The boy who lived..

Afgelopen oktober heb ik m'n ogen uitgekeken in de Wizarding World of Harry Potter. Alsof je écht door Hogwarts rond liep, en een bezoekje bracht aan Hogsmeade. Toverstokken kopen in Olivanders, een ritje maken op de rug van een Hippogriff. Ja dat is allemaal mooi gedaan in Orlando, maar het echte werk staat in London. De Warner Bros Studios waar de Harry Potter films zijn opgenomen zijn omgebouwd tot een touristische attractie, en daar moesten we een bezoekje aan brengen. Na ons dagje in London reizen we naar de Studios voor onze tour.

Je moet je kaartjes van tevoren bestellen en een tijdstip reserveren, je kunt daar geen tickets aan de kassa kopen. Aan de kassa wisselen we onze e-tickets in voor echte tickets en we lopen naar binnen. Een mooie ontvangsthal met een giftshop, restaurant en de entree naar de tour. Bij de entree vinden we een aantal quotes van J.K. Rowling op de muren en een klein stukje decor. Misschien wel het belangrijkste stukje decor van de aller-eerste film.. De bezemkast onder de trap, oftewel slaapkamer van Harry Potter. Een mooi begin van de tour, om zoiets in de wachtrij al te zien. We lopen verder en als de groep compleet is dan start er een korte film met de hoogtepunten van de films, de Harry Potter gekte in de winkels wanneer er een nieuw boek uit komt, en wat beelden van achter de schermen. Dan gaat het doek omhoog en is daarachter de ingang naar 'The Great Hall'. De deuren gaan open en we staan gewoon in de grote zaal. Heel gaaf en raar tegelijk om hier echt rond te lopen. De tourguide verteld een aantal dingen en dan mogen we ons eigen ding doen. Gewoon rondlopen en zoveel mogelijk foto's maken!


De ingang van de Studios


Harry Potter's kamer

Het is echt super leuk om in de Studios rond te lopen, er valt zo ontzettend veel te zien. In de eerste studio vinden we een aantal decors van Hogwarts. We begonnen al in de 'Great Hall', maar ook het huis van Hagrid was hier te vinden, de slaapkamers van Gryffindor, het kantoor van Dumbledore, het toverdranken lokaal van Snape en zoveel meer. Complete sets waar de films zijn opgenomen, afgewisseld met allerlei props die zijn gebruikt en kostuums die zijn gedragen. Enorm veel pruiken en enorm veel gewaden! Grote decorstukken zoals de klok van Hogwarts en de deur van de geheime kamer, maar ook kleinere props zoals de 'philosopher's stone' en de 'Goblet of Fire'. Ja hier keken we absoluut onze ogen uit.

Verderop in deze studio waren ook nog decors te zien van het huis van de Weasley's, 'The Burrow', en 'The Ministry of Magic' met de kamer van Ombridge en het grote centrale beeld met dreuzels. Ook kon je zien hoe de bewegende schilderijen gedaan werden, hoeveel verschillende dieren er in de films hebben meegespeeld en hoe Hagrid's motor vliegt. Het geheim van Zwerkbal word uit de doeken gedaan en tegen betaling kun je zelf ook op een bezem stappen en een filmpje laten maken. Dat laten we aan ons voorbij gaan, te duur en een te lange rij. Maar het is ontzettend leuk om te zien! Uiteraard allemaal afgewisseld met ontzettend veel props, van het wandtaptijt van de 'Black' familie tot de Verdwijnkast.


Professors in de Great Hall


Dumbledore's Office


Gryffindor huiskamer


Een aantal props..


Snape!


Aangekomen bij het Ministry of Magic


Ministry of Magic

Er is ook nog een tweede studio, en om daar te komen moeten we eerst naar buiten. Buiten staan ook een aantal leuke dingen om mee op de foto te gaan. De 'Knight Bus' staat er, de motor van Hagrid en de vliegende blauwe auto van de familie Weasley uit de tweede Harry Potter film. Het graf van de 'Riddle' familie, de brug van Hogwarts, en het ouderlijk huis waar Harry Potter naartoe gaat in de laatste film. Je weet wel, waar de enge oude vrouw veranderd in een slang! Maar het leukst is toch wel het huis van de familie Dursley, Privet Drive nr. 4! Het complete huis staat hier, dus daar moesten we even aanbellen natuurlijk. Ook drinken we hier buiten een boterbiertje, ik kreeg spontaan weer heimwee naar Orlando. Het smaakte wel ongeveer hetzelfde, al had ik in Orlando een frozen variant. Ik vond het lekker in ieder geval!

Bij de tweede studio word vooral de nadruk gelegd op 'the making of'. Hier zie je allerlei animatronics, en hoe ze gemaakt zijn. Heel gaaf om te zien! Al zul je na dit bezocht te hebben heel anders naar de films kijken. Hagrid is een animatronic? Van heel veel dingen had ik gedacht dat het computer animatie was, maar dat zijn ook gewoon animatronics. Héél gaaf gedaan! Allerlei wezens uit de films komen we tegen, zoals Aragog de grote enge spin, weerwolven, zeemeerminnen, huis-elven, goblins uit Gringotts en nog zoveel meer. De volgende ruimte is 'Diagon Alley', de bekende winkelstraat met Olivanders, Gringotts en de fopwinkel van de Weasley tweeling. Na Diagon Alley lopen we door een lange gang met allerlei schetsen en modellen van gebouwen uit de films. Mooie schilderijen, en ontwerpen van characters. Aan het eind volgt het laatste model.. Hogwarts! Dit is echt heel mooi gedaan, voor alle beelden van bovenaf. Ja dit is gewoon een groot model van het kasteel, geen computer animatie. De camera zweeft over dit model heen voor de opnamens. Super mooi om te zien, waarbij we helemaal rondom kunnen lopen. Hierna volgt de giftshop en dat is gelijk het einde van de tour. We lopen een tijdje rond in de winkel, waar echt ontzettend veel te koop is, en pakken dan de bus terug naar ons hotel. Een geslaagd bezoek aan de Studios van Harry Potter!


Vliegende auto van de Weasley's


Motor van Hagrid


Privet Drive 4


Diagon Alley


Hogwarts

1 opmerking:

  1. Oh waaauw wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ga in juli naar Orlando en in november met mijn vriendin naar londen. De kaartrn zijn al gekocht, we hadden er al ontzettend veel zin in maar nu ik dit lees....nog veeeel meer! Leuk geschreven. Groetjes Mariska

    BeantwoordenVerwijderen