Magic Everywhere!

Disneyland Paris bestaat dit jaar 20 jaar! Maar dat wisten we al, daar heb ik de afgelopen tijd naar afgeteld. Op 1 april was het dan zo ver, de eerste dag van het feestjaar was aangebroken. Een geslaagde trip vol met nieuwe characters.. Samen met Stephanie, Kevin & Kevin 3 dagen genieten van al het nieuws wat Disneyland ons te bieden had. Ik raad jullie aan om dit nummer op te zetten en dan pas verder lezen. Magic Everywhere! 's Morgens vroeg komen we aan en worden bij Hotel New York al vriendelijk opgewacht door Knabbel & Babbel in hun Dance Express outfits en later waren Mickey, Minnie & Goofy ook van de partij. Wát een ontvangst!

Deze trip stond geheel in het teken van de 20e verjaardag. We hebben elke Character Train gezien, de vernieuwde parade gekeken en natuurlijk was daar Dreams. Om de tijd te doden hebben we ook wat attracties gedaan en gekeken hoe mooi het park er weer bij ligt. Een bezoekje aan de Nautilus ( vanwege de film 'Journey 2' wilden we die weer eens zien ), het doolhof van Alice en eindelijk weer eens de boot van Captain Hook mochten niet ontbreken. Small World, Pirates, Indiana Jones, Phantom Manor.. Een hoop attracties dus deze keer. En onze grote favoriet 'Continue een Feestje' was weer een ware hit! We mochten maar liefst 5 keer achter elkaar blijven zitten.. De Tangled Tower begint ondertussen een running gag te worden van elke Disneytrip. Qua characters komen we niet zo heel veel los tegen. We lopen Alice, MadHatter, Duffy en Mary Poppins tegen het lijf en een dag later krijgen we een hilarische groepsfoto met de Queen of Hearts en de Tweedles. Erg leuk!Het Disneyland Hotel was deze trip een mooie plek om characters te spotten. We komen Duffy weer tegen, dit keer in een Franse outfit. Op de eerste dag kwamen alle characters in hun Dance Express outfit naar buiten ( helaas geen Daisy! ) en had Mickey zijn oude outfit aan van het New Generation Festival. Super om deze outfits op de foto te hebben. Mickey & Minnie komen we later in Hotel New York ook nog tegen in dezelfde outfits. Ook eten we deze trip voor het eerst bij Planet Hollywood, en dat was prima bevallen. Ik heb genoten van de Spare-ribs!

Mickey & Friends hebben speciaal voor de 20th Anniversary nieuwe outfits gekregen. Deze dragen ze in de parade, maar ook op de Character Train. Zo is daar de kans om met ze op de foto te gaan. Eerst gingen er geruchten dat Mickey er niet bij aanwezig zou zijn, dus het was een grote verrassing dat hij er gewoon op stond. Dat was de eerste die we op de foto wilden hebben, je weet maar nooit hoelang hij blijft! Het is een hoop geduw en getrek, maar dan heb je ook wel wat. Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Knabbel, Babbel en zelfs Clarice staan op de trein in hun fantastische Magician outfits. Het was echt een ramp om ze allemaal op de foto te krijgen, maar we hebben ze compleet. En zelfs nog een aantal 2 keer!

Disney's Magic on Parade is eigenlijk niet veel anders dan de oude Once Upon a Dream Parade. Er zijn 2 wagens omgebouwd, een aantal nieuwe dansgroepen en nieuwe muziek. De openingsfloat heeft nogal een hoog Barbie-gehalte, maar valt in het echt goed mee. De 3 feeën van Doornroosje zoeven op segways voor de float van de Fairy Godmother, Merlijn en de Blue Fairy uit! De laatste wagen is omgebouwd tot een soort Fantasia-glitter-float voor Mickey & Friends. Helaas zijn Daisy en Pluto niet van de partij, en heeft Duffy hun plaats ingenomen. Achterop zou Tinkerbell moeten zitten, maar wij zien daar alleen Donald Duck. De parade is geslaagd, de muziek blijft lekker hangen en de 'verborgen' 20jes op de floats zijn leuke details.

Toch is het hoogtepunt van deze trip pas 's avonds.. Dreams! Een fonteinshow voor het kasteel. Echt prachtig om te zien en elk woord doet eigenlijk te kort aan deze show. Fonteinen, lasers, projecties, vuurwerk.. Je weet niet wat je ziet. Het kasteel komt echt tot leven en het is een geniaal spektakel. Even waande ik mij in Walt Disney World, je kunt niet geloven dat dit in Parijs is. De eerste avond hadden we zelfs het geluk dat we 2x konden kijken! Ik raad aan om hier niks van op internet te kijken en je te laten verrassen in het park. Een héle hoge WOW-factor. Geweldig, ik kan niet wachten om het weer te zien. Gelukkig hoef ik niet lang te wachten. Aanstaande donderdag is het tijd om de échte 20e verjaardag te vieren!


3 opmerkingen:

  1. Leuk reportje Wezz, enne .... donderdag mag je gewoon weer!! :D Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gave foto's en geweldig verslag weer, leuk om zo toch een beetje mee te mogen genieten! Fijne trip weer donderdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vermits we voor de zomervakantie enkel nog naar Parijsstad gaan , zal het feestje nog even moeten wachten maar ben wel erg benieuwd !

    BeantwoordenVerwijderen