Salut, Ça Va? Très Bien!

Het was de bedoeling om een dagje pretpark te plannen, samen met Stephanie, Kevin & Cheryl. Maar waar zullen we eens naartoe gaan? De Efteling kennen we nou wel, en verder heeft Nederland niet echt topparken te bieden. Dan maar naar Duitsland.. Moviepark? Daar ben ik nou al 2 jaar achter elkaar geweest. Phantasialand? Die staat al op de planning om met Drievliet te doen. We kwamen er niet echt uit.. Misschien moeten we er een weekendje van maken en doorrijden naar EuropaPark. Dit park staat al jarenlang op m'n lijstje om eens te bezoeken en dat moest er toch eens van komen. Zo gezegd zo gedaan en we boekten een Pension vlakbij het park en dat werd uitkijken naar een weekendje Europapark! Allevier razend benieuwd !!

Op vrijdagavond stappen we in de auto en gaan we op weg. Naar Disneyland Paris rijd ik met m'n ogen dicht, maar nu had ik werkelijk geen idee hoe ik moest rijden. Europapark is nog wel een stuk verder rijden, het ligt helemaal in Zuid-Duitsland. Een halve wereldreis zo midden in de nacht, dwars door België, Luxemburg, Frankrijk en tot slot Duitsland. Het was een helse rit met enorme hoosbuien, ellendige mist op wegen zonder lantaarnpalen. Maar we kwamen veilig aan op de bestemming, door allerlei dorpjes en maïsvelden heen! Eindelijk doemden daar grote achtbanen aan de skyline, het zag er veel belovend uit. Het parkeren was hartstikke goedkoop en de entree voor 2 dagen viel an sich ook wel mee. Zeker als je achteraf weet wat je er allemaal voor terug krijgt. Het park is verdeeld in allerlei Europese landen, attracties helemaal in thema van het land. We pakken de plattegrond erbij, wat absoluut geen overbodige luxe is, en besluiten om met de klok mee te lopen. We zien wel waar we uitkomen..


Parkeerplaats van Europa Park, mooie binnenkomer


Daar zijn we dan eindelijk.. Europa Park!


Het gezelschap van deze trip, zeikesnat na 2 dagen fun!

Het was nogal druk op de eerste dag, er bleek een Brandweer-dag te zijn. Overal kwamen we Duitse brandweer-jongeren tegen, en de hele parkeerplaats stond vol met brandweerauto's! Het weer werkt eigenlijk ook niet helemaal mee, maar over het algemeen is het gelukkig droog. Als eerst komen we in het Sprookjesbos terecht. Wat een ellende allemaal! Is dit nou dat geweldige park waar iedereen zo enthousiast over is? Lelijke houwtjes-touwtjes sprookjes, maar we liggen in een deuk. Gelukkig is er ook een Tangled Tower en lopen we door allerlei fonteinen heen. Vervolgens komen we in Engeland terecht, waar we ons best doen om een Minion te winnen. Een onmogelijke zaak, net zoals op de Tilburgse Kermis. Ik wil een minion winnen !!! Verder zijn hier alleen een paar kinder-attracties te vinden, dus lopen we naar Oostenrijk. Hier pakken we maar eens een attractie mee, de eerste achtbaan van de trip. Een powered-treintje, wat een beetje lijkt op de Dynamite Express in Drievliet. Wel een grappig ritje door allerlei grotten heen, leuk gedaan! Ook de boomstammen-attractie was hier te vinden, die ook door dezelfde grot heen ging. Super leuke attracties, waar we ook zo in konden stappen. De trip begint al goed! Via Oostenrijk komen we zo in Spanje terecht en doen daar 2 draai-attracties die je ook vaak op de kermis ziet. Niet veel bijzonders en staan dan ineens in Portugal.

