Minions, Spongebob, Dora & ET

Het is weer tijd om een nieuw park te ontdekken, Universal Studios Orlando! We pakken de shuttlebus van het hotel en staan al snel voor de poorten van het park. Uiteraard moet daar even een fotootje gemaakt worden bij de beroemde Universal wereldbol. Eenmaal in het park aangekomen is het charactertijd. Ze hebben er hier genoeg, onder andere mijn grote vrienden Spongebob en Dora! Als eerste op de planning staan de minions van Despicable Me..

We lopen naar de meet&greet, maar helaas zijn er geen minions aanwezig. Wel staat de paradefloat op de weg en kunnen we op de foto met Gru himself en twee van de drie kleine dames. Eerst met Margo en dan met 'It's So Fluffy !!!!!'-Agnes, die maar al te graag haar pluche eenhoorn erbij haalt voor een foto. Ik houd van deze film! Toch jammer dat er geen minions bij waren, en we zijn net te laat om ook nog met Edith op de foto te gaan. Geen compleet plaatje, maar toch super leuk om gezien te hebben. Deze float is onderdeel van de nieuwe Superstar Parade en die worden omstebeurt gebruikt voor een dance party/meet&greet in de ochtend. Deze hebben we dan ook allemaal meegepakt en hebben de parade 's middags over geslagen.


Meneer de tourist!


Universal Studios Orlando


Meeting Gru


Meeting Margo


It's so Fluffyy !!!!!


Minion!

Voordat het tijd is voor de Spongebob Party, zie ik iets verderop Woody Woodpecker staan. Geniaal dat hij nog bestaat, daar gaat ik graag mee op de foto. Ook zien we Shrek met Fiona lopen, maar die slaan we over. Shrek ken ik al uit Moviepark, en het is tijd voor Spongebóóóób. Een super leuke dance party met allemaal vissen en uiteraard Spongebob, Patrick en zelfs Octo is van de partij! Geweldig allemaal, met een super leuke float! Helaas is er achteraf geen tijd voor een meet&greet, erg jammer want ik had graag met Octo op de foto gegaan. En Spongebob heeft ook een make-over gehad en is een stuk kleiner en kan beter bewegen dan eerst!

Om even een pauze te nemen tussen al het charactergeweld pakken we even een attractie mee. The Mummy heeft een single riders line en we kunnen gelijk instappen. Hartstikke handig die single riders line, dat moeten ze bij veel meer attracties invoeren. Je zit dan niet naast elkaar, maargoed dat merk je bij een ritje in een achtbaan toch niet wie er naast je zit. The Mummy was echt een enorme verrassing, heel gaaf! Hierna lopen we weer snel terug voor de volgende dance party, die van Hop! Hop, een hilarische film die ik vorig jaar hebt gezien. Met deze characters wilde ik ook erg graag op de foto. En daar is gelukkig ook tijd voor na de party.. I want candy !! Op de foto met de Pink Berets en het oh zo vrolijke kuikentje Carlos. E.B. himself was er ook bij en tot slot nog op de foto met z'n vader, Mr. Easter Bunny. Super leuk!


Woody Woodpeckert


Spongebob Parade


Octo!


Meeting the Pink Berets


Carlos.. he's always so happy!


E.B. en ik, we hebben dezelfde kleren aan! ;)


The old Easter Bunny!

Als deze party voorbij is lopen we verder naar de Terminator. We hebben nog even de tijd voordat de voorstelling begint, dus dat betekend nog meer characterpret. Scooby Doo en Shaggy lopen we tegen het lijf, geniale jeugdsentiment. Eerst Woody Wedpeckert en nu Scooby Doo! Even verderop komt de Simpsons caravan aangereden en kunnen we op de foto met Homer Simpson. Helaas geen complete familie, maar Homer blijft natuurlijk ook gewoon een baas. Dan komt de laatste ( gelukkig voor Jenn, die niet zo van de characters is ), dance party voorbij. Deze zouden we eerst niet meepakken, maargoed de Terminator begint nog niet en we zijn er nu toch. Titididi Dora !! Een korte dance party met Dora en Diego en ook een meet&greet op het eind. Dora en Diego slaan we over, maar ik ga graag op de foto met Boots. Tot slot nog even langs bij de jaguar van Diego.. hilarisch dat ze hier characters van hebben!


The Simpsons trailer


Op de foto met Homer!


Scooby Doo & Shaggy


Boots


Baby Jaguar.. Put your paws up!

Een hoop characters in korte tijd op de foto, nu is het tijd om de attracties van Universal Studios te ontdekken. We beginnen bij de Terminator 3D, waar we op bezoek gaan bij Skynet en een presentatie krijgen van de handige robots. Deze zijn er voor onze veiligheid, maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn. Gelukkig worden we gered door onze Arnie.. Erg goed gedaan, waar er afentoe ineens acteurs uit het plafond komen of een motor dwars door het filmdoek heen springt. Dan komen we in het volgende gedeelte terecht, waar een nieuwe Spongebob winkel is geopend. Mr. Krabs doet hier goede zaken en ik lig gevloerd om alle borden die er hangen en overal hangen prijskaartjes aan. Geniaal! Ik houd van Mr. Krabs! Hier in de winkel is ook een fotolocatie en kunnen we op de foto met Patrick. Spongebob heeft namelijk net pauze.. In het kindergedeelte willen we op bezoek bij ET, maar deze is helaas kapot. Hiernaast is een leuke speeltuin van Fievel. Deze muis ken ik ook nog wel van vroeger, en om het jeugdsentiment helemaal compleet te maken is hier ook nog een voorstelling van Barney the purple dinosaur. Dit slaan we allemaal over en lopen door naar Krustyland! Maar erg leuk om te zien..

Krusty The Clown heeft z'n eigen pretpark geopend en samen met The Simpsons gaan we hier op bezoek in de nieuwste attractie. De wachtrij is al super leuk met allerlei filmpjes en grappige reclame posters. De attractie is ook geniaal, een super leuke simulator waar we heel Krustyland zien. Uiteraard met de nodige knipogen naar de rest van Orlando. Hilarische attractie, buikpijn van het lachen !! De volgende attractie is de Men in Black shooter, ook hier is een super handige single riders line. Hier staat echt helemaal niemand in, en loop zo op m'n gemak langs de fastpass-rij en de gewone rij en kan gelijk instappen. Een erg leuke shooter waarbij het karretje regelmatig begint te draaien totdat je er duizelig van word. Als ik weer buiten ben gaat Jenn de attractie doen via de single riders line, er stond namelijk een enorme rij voor de lockers waar je je spullen in MOET achterlaten. Dan maar omstebeurt en letten we zelf wel op de tassen. Handig die lockers, maar met drukte is het ellendig dat ze verplicht zijn.


Spongebob Storepants!


Patrick !!


Werknemert van de maand..


Nomnomnom krabburgers!


Goede deal van die goede oude Mr. Krabs!


Krustyland


The Simpsons ride


Men in Black

We lopen langs de Jaws attractie, waar helaas niks meer van over is. Een enorme bouwput waar volgens alle geruchten een nieuw Harry Potter gedeelte moet komen. Zonde dat Jaws hiervoor is verdwenen, ik had deze attractie toch wel erg graag eens willen doen. Maar het Harry Potter gedeelte klinkt erg spectaculair, met de Hogwarts Express die de twee parken met elkaar gaat verbinden. Dan komen we bij Disaster terecht.. Daar ging mijn Bassie & Adriaan radar flink tekeer, want dit is de attractie met de tram toch? We krijgen eerst te zien hoe ze een film maken, leuk gedaan met een hologram van Christopher Walken. Alsof hij er echt stond! In de laatste ruimte stappen we inderdaad in de tram en rijden naar een metro station. Ik zit ondertussen te gillen in die tram 'Jaa dit is het !! Dit ken ik van Bassie en Adriaan !!' haha te goud ook weer. Een enorme stortvloed aan water komt op de tram af en het hele metro station stort in. Geweldig om dit eindelijk eens in het echt te zien! Mis alleen Bassie..

ET staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van attracties, dus gaan daar weer even langs. Helaas is hij wéér kapot en lopen we door naar de nieuwste attractie van het park. Een paar maanden geleden werd de Despicable Me attractie geopend. We gaan langs in het huis van Gru en veranderen in Minions en stuiteren dan alle kanten op tijdens de Miniontraining. Je word namelijk niet zomaar een minion! Een hilarische 3D simulator! Bij de uitgang van de attractie is er een enorme dance party aan de gang en daar komen we de minions dan eindelijk tegen. Even dansen, en uiteraard op de foto, met de minions en dan gaat het park alweer bijna sluiten. Als laatste attractie wagen we het er gewoon op om ET nog mee te pakken.


Minion dance party


ET attractie


ET Phone Home


Back to the future

We hebben geluk, de attractie doet het eindelijk. Wel staan we enorm lang in de rij, maar deze wilde ik erg graag doen en het park zou toch bijna sluiten. Na lang wachten komen we aan bij onze fietsen, en hebben geluk dat we voorin kunnen zitten. Een prachtige attractie, waar we op onze fietsen naar de planeet van ET gaan. Heel mooi gedaan! Dan zit deze dag erop.. een erg leuk park met een hoop leuke characters en attracties. We hebben helaas niet alles kunnen doen, maar dan is er de volgende keer ook nog wat te beleven. De characters namen een hoop tijd in beslag en het park sluit vroeg zijn poorten vandaag. Máár.. wij mogen blijven!

Het is namelijk tijd voor de Universal Horror Night.. To be continued!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen