Vakantieplanning

Dit jaar ga ik eindelijk weer naar Amerika! Na 2,5 jaar mag ik weer terug naar Orlando om te genieten van Walt Disney World en hebben we nog een hoop andere dingen op de planning staan. Hieronder vind je het reisschema voor een kleine 3 weken Amerika. Ik kan niet wachten! Er kunnen nog dingen veranderd worden, misschien veranderen de vliegtijden wel. Je weet maar nooit! Alle hotels en vliegtickets zijn geregeld.. Nog wat kleine dingen regelen, zoals de ESTA, MNSSHP tickets en pretparktickets en dan hebben we alles compleet.

27 september
Op deze dag vliegen we 's morgens vroeg, van Schiphol naar New York. Hier hebben we een erg ruime overstap, dus zo kunnen we nog even een heel klein beetje van New York bekijken. De bedoeling is om in ieder geval Times Square te bekijken. Natuurlijk even de Disneystore die daar zit ook gelijk bezoeken! 's Avonds vertrekken we weer om naar New Orleans te gaan. Een lange dag dus! Maar als ik 1 stap in New York zet is dat het al waard geweest haha..
Vertrek Schiphol: 09.15
Aankomst New York: 11.45 ( plaatselijke tijd )
Vertek New York: 19.45 ( plaatselijke tijd )
Aankomst New Orleans: 22.04 ( plaatselijke tijd )


28 t/m 30 september
Deze dagen besteden we in New Orleans. Ik ben razend benieuwd wat we hier allemaal gaan beleven. Jenn is daar vaak genoeg geweest, en die weet vast alle mooie plekken te laten zien. Hier zullen we overnachten in het 'Prytania Park Hotel', waar we als het goed is een eigen loft hebben. In New Orleans zullen we o.a. een tour maken door Mardi Grass World en door de Rum Factory. Wat ik absoluut wil hebben is een t-shirt met 'WHO DAT' erop. Iets wat ik 2 jaar geleden in WDW geleerd heb van mensen uit Louisiana.. Zondag de 30e is er ook een football wedstrijd. De New Orleans Saints moeten dan spelen, dus dat is wel goud om ergens in een pub of iets bekijken. WHO DAT! Die avond vertrekken we met de bus naar Atlanta.
Vertrek New Orleans: 22.30
Aankomst Atlanta: 07.00


1 t/m 3 oktober
Atlanta, de stad van Coca Cola! Er valt hier genoeg te beleven, maar wij gaan puur voor de Muppets. We hebben nu wat extra tijd, dus hebben zeker 2 volle dagen die we hier kunnen besteden. Een bezoekje aan het puppetry museum, voor de Muppets, mag niet ontbreken. Ook gaan we naar de Atlanta Zoo, daar hebben ze pandaberen!, en het Georgia Aquarium. Hier hebben we het 'We(l)sley Inn' hotel geboekt, vlakbij het vliegveld. Op 3 oktober vliegen we verder naar Orlando voor het laatste deel van de vakantie.
Vertrek Atlanta: 07.55
Aankomst Orlando: 09.21


3 t/m 8 oktober
We beginnen in Orlando natuurlijk met een aantal dagen Walt Disney World. Hier hebben we een prachtig hotel voor kunnen boeken, 'Port Orleans: French Quarter'. Ook nog een beetje New Orleans in Orlando! We komen de eerste dag lekker vroeg aan dus kunnen aan het begin van de middag al een park induiken. 's Avonds gaan we gelijk gebruik maken van de Extra Magical Hours ( EMH ) in Epcot, zo kunnen we tot 12 uur rondhangen en genieten van Soarin' en alle andere attracties. Verder moeten we nog plannen wat we precies gaan doen welke dagen. Wel staat er een character breakfast vast op 5 oktober. In Animal Kingdom gaan we gezellig ontbijten met Donald & Friends en ook gelijk gebruik maken van de EMH in de ochtend.

De MNSSHP data's zijn inmiddels ook bekend, we gaan maarliefst 2 avonden genieten van alle leuke dingen in het Magic Kingdom. Ik kan niet wachten om de Boo to You Parade te zien, naar HalloWishes te kijken en hopelijk met de leukste characters op de foto te gaan.

3 okt. - Aankomst Orlando en naar Epcot
4 okt. - Magic Kingdom MNSSHP
5 okt. - Animal Kingdom character breakfast


8 t/m 15 oktober
Voor de laatste week hebben we een goedkoper hotel geboekt, Celebration Suites. Vanuit hier zullen we ook nog wel een aantal keer een Disneypark bezoeken, maar ook andere dingen doen. Er moet natuurlijk ook Halloween gevierd worden in oktober. Dat gaan we doen in Seaworld en Universal Studios. En uiteraard gaan we ook naar Universal Islands of Adventure.

9 okt. - SeaWorld
10 okt. - Universal Islands of Adventure
11 okt. - Universal Studios + Halloween Horror Night
12 okt. - Disney's Hollywood Studios + Eat to the Beat in Epcot met Smash Mouth
13 okt. - SeaWorld Halloween + Old Town Halloween
14 okt. - Magic Kingdom MNSSHP


Ook willen we nog een ronde doen langs de leuke Disney hotels/resorts met uiteraard een bezoekje aan het nieuwe 'Art of Animation Resort'. Vlak naast ons hotel ligt Old Town, dus hier gaan we zeker ook nog even langs. Deze week staat open voor van alles! Met op 14 oktober nog een Mickey's Not So Scary Halloween Party als afsluiter van de vakantie. Op 12 oktober zullen we in Epcot een 'Eat to the Beat' optreden van 'Smashmouth' meepakken.

16 oktober
De dag van vertrek. Hier neem ik afscheid van Jenn, die nog een week in Amerika blijft, en vlieg ik terug naar Nederland. Ik heb een overstap op Houston.. Hopelijk levert dat geen problemen op ;) De vlucht van Houston naar Amsterdam duurt maarliefst 10 uur, dat zal een lange zit worden! Op 17 oktober land ik weer op Nederlandse bodem en is het de bedoeling dat ik op 18 oktober weer fris en fruitig in Drievliet staat. Hopelijk niet teveel last van een jetlag!
Vertrek Orlando: 11.34
Aankomst Houston: 13.05
Vertek Houston: 15.35
Aankomst Amsterdam: 08.20 ( Nederlandse tijd, 17 okt. )

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed uit heel veel plezier met de voorbereidingen en zal je zeker volgen ;-))

    Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. woehoeee, dat ziet er hartstikke goed uit!
    aftellen maar :)

    BeantwoordenVerwijderen