In Portugal staat een geweldige watercoaster, Aquatica! Nouja heel veel coaster is het niet, het is eigenlijk meer een splash. We zijn nou toch al nat van de boomstammen, dan pakken we deze ook gelijk mee. De wachtrij duurt een klein half uurtje dus het wachten valt wel mee. Ze werken lekker door bij de attracties en proberen elk stoeltje te benutten voordat ze de attractie starten. Kijk zo hoort het, volle capaciteit draaien! Ik kan daar wel van genieten, hoe de mensen ook gewoon meewerken door met z'n tweeën in de stappen als er twee plekken over zijn. Iedereen luistert naar de operators, en zo hoort het ook! Kinderen worden gemeten, nee helaas te klein en de familie loopt weg. Geen discussies die gevoerd worden, te klein is te klein. Ik wou dat ze dat in Drievliet ook eens deden, maar daar krijg je eerst nog een scheldpartij over je heen voordat ze 'accepteren' dat ze er niet in mogen, en dan is het ook nog eens mijn schuld en niet die van hun. Ja het leven is een pretpark.. Maargoed wij zijn nu de bezoekers en nu zijn wij de baas, toch? We stappen in het bootje ( soort van Vliegende Hollander boot ) en gaan de lifthill op. Dan gaan we een stukje achteruit, surprise!, draaien weer recht en storten naar beneden zo het water in. PLONS zeikesnat, want we zaten front row! We zijn nu nog natter dan nat en besluiten om dan maar gelijk de wildwaterbaan ook mee te pakken. Deze is lastig te vinden op de plattegrond, en in het park al helemaal. Maar we vinden hem in Scandinavië en staan ook hier weer een half uur in de rij. Deze waterbaan is echt super leuk, en ook super nat!


Tangled Tower!


Aquatica, geweldige splash!


Helemaal in het Scandinavise thema!

Soaked is het woord wat we nu kunnen gebruiken. Tijd om even wat te eten, en dat doen we bij de 3 biggetjes. Een lekkere burger en gratis wifi! Met de Europaparkaanse wifi kun je alleen op facebook, dus gelijk maar even melden hoe leuk we het hebben en hoe zeikesnat we zijn geworden. De reacties stromen binnen dat we zeker naar Blue Fire, Wodan en Silver Star moeten gaan. De drie grootste achtbanen van het park, die we vanaf de parkeerplaats al gezien hebben. We zien wel hoe het gaan lopen, wij volgen de kaart! In Scandinavië lopen we wat rond en komen in Nederland terecht, jaja ook wij zijn vertegenwoordigd in het park. Hier vind je de Koffiekopjes, een mooie variant van de Theeleut uit Drievliet, en een ritje langs de Pirates of the Car.. euhm.. Batavia! Een boottochtje langs allerlei piraten.. wel leuk gedaan, maar niet zo spectaculair. Vervolgens staat Ijsland op het programma, waar we heen gaan met de monorail. Yaaaay monorail !!! Hier staan 2 grote coasters, alleen hebben ze allebei rijen van meer dan anderhalf uur, en daar hebben we eerlijk gezegd niet zo'n zin in.

We lopen weer verder naar de andere kant van het park, proberen nogmaals Minions te winnen in Engeland maar ook nu weer zonder succes. Plotsklaps komen we ook nog characters tegen! EuroMaus en 2 van z'n vrienden, de Hollandse Poes en het Onbekende Nijlpaard. Elk land heeft zo z'n eigen characters. Grappig gedaan! In Engeland pakken we gelijk een show mee, daar hebben ze er best wel een aantal van in het park. Alleen waren we steeds nét te laat of compleet vergeten dat we iets wilden zien. We gaan in het ronde theater naar de Abba-show kijken.. Onze moeders zijn Abba-fan, dus dat moesten we natuurlijk zien haha. En wat hebben we gelachen! Zo ontzettend slecht.. pure ellende! Maar de goochelaar die tussendoor een paar keer langs kwam was hilarisch. Ik heb zitten huilen van het lachen! Wauw! Na de show lopen we plots in Zwitserland. Ook weer een leuk thema-gebied en hier pakken we de Bobslee mee. Een grappige rit, maar helaas veels te kort. Het park zou om 6 uur sluiten, maar we zien overal bordjes hangen dat de attracties tot half 9 open blijven. Vast vanwege de drukte. Wij moeten vóór 8 uur inchecken in ons Pension, dus kunnen er helaas geen gebruik van maken. Rond 6 uur wilden we eigenlijk richting uitgang gaan, we waren allevier wel moe van de reis. Maar naast de Bobbaan zagen we nog een achtbaan.. een soort van Kopermijn. Ja daar word deze Koning Kopermijn natuurlijk vrolijk van! Oké die pakken we ook nog wel even mee.. een half uurtje wachten tussen de vervelende brandweerjongentjes. Die we even flink aanpakken omdat ze gingen spugen op de karretjes die voorbij reden. Hééy dat mag niet!! Moet je een knal? De Zwitserse Kopermijn is geweldig, met een verticale lift! Altijd een leuke verrassing.


De Koffie Kopjes!


Characters! EuroMaus and Friends


Zwitsers Dorpje


Zwitserse Bobbaan


In Zwitsers thema! Haha

Terwijl we aan het wachten waren zagen we een watercoaster naast deze attractie, en dat was niet de Aquatica in Portugal. Er zit ook bijna niemand in, lege en halfvolle karretjes komen voorbij. We zijn wel nieuwsgierig geworden en lopen die kant op. Ookal wilden we richting uitgang lopen, en moest ik ontzettend nodig schijten, we kozen toch voor Griekenland. We dachten de ingang van Poseidon, de watercoaster, gevonden te hebben. Maar 1 minuut wachten? Snel naar binnen en toen bleek het een totaal andere attractie te zijn. Een shooter zat hier verstopt onder de grond! Een ontzettend leuke shooter met onderwater-thema, waar we schieten op haaien en octopussen. Super mooi gedaan, echt een hele leuke ride! Vervolgens zoeken we naar de ingang, en komen maarliefst 2 achtbanen tegen! De Poseidon en Pegasus. Bij Pegasus konden we zo instappen, en bij Poseidon stond 25min wachten. Dan pakken we gelijk maar Pegasus mee, een leuke kiddiecoaster die nog best hard ging. Poseidon is dan wel écht het laatste wat we doen hoor, straks zijn we te laat voor het inchecken, want we hebben geen idee waar ons Pension is. De wachtrij viel wel mee, en al snel stappen we in deze krappe bootjes. Ook weer een super leuke rit! Een geweldig achtbaan gedeelte en 2x een splash in het water. Gelukkig blijven we droog.. Deze gaat op de favorietenlijst! Bij de uitgang lopen we langs een attractie, waar ze ons naar binnen proberen te lokken. Nee ik moet naar de wc! Nee we moeten naar de auto! Nee we moeten nu toch echt richting uitgang gaan meneer..

Ok.. we gaan wel naar binnen bij Cassandra, er staat toch geen wachtrij. Geen idee wat het is en wat we moeten verwachten. Dan lopen we naar binnen en blijkt het een Madhouse te zijn. En wat voor één! Altijd wel een leuke attractie, Villa Volta blijft de beste!, maar hier voelde ik wel enorm het draaien. Ik werd er een beetje draaiierig van, of dat kwam door de vermoeidheid? Of dat ik moest schijten? Hahaha wat een ellende. Op het einde van de rit worden we nog even euhmm.. anaal misbruikt door de attractie en dat maakt de ellende compleet. Ik moet alleen maar meer schijten van de trillende banken en gekke 'dildo' wat in je reet probeerde te porren. Sloeg helemaal nergens op, waar is dat goed voor ?!! Schnell naar de toiletten toe, en kon ik eindelijk op de pot zitten hahahaha ellende! Wat een opluchting.. het gebouw storte zowat in! Na de wc-avonturen was het tijd om richting uitgang te gaan en te zwaaien naar EuroMaus! Dáágh tot morgen! Bij de uitgang komen we een bruiloft tegen, wat later een trouwerij bleek te zijn van 1 van de Mack-zoons. Mack is een attractiebouwer, waarvan er ook een aantal staan in het park. Bij de auto aangekomen stellen we de TomTom in op het Pension, en dat blijkt maar 5 minuten te rijden zijn met de auto. Zo dichtbij? We hadden nog wel wat langer in het park kunnen blijven haha. Het was inmiddels 7 uur, dus we waren ruim op tijd om in te checken.


Poseidon! 1 van onze favoriete attracties

Bij het Pension aangekomen, Pension Boitz, bleek het gewoon een soort woonwijk te zijn met grote huizen. Het gezin, de familie Boitz, heeft gewoon een tweede huis omgebouwd tot een pension en wonen zelf ernaast in een net zo groot huis. Mevrouw Boitz is hartstikke vriendelijk en spreekt gelukkig goed Engels. Huh jullie Nederlanders spreken normaal gesproken wel een aardig woordje Duits. Ja dat zal best mevrouw, maar wij hebben nooit goed opgelet op school haha. We checken in en onze kamer is gelijk naast de 'receptie'. Een mooie, schone, redelijk grote, kamer met een mooie badkamer. Ja prima te doen, en hartstikke goedkoop. Goed geregeld dit pensionnetje, en absoluut een aanrader. Het barst daar van de pensions dus het zal allemaal wel gelijk zijn qua prijzen, als je niet voor de Europapark Hotels kiest. We duiken het pension-dorp in en komen bij een Pizzeria terecht. Hier eten we lekkere pizza's, een een pannenkoeken dessert! Erg lekker gegeten en niet eens zo gek duur. Terug bij het Pension proberen we gebruik te maken van de gratis wifi, maar dat werkt voor geen meter. Dan maar de lichten uit en slapen. Doodmoe! Ja dat zijn we nu zeker wel na zo'n lange rit en lange dag in het park. Maar het was echt een super leuke dag, en kijken er al enorm naar uit om morgen weer van alles te genieten!

De volgende ochtend gaat de wekker zoals altijd weer veels te vroeg. Maar we willen vroeg aan het ontbijt zitten en de dag goed benutten in Europapark! Het ontbijtje is prima geregeld en er is genoeg keus, met uitzicht op de Silver Star. Zo dichtbij zitten we dus, of zo hoog is die achtbaan! We rijden naar het parkeerterrein en kunnen nu iets dichterbij parkeren dan gisteren, geen ellendige brandweerwagens meer! Bij het pension zat ook een gratis parkeerkaart inbegrepen, dus dat scheelde ook weer. Het plan is om gelijk naar Ijsland te gaan om daar de achtbanen mee te pakken. We beginnen de dag met Wodan, de houten achtbaan! Het zag er spectaculair uit en we storten ons op de wachtrij van een half uur. De wachtrij mag je gerust spectaculair noemen. Geweldig mooie effecten en genoeg te zien onderweg, dat maakt het wachten wat aangenamer. De rit zelf is ook echt héél erg gaaf, wát een achtbaan !! Woodies zijn eigenlijk altijd wel fantastische achtbanen, maar kunnen ook ontzettend pijn doen. Zoals de ellendige Pegasus in de Efteling, of de bottenbreker in Moviepark Germany. Je kon wel merken dat deze nog aardig nieuw was, vorig jaar geopend?, en hij was héérlijk soepel. Echt een fantastische baan, waarbij je heel vaak helemaal uit je stoel omhoog vloog. Wodan werd omgedoopt tot Wooooowdan !! Blue Fire was de enige achtbaan in het park met een looping erin, en stond naast Wodan. Helaas bleek bij het testzitje dat ik hier met geen mogelijkheid in kon komen, dus ik ging foto's maken in de omgeving terwijl de rest een klein half uurtje moest wachten voor de rit. De omgeving van Ijsland is erg fotogeniek, dus ik vermaakte me wel.


Ingang van Wodan! Wooow Dan!


Is dat Thor in de wachtrij?


Ijsland.. met Blue Fire op de achtergrond


Blue Fire!

Er zijn een aantal dingen die we nog niet gedaan hebben, dus daar begonnen we mee. Om vervolgens te kijken wat we absoluut nog een keertje wilden doen. We lopen naar Frankrijk toe, om die hoek van het park eens te bekijken. Hier vinden we een kleinere versie van de Epcot-bol !! Oh ik krijg spontaan heimwee naar Walt Disney World, maar gelukkig hebben we het hier ook ontzettend naar ons zin! Onderin de Epcot Bol zien we een wachtrij van 0 minuten bij de 'Universe of Dinosaurs'. Geen idee wat we moeten verwachten, maargoed geen wachtrij dus we stappen in. Het bleek een kleine doombuggie ride langs allerlei animatronic Dinosaurs. Wel grappig gedaan, maar niet echt spectaculair te noemen. Dan komen we bij dé achtbaan van Europapark terecht.. Silver Star. Veel verhalen over gehoord, hoe gaaf deze is, maar ik had ook al gelezen dat het kleine stoeltjes zijn. Even de test seat geprobeerd in de wachtrij, en ik hoefde eigenlijk niet eens de beugel meer te sluiten. Dat stoeltje was zo smal! Helaas.. Ik vermaak me een half uurtje bij een wifi spot, en dan komt de rest alweer terug. Ze vonden hem erg gaaf, maar Wodan was spectaculairder. Ik kent er geen ordeel over geven, maar Wodan was inderdaad wel een topbaan! Er is nóg een achtbaan hier in Frankrijk en die zit binnenin de Epcotbol. Eurosat! Nou ik was het inmiddels wel Eurosat om achtbanen over te slaan, dus het werd wel tijd voor een achtbaanritje. Wel een grappig ritje, maar niet zo heel erg spectaculair. De lifthill was wel erg bijzonder en verder was het pikkedonker tijdens de rit, je zag geen hand voor ogen! Soort van mini Space Mountain, maar dan verstopt in Spaceship Earth..

