Best Halloween Soirée ever!

Ik hoef volgens mij niet meer te zeggen dat ik enorm veel zin had in deze avond? Zodra de Soirée is afgelopen, kijk ik alweer uit naar de volgende. Jammer genoeg is er elk jaar maar 1 zo'n avond in Disneyland Paris waar we ons zo op verheugen. In 2009 ging ik voor het eerst, in de hoop wat zeldzame characters op de foto te scoren. Helaas was er die avond niks te vinden, maar wel wat leuke kleine happenings en 2 fantastische shows op central plaza. De jaren daarna ging ik elk jaar trouw weer terug. Hades was mijn must-see character, wat zou ik die graag op de foto hebben. Ik sloot met mezelf een pact, ik blijf naar de Soirée gaan tot ik Hades ontmoet. In 2010 waren er al wat meer leuke characters om te meeten, zoals Pain & Panic en Phill. Maar nog steeds geen Hades. In 2011 gingen we dus weer terug en dat was weer een feest met nieuwe characters.. Zelfs Kwik, Kwek & Kwak op de foto weten te scoren! En jahoor eindelijk Hades op de foto. Het blijven leuke avonden, dus ook al was mijn missie geslaagd in 2012 gingen we weer naar de Soirée. Een drukke chaotische avond met weinig entertainment, maar wel weer nieuwe characters, de Robinsons! Elk jaar voeg ik wat nieuws toe aan het lijstje.

Nieuwe characters worden we blij van.. en die zouden we zeker gaan zien vanavond! Een paar maanden geleden gingen er al allerlei geruchten rond over de Soirée met de leukste characters. Zou het waar zijn? Wij waagden de gok en boekten onze tickets. Een paar weken voor Halloween kwam daar een bericht online met alle characters die we konden verwachten. En wat een schitterend lijstje! We kregen alleen maar meer zin om te vertrekken en te genieten van deze avond. Het programma beloofde ook veel goeds en we hadden een mooie planning gemaakt. We zullen wel zien wat we op de foto krijgen.. met minstens de helft zijn we al tevreden. Eindelijk was het dan avond en kon het gestress beginnen.

We begonnen bij de Villains set, waar iedereen al ongeduldig stond te wachten wie er naar buiten kwamen. Ons strijdplan werd nog eens doorgenomen, geen genade en gewoon duwen tot we vooraan staan. Afwachten doen we niet meer aan, we gaan geen dingen mislopen omdat we 20 minuten staan te wachten en niet aan de beurt komen. Die ellende zijn we nu wel zat, en deze avond zijn er zóveel coole characters dat we die niet willen missen. Bij de Villains hadden we de meeste al op de foto en daar gaan we geen tijd aan verspillen. Als eerste kwamen de Hyena's van de Lion King naar buiten. Die hadden onze hoogste prioriteit, wat een gave characters zijn dat! Gelijk bestormt iedereen de 3 hyena's en is er eigenlijk geen doorkomen aan. Waarom de meest zeldzame characters als eerste naar buiten? Gooi wat random Villains als afleiding naar buiten om het grootste gedeelte van het publiek te vermaken haha. Even zakt bij ons de moed in de schoenen, maar wonder boven wonder staan we binnen 10 minuten tevreden met alledrie de hyena's op de foto! Hoe we het doen weet ik niet, maar mij hoor je niet klagen. Het enige nadeel is dat je in die chaos niet echt mooie foto's hebt.


We beginnen de avond goed, met onze favoriet. Ed!


Banzai was er ook bij natuurlijk


Shenzi mocht niet ontbreken en dan hebben we ze compleet

Terwijl wij in de verdrukking stonden tussen een aantal hyena's, het leken er wel meer als 3 want iedereen gedroeg zich als een hyena om een foto te scoren, waren er al meer Villains naar buiten gekomen. Hades, Pain & Panic, Bowler Hat Guy en The Old Hag lieten we links liggen, wij hadden andere prioriteiten haha. Ook verschijnt Maleficent ineens bovenop het kasteel, gaaf gedaan! Yzma & Kronk zijn 2 nieuwe Villains die voor het eerst voor publiek naar buiten komen, daar moeten we ook een foto mee scoren. We zien ze al aan komen lopen als we op de hyena's staan te wachten. Maar focussen! Eerst die drie op de foto en dan gaan we verder. Ook bij Yzma & Kronk hebben we geluk.. de dames weten heel snel vooraan te komen en staan al snel naast Kronk. Ik sta nog ergens achteraan en duw mezelf naar voren om de foto's te maken van iedereen en spring daarna ook nog tussen deze 2 geweldige Villains.

Dat waren alle Villains die we moesten hebben! Nu kunnen we ons focussen op de surprise sets bij Meet Mickey. We wisten al welke characters er naar buiten zouden komen, en als er geen problemen waren dan zou ons characterlijstje enorm uitgebreid worden. Erg benieuwd hoe ze het daar gingen aanpakken, hopelijk beter dan bij de Villains. Als we aangekomen zijn bij Meet Mickey zien we dat ze ook al om half 9 begonnen zijn, ipv 9 uur wat op het programma stond. We zagen niet alle characters, en dat was goed geregeld. Het ene half uur had je een groep characters, en het andere half uur had je een nieuwe groep characters. Dat betekende dus meer tijd om alles op de foto te krijgen! We waren vol goede moed en sluiten aan om een foto te scoren met de 3 caballeros. Deze staan al járen op mijn verlanglijstje en nu staan ze eindelijk vlak voor m'n neus. Het zijn alleen maar 2 caballeros, José Carioca en Panchito Pistoles. Donald Duck is er niet bij, maar wel een ander mannetje. Gauchito, een onbekend character wat voorkomt in de film. Ik ken hem niet en heb liever niet dat hij m'n foto met m'n 2 gevleugelde helden verpest haha. Ik geef m'n zusje dan ook orders om 1 foto te maken waarbij hij er niet opstaat. Ook eentje waar hij wel opstaat, want het is weer een nieuwe credit haha.

We mogen nog nét met ze op de foto en dan gaan ze weer weg. Wat een geluk! Binnen een half uur hebben we al 8 nieuwe characters op de foto! We gaan niet weg na onze foto, want de CM vertelde dat er nu weer iemand anders zou komen. Geen idee wie, maar wij blijven lekker vooraan staan. Er komt weer een nieuwe groep characters naar buiten gelopen en zo gaan we op de foto met Keizer Kuzco. Niet als lama helaas, maar weer een gaaf character om te meeten! Er staan weer genoeg characters op het plein die we graag op de foto hebben. Waar te beginnen? We mogen nu al niet klagen over onze scores.. we hadden al niet verwacht dat we er zoveel op de foto wisten te krijgen en we hebben nog zoveel tijd voor de rest. Dat moet goedkomen!


Yzma & Kronk!


Caballeros!


Yes eindelijk.. Panchito & José !!!


Boom Baby, Keizer Kuzco!

De volgende characters op ons verlanglijstje zijn de Alice in Wonderland characters. De Madhatter hebben we uiteraard al tig keer op de foto, maar zijn nieuwe vrienden zijn voor het eerst op set. De March Hare en de Chesire Cat, 2 nieuw gemaakte characters die voor het eerst naar buiten komen voor het publiek. Daar is het ook enorm druk en met pijn en moeite staat Kevin ineens vooraan. Ik wurm me er zelf ook tussen om de foto te maken en ga er daarna zelf tussen staan. Hier is de ellende wel heel groot en iedereen staat maar te duwen. De cm's blijven er moeite mee hebben om iedereen naar achter te krijgen, en als ik eenmaal aan de beurt bent gaat de Madhatter himself een handje helpen. Hij loopt de massa in om de mensen een stuk naar achter te 'duwen'. Voor mij de ideale kans om een foto te maken met de March Hare en Chesire Cat. Yes! Zonder Madhatter haha! Dat wou ik graag, deze 2 character bij elkaar.

Wat een geluk deze avond! Ook nog een fotootje met de Madhatter erbij, die het maar raar vind dat ik geen kostuum aan hebt. Niet? Ik ben dé Wezz en al eng genoeg van mezelf. Dat snapte hij dan weer niet.. Maarja wat verwacht je van een Hatter? Helaas hebben de dames niet zoveel geluk en is het tijd om terug naar Wonderland te gaan. Gelukkig weten ze nog wel snel op de foto te gaan met de Chesire Cat, maar de March Hare niet. Hopelijk zien we die ooit nog eens een keertje! We staan nu wéér vooraan en wachten op de volgende characters. Dat waren de vrienden van UP. Voor