The Amsterdam Dungeon

Via onze geweldige biedings-kunsten op Vakantieveilingen konden we heel goedkoop naar de Amsterdam Dungeon gaan. Ik was hier nog nooit geweest en met een trauma van de Horror Night in de Universal Studios zat ik met een halve hartverzakking in de trein. Waar beginnen we aan? Op St. Patricksday gaan we een dagje naar Amsterdam, en na een kort avontuur met Harlem Shakes en alles op de Wallen komen we bij de Dungeon aan. Gelukkig hadden we korting, want 26 euro entree is wel een hoop geld voor wat je uiteindelijk krijgt. Tijd om naar binnen te gaan.. Spannond! Wordt dit een tweede Horror Night ervaring?

We beginnen bij de toiletten, wat al een avontuur op zich was. Bloedsporen op de muren en deuren, we zijn hier niet veilig! Wat een ellende, je kan nergens veilig schijten. We worden welkom geheten en worden in groepen verdeeld om een lift in te gaan. De vrouwen gaan eerst, daarna mogen de mannen in de lift. Niet iedereen vond dat even leuk, maar het was alleen maar met de lift naar beneden en daar kwam iedereen weer samen. Ik zag mezelf al door enge gangen lopen waar ik om de haverklap zou doodschrikken. Maar dat is niet het geval in de Amsterdam Dungeon. In de eerste ruimte mogen we allemaal op een bank gaan zitten en krijgen we martelvoorwerpen te zien uit de Middeleeuwen. Gelijk word Merel uit het publiek gehaald en in een donkere kooi gezet! Het licht gaat uit in de ruimte en de stoelen beginnen te trillen.. Dat was het alweer, hup naar de volgende ruimte!

Zo gingen we allerlei ruimtes door, de geschiedenis van Nederland werd op een lugubere wijze verteld. In de bar, tijdens de VOC-tijd, word Scott uit het publiek gehaald en hij verkoopt per ongeluk z'n ziel. Maar gelukkig mag iemand proberen zijn ziel terug te kopen.. Wat een feest, ik mag het gaan proberen. Ik word voor een deur gezet en mag niet achterom kijken, ik zag die deur al ineens open vliegen en vervolgens mezelf tegen het plafond zitten. Dat gebeurde gelukkig niet! Ik moest proberen het juiste schilderij aan te wijzen, ik was daar totaal niet mee bezig en koos voor het doodshoofd. Sorry Scott, je ziel krijg je niet terug! Meike word in de volgende ruimte eruit gepikt en mag de darmen en het hart uit een lijk halen. Maar het lijk bleek nog niet dood te zijn.. ze word achter een gordijn gezet en de kotsgeluiden komen achter het gordijn vandaan haha. Haha wat een ellende, trek in shoarma?

Het is allemaal leuk gedaan, maar eng is het eigenlijk niet. Niet om de 2 minuten een schrikeffect of iemand die achter je aan zit. Het spiegeldoolhof is leuk gedaan en ik heb geen idee meer waar we zijn. Tot op een gegeven moment 1 van de spiegels open schuift en daar een gang achter zit. Ja logisch dat we de uitgang niet konden vinden! Op het einde komen we bij de 'achtbaan' terecht.. En die haakjes staan er niet voor niets! Het stelt niks voor, 2 bochten en het is afgelopen, maar ik heb m'n CoasterBingo weer binnen whahaha. Als we naar de souvenirwinkel lopen komt er ineens uit het niets een hond op ons af. Ik schrik me eigen dood! De enige keer dat ik echt schrok! Het was leuk om eens gedaan te hebben, maar zoals ik al zei moet je hier wel vette korting voor krijgen voordat het de moeite waard is. We hebben flink gelachen en daar gaat het om! Al hebben we er niet veel voor nodig om grote lol te hebben.

Om nog een beetje van St. Patricksday te genieten, pakken we een terrasje op het Leidse Plein ( wat later het Leidse Plein helemaal niet bleek te zijn! ) bij een Ierse pub. Lekker een Guiness gedronken, een hamburgertje gehaald bij de McDonalds, nog even bij Holland Casino langs geweest en wat van Amsterdam gezien. We eindigen de avond in een Argentijns restaurant, waar we lekker onbeperkt spare-ribs omnomnommen. Een topdag in Amsterdam! The Dungeon was leuk om gezien te hebben, maar volgende week in London sla ik hem toch wel over..


1 opmerking:

  1. Amsterdam Dungeon , bij ons ook alweer een hele tijd geleden . Ik herinner me vooral de stank die er in het gebouw hong .

    BeantwoordenVerwijderen