In Frankrijk was er ook nog de nieuwe 4D show, die wilden we wel meepakken ookal verstaan we geen woord Duits. Een avontuur met EuroMaus en z'n ellendige vrienden haha. De bioscoop zag er echt prachtig uit, en word 's avonds gebruikt als echte bioscoop met de nieuwste films voor de hotelgasten. De film was wel leuk met een aantal grappige effecten, zoals de bekende beesten die langs je voeten lopen. Via Frankrijk lopen we zo Italië binnen en doen daar een ritje in een Italiaanse gondel. Geen idee wat voor attractie dit is, maar het beloofd niet veel goeds. We liggen gevloerd om de grappige darkride langs allerlei bekende Italiaanse dingen uitgebeeld door honden en katten, zoals de Toren van Pizza! Je krijgt er honger van.. We doen nog even de rest van de Italiaanse attracties en gaan daarna eten. Zo is hier ook het Spookhuis te vinden. Tja.. qua kwaliteit doet hij heel erg denken aan het Spookhuis van Phantasialand, ook met de bekende Phantom Manor doombuggies, maar hier zitten wel een flink aantal schrik momenten in. Hilarisch! Als we buiten komen zien we een showtje met EuroMaus & Co. Salut! Ça Va? Très Bien! In het theater ernaast zou ook een show beginnen, en aan de poster te zien leek het een illusionisten-show! Dat is altijd wel leuk, dus we nemen plaats en wachten maar af. Waren we nou maar doorgelopen.. Het bleek een ellendige show te zijn met wat kansloze acrobaten-gedoe. Een paar dingen waren wel leuk om te zien, maar 3 kwartier later voelde dit toch wel als 'enorm zonde van onze tijd', die we niet meer terugkregen haha. Ik wilde ook graag nog een ritje maken met de vliegende fietsen van DaVinci, waarbij je zelf moest trappen!


Welkom in Frankrijk, waar je je even in Epcot waant


Groetjes uit Epcot! Of nee.. vanuit EuropaPark!


4D theater, mooie cinema!


Italy!


Zó ontzettend naar ons zin in deze foute darkride


In de Vliegende DaVinci fietsen

Vanuit de lucht hadden we ook nog wat kiddie rides gespot.. OldTimers, die we ook wel kennen uit de Efteling, een boottochtje door de bloementuin en een El Loco viariant in Circus Thema. 2 van de 3 hebben we uitgeprobeerd. Uiteraard moest ik in het El Loco treintje zitten.. Precies hetzelfde als in Drievliet, maar dan in een andere kleur. En gaan we ook nog een boottochtje maken langs allerlei bloemen en manke elfjes, wat een ellende! Het boottochtje was wel hilarisch, wij zagen al bij elk bootje gebeuren dat iedereen aan 1 kant zat en het bootje zowat omkiepte. Ik ging al veilig in het midden zitten, maar halverwege de rit konden we het toch niet laten om allevier aan 1 kant te gaan zitten en te kijken of er water in de boot kwam.. Nou laten we zeggen dat het maar nét goed ging hahaha. Alleen toen we dat deden in de bloementunnel knalde het dak tegen de tunnel aan en kwamen we een stukje vast te zitten haha.

Over ellendige boottochtjes gesproken.. in Avonturenland gaan we ook varen. Is dat ook een Europees land? Volgens mij wilden ze graag een Afrikaans thema-gebied, maarja dat ligt nou eenmaal niet in Europa. Het valt een beetje uit de toon, en het ritje is ook lekker ellendig langs kansloze dierenpoppen. De Jungle Cruise maar dan zeg maar totáál niet haha. We halen een lekkere hotdog als lunch en gaan dan naar het laatste land waar we nog niet zijn geweest, Rusland! Hier vinden we ook nog een achtbaan, EuroMir. Helaas mag Kevin hier niet mee, hij is te lang, dus gaan we met z'n drieën verder. Dit is absoluut mijn favoriete attractie van het park! Wat een top-achtbaan, echt hilarisch! Een spinningcoaster met een geweldige lifthill, zelfde idee als EuroSat maar dan met leuk muziekje erbij. Lekker spinnen en keihard achteruit naar beneden storten. Ja ik heb me rot gelachen! In Rusland vinden we ook nog een ellendige darkride, de slechtste ooit met manke poppen en een ijsprinses ofzo? Snel vergeten en doorlopen.. Het begint nu te regenen en er gaat een flinke hoosbui over het park heen. Tijd om nog wat dingen te doen, die we echt graag nog eens wilden doen. Al wil je alles natuurlijk nog eens doen! Volgende keer moeten we gewoon 3 dagen gaan!


Bootje hing een klein beetje scheef..


Jeugdsentiment, vroeger zagen de El Loco treintjes in Drievliet er ook zo uit!


EuroMir spinning coaster!


Mooie baan

Helaas gaat dat niet meer lukken, we moeten ook nog terugrijden naar huis vanavond. We wilden het niet al te laat maken en rond 6 uur vertrekken. Tot die tijd konden we nog wat topattracties doen. Helaas gooit het weer een beetje roet in het eten en willen we ff schuilen door een ritje in de Monorail te doen. Daar is het retedruk, dus dan maar door de regen heen en water attracties doen. We konden zo instappen bij Aquatica! Al moest ik wel even over gehaald worden om water attracties te doen me dit weer. Ik lach al die mensen altijd uit in Drievliet, die met regen in de Jungle River gaan. 'Ja we zijn nu toch al nat..', wat een gelul haha. Maargoed onder het mom 'We zijn nu toch al nat' gaan we in de Aquatica, en vervolgens nog een keer! Ook wilden we zeker nog een ritje maken in de houten achtbaan, Wodan! De wachtrij is gelukkig overdekt en tijdens de rit is het alweer droog. Blijft spectaculair, op nummer 2 gaat ie, want EuroMir blijft hilarisch. Als we uitstappen zien we de ingang van een attractie, Whale Watching, wat is dat? Geen wachtrij.. hup instappen! Het bleek de Splash Battle te zijn, die we liever niet wilden doen omdat je zo zeikesnat word en het regende.. Nouja toch maar gedaan en het was echt een grappige Splash Battle! De bootjes varen echt, en je kan rondom lopen om 'weg te duiken' voor de mensen aan de zijkant die je nat proberen te schieten. Ik houd van Splashbattles, en dit was absoluut 1 van de leukste. Super leuk thema ook met allemaal zeehondjes, puffins en zelfs walvissen! Zeikesnat !!

Dan pakken we de monorail terug naar Rusland, waar we zo in konden stappen bij EuroMir. Nou ik heb ondertussen geen Euro meer, dus hoppa instappen en weer lachen! Ik wilde nu graag andersom zitten, zodat ik het andere gedeelte achterstevoren zou meemaken. Maar dat bleek dus compleet random te zijn en uiteindelijk zit ik weer hetzelfde stuk achteruit haha. En net zoals gisteren liepen we dus weer allemaal attracties te doen terwijl we naar de uitgang gingen. 6 uur hebben we al niet meer gehaald en als laatste attractie op ons lijstje stond Poseidon. De watercoaster, waar we gisteren droog bleven en ook heel erg leuk was. Ook hier kunnen we zo instappen, voorin het bootje en worden weer zeikesnat! Genoeg water-attracties gedaan, en eigenlijk genoeg attracties gedaan deze trip. Je zou nog uren willen blijven, maar het is nog een aardig stuk naar huis rijden. Via diverse winkeltjes lopen we naar de uitgang. In Zwitserland komen we in een Milka winkel terecht en halen we allemaal chocoladerepen voor onderweg. Waarom kwamen we die winkel ook alweer tegen? Dan zit het er echt op en om 7 uur zitten we in de auto. Nog even tanken en de ellendige rit naar huis kan beginnen. We komen ontzettend veel wegwerkzaamheden tegen, en het duurt uren en uren voordat we eindelijk thuis zijn. Files om 9 uur 's avonds op een Duitse snelwg, dat verwacht je toch niet? Nog even gestopt bij de Duitse McDonalds en rond 3 uur 's nachts kunnen we eindelijk ons bed in!


Splash Battle in Ijsland


Wachten op de Monorail..

Resumé Overflakkee!
Voor het eerst naar Europa Park en dat is absoluut een aanrader. Er staan maarliefst 11 achtbanen, de een leuker dan de ander, maar allemaal toppers! Daarnaast nog genoeg andere leuke rides zoals verschillende water-attracties. Er hangt een leuk sfeertje in het park en in elk themagebied waan je je weer in een ander land, dat hebben ze top gedaan. Nu zeggen heel veel mensen die geweest zijn, dat ze dit leuker vinden dan Disneyland Paris. Ik ben een Disneygeek, dus het is raar als mensen dat durven te zeggen. Maar geef ze eens ongelijk? Dat heb ik nu dus uitgetest en ik ben het er wel deels mee eens. Qua kwaliteit ziet Disney er natuurlijk beter uit.. Hoe geweldig ziet een Big Thunder Mountain of Pirates of the Caribbean eruit tegenover een papier maché berg en een boottochtje door de Piraten van Batavia? Wat dat betreft wint Disney een punt. Qua attractie-aanbod wint Europa Park met vlag en wimpel! Er is hier zo ontzettend veel te doen, dat je zeker een weekend nodig hebt om alles te beleven. Het liefst 3 dagen, want de reis is best vermoeiend. Wat dat betreft ligt Disney een stuk gunstiger dichtbij. Maar het is goed te rijden zo 's nachts. Geen last van files gehad!

Op Horeca-gebied is het echt super geregeld in Europa Park, er is veel keus en de prijzen vallen mee. Het eten is dan ook écht goed, en je krijgt geen slappe hap. Wat dat betreft ook een pluspunt tegenover Disney. Au dit gaat pijn doen! Ook het entertainment.. de characters zijn lelijk, en dat heeft ook geen jeugdsentiment van de Disneyfilms natuurlijk. Maar er zijn hier zo ontzettend veel shows, terwijl je in Disney eigenlijk 0,0 shows te zien krijgt. Alle theaters staan leeg.. Wat dat betreft is er veel te zien in Europapark, van schaatsshows tot paardenshows! Ja EuropaPark is in zekere zin leuker dan Disney. Maar het heeft niet het Disney-sfeertje wat mij zo aanspreekt.. Wat dat dan ook mag zijn.. Ze zien mij hier zeker nog wel terug, want het is een fantastisch park met fantastische attracties en het personeel werkt lekker door. Misschien werken ze wel iets te snel door, want je beugel zit nog niet vast of de achtbaan vertrekt al. Dat is op z'n minst vreemd te noemen. Bijvoorbeeld bij Aquatica waren wij nog aan het instappen, zaten nog niet op het stoeltje, en ze starten gewoon de baan. Het duurt nog wel even voordat je dan op de lifthill zit en ze roepen dan wel dat je je beugel moet sluiten, maar ik kan me voorstellen dat Truus uit Delft enorm schrikt en zich onveilig voelt omdat de beugel niet dicht is. Vraag me dan af wat ze doen als ik die beugel niet had gesloten en gewoon open had laten staan.. Was de attractie dan stil gelegd? Dan maar een iets langere wachtrij, qua veiligheid vond ik dit héél raar! Verder een toppark. Salut, Ça Va? Très Bien!

1 opmerking:

  1. Hey Wezz , erg genoten van je belevenissen ! Maareuh Silver Star ??? Er zijn speciale rijen voorzien met aangepaste stoeltjes voor de volslanke medemens . Da's echt balen dat je die ni gedaan hebt . EuroMir is inderdaad één van de absolute toppers . Was leuk lezen en Europapark is echt een geweldig park , alleen zo ver rijden hé ;-)

    BeantwoordenVerwijderen