Halloween vs Christmas

Kort na mijn trip naar Walt Disney World stond er alweer een bezoekje aan Disneyland Paris gepland. Halloween is mijn favoriete feest, dus ook dit jaar moest en zou ik erbij zijn tijdens de Halloween Soiree. Vorig jaar was het ein-de-lijk gelukt om Hades op de foto te krijgen, razend benieuwd wat ze dit jaar voor ons in petto hebben. We hopen op de Big Bad Wolf of de Bowler Hat Guy. Ook ben ik razend benieuwd naar het Kerstseizoen. Op het nippertje van 2012 gingen we even 2 dagen langs om Kerst te vieren met Mickey & Friends. Those damn jolly holidays!

Halloween was dit jaar weer anders dan anders, zoals we gewend zijn van Parijs. Met de komst van het avondspektakel 'Dreams' is het grote podium op Central Plaza weg gehaald en was er dus helaas geen Villains show. Het entertainment viel sowieso wat tegen dit seizoen. Wel was de leuke show met Mickey & Friends weer terug.. Mickey's Halloween Treat In The Street. Een vrolijke show aan de zijkant van het kasteel, met de monstermash! Zo konden we 3 dagen lang proberen om alle characters op de foto te krijgen. Vooral Mickey was een ramp, maar op de laatste dag hadden we hem dan eindelijk op de foto. Bat, Bat, Where is the Orange Bat?

Zonder Villains is het Halloweenfeest natuurlijk niet compleet, en dit jaar kon je ze bijna allemaal vinden bij het kasteel van Doornroosje. Waarom niet meer bij Phantom Manor? We komen o.a. Cruella, Maleficent en Dr. Facilier tegen. Op het plein hangen ook allemaal posters van de Villains, zelfs Hades hangt er bij! Die zou ik het liefst meenemen natuurlijk. Verder was er in het park niks te beleven.. geen speciale Charactertrain en geen pumpkins meer in het park. Een karig entertainment dit jaar. Alleen op 31 oktober zelf stonden de characters in piraten outfit op de charactertrain. Helaas konden we maar 1 trein zien en lukt het alleen maar om met Daisy op de foto te gaan. De rest van de speciale Halloween-characters hebben we die dag gemist.. Zo waren Stitch & Angel in Halloween outfit te vinden, en liep Mulan rond in Fantasyland in haar Ping outfit. Helaas.. maar je kunt niet alles hebben he.

Toch nog wel wat nieuws dit jaar, de decoraties! Main Street USA is overgenomen door allerlei spoken. De spoken passen bij de gebouwen van Main Street, erg leuk gedaan. Zo stond er een burgermeesterspook op City Hall, aten de spoken ijsjes bij Gibson Girl en bovenop de brandweerauto was zelfs een klein spookje te vinden met brandweerhelm op. Super dat er eindelijk wat nieuwe decoraties te vinden zijn! Op Town Square vinden we ook Goofy's Candy Machine en heeft Goofy een nieuwe outfit. Eindelijk heeft Parijs ook door dat Goofy snoepjes uit moet delen tijdens Halloween. Goofy's Candy Company is een begrip in Walt Disney World, maar hier krijg je karig 1 zakje snoep. Liever alleen kinderen, als wij om een zakje vragen worden we raar aangekeken en met frisse tegenzin kregen we onze zure drakenpikken.


Gaston


Lady Tremaine


The Old Hag


My alltime favorite Cruella!


Maleficent


Wezz Facilier


Hades!


Pirate Daisy


Dr. GoofenCandy


Mayor Ghost


Town Square


Walt's Ghost

De Halloween Soiree !! Helaas zonder spectaculaire eindshow, want ja.. daar is geen podium meer voor. Geen speciale versie van Dreams, ook erg jammer. Niet eens een spectaculaire vuurwerkshow zoals een kleinere versie van HalloWishes bijvoorbeeld. Maar verder was de Soiree aardig geslaagd. Zo was er in Discoveryland een Dance Party met Dj Buzz Lightyear en Stitch & Angel. Geen tijd voor foto's helaas, ze staan bovenop het dak van Star Traders in een Dj Booth. Wel erg leuk om te zien! In Frontierland werd er Mardi Gras gevierd door Tiana & Naveen, op de Molly Brown. Dit was een erg gave show! Uiteraard kwam Dr. Facilier de boel verstoren. Mardi Gras? Nee de shadowman kwam even laten zien dat we Halloween moesten vieren! Ik waande me weer even in New Orleans. Leuk entertainment op de Halloween Soiree.


