijn we voor de drukte weg!

De volgende dag doen we niet zoveel meer en vertrekken rond half 2 alweer, de dag erna moesten we weer vroeg beginnen. Het ging ons om de verjaardag, en die was fantastisch om mee te maken! Wel doen we nog een ritje Casey Jr en Continue een Feestje. In Fantasyland komen we ook nog Disney-Imagineer Tony Baxter tegen. Die had ook een presentatie op de verjaardag, maar die hebben we gemist. Wij vonden de characters/happenings belangrijker haha. Toch nog tof om hem tegen te komen en hij ging graag even snel op de foto, sympathieke man! Ook gaan we nog met Pluto op de foto, en dit keer zie je wel zijn ge-wel-dige 20th Anniversary outfit! In de Studios gaan we nog op de foto met Daisy in haar Stars 'n Cars outfit en dan zit het er echt weer op deze trip. Een onvergetelijke verjaardag, ik had het voor geen goud willen missen !! Op naar de 25th \o/


2 opmerkingen:

  1. Hey Wezz , ze hebben precies toch wel alles uit de kast gehaald wat er in zat al ben ik benieuwd of ze daadwerkelijk het 15jarig bestaan kunnen overtreffen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey wezz mooie foto,s maar hoe kan ik ook op mijn blog tripreports schrijven want dat handiger dan op dlrpfans

    BeantwoordenVerwijderen