Sunset at Big Thunder Mountain


New Orleans Celebration


Dj Buzz Lightyear

Qua Characters was er niet veel speciaals te ontdekken helaas.. De standaard Villains die we overdag ook zagen, alleen dan met honderden mensen er om heen. Iets later kwamen daar Hades, Phill, Pain & Panic ook naar buiten. Maar er was geen doorkomen aan. Het lukt ons wel om met Pain & Panic op de foto te gaan en lopen dan verder Fantasyland in. Ik zie iets geks aan komen lopen.. wat doet die vader gek voor z'n dochter. Maar dan kijk ik wat beter en zie ik dat het de Bowler Hat Guy is! Jaa die wou ik graag op de foto, dus we volgen hem naar z'n locatie voor een foto. Even later krijg ik ook nog een berichtje dat Wilbur & Lewis in Discoveryland staan. Super leuk om de characters van Meet the Robinsons op de foto te hebben, die stonden al een tijdje op m'n lijstje. Ook komen we Darth Vader nog tegen in Discoveryland.


Pain & Panic


Bowler Hat Guy!


Wilbur Robinson


Wilbur & Lewis


Darth Vader

Vlak voor de Halloween Soiree lopen we nog het Disneyland Hotel binnen, hier zouden ook wat characters te vinden moeten zijn 's avonds. We komen Mickey tegen in een ouderwets Halloween kostuum en gaan later nog op de foto met Donald verkleed als Duivel. De laatste dag komen we ook nog Minnie in Halloween outfit tegen in het Disneyland Hotel en gaan met nog een aantal characters op de foto. This is Halloween! Al met al een geslaagde Halloween, ondanks het karige entertainment. Hopelijk doen ze het dit jaar beter, méér entertainment !!


Oldskool Halloween Mickey!


Oldskool Halloween Minnie!

Devil Donald


Halloween Goofy


Zelfs Pluto heeft een Halloween-halsband haha


Prince John


Captain Hook

Het Kerstseizoen was voor ons eigenlijk een grote tegenvaller. Het was koud, nat en druk.. En dat is geen ideale combinatie in Disneyland Paris. Veel van het entertainment is al stop gezet, en dat terwijl het pas 1 dag na Kerstmis is en het Kerstseizoen doorloopt tot begin januari. Erg jammer allemaal. We gaan met Christmas-Duffy op de foto, komen Minnie tegen in haar nieuwe kerstjurk en gaan met Knabbel & Babbel op de foto. In het Disneyland Hotel vinden we nog een Toy Soldier, erg gaaf om op de foto te hebben! Verder valt er niet veel te beleven.. Santa's Village is al gesloten, dus op de foto met Rendier-Pluto zit er niet in deze trip. Wel komen we Goofy in een nieuwe outfit tegen en heeft hij ook z'n Kertman-kostuum weer aan.


Goofy in z'n nieuwe SQL outfit


20th Christmas Season


Duffy !!!!


Tik 'm aan Duffy!


Santa Goofy


Babbel


Minnie's new Christmas dress


Toy Soldier !!

Het aansteken van de lichtjes van het kasteel is pure ellende dit jaar. Een paar fonteinen van Dreams gaan aan en binnen 2 minuten is het kasteel verlicht. Geen gigantische show erom heen als een paar jaar geleden, en ook duidelijk zichtbaar dat er véél minder lichtjes op het kasteel zitten. Het verlichten van de kerstboom is ook een mindere show geworden. Mickey, Minnie, Donald & Goofy komen aangereden en samen met een host, en kind uit het publiek, steken ze de lampjes aan van de kerstboom. Speciaal voor de 20e verjaardag hangen er allemaal lelijke borden met 20 erop in de boom. Waar is de nieuwe kerstboom die we zouden krijgen? Beetje jammer.. Wel erg leuk nieuw entertainment is de Christmas Cavalcade. Een kleine parade die een paar keer per dag voorbij komt. Vrolijke Kerstmuziek, veel dansers, de Kerstman, Mickey & Friends, allemaal speelgoed met Woody & Buzz komen voorbij. Dat willen we vaker zien!


Cavalcade


Rendier in de Cavalcade


Speelgoed Cavalcade


Meer is er niet te beleven dit Kerstseizoen.. Wel nog een aantal nieuwe decoraties op Main Street en staan er sneeuwpoppen op Central Plaza. Leuk gedaan, komt erg Amerikaans over en dat is een goed punt! Hopelijk word de cavalcade volgend jaar wat langer en krijgen we een complete kerstparade te zien, is er wat meer entertainment over het park verspreid. Je zou bijna willen dat het podium terug komt op Central Plaza, zodat we weer leuke shows kunnen zien met Kerst & Halloween! Door dit tegenvallende Kerstseizoen was ik eigenlijk wel weer even klaar met Parijs.. Maar binnenkort gaan we toch weer langs, voor Valentijnsdag. Ik ben razend benieuwd welke characters we allemaal op de foto weten te krijgen!


Donald & Daisy sneeuwpoppen op Central Plaza


Super mooie nieuwe decoraties


Town Square by night


WDW Heimwee..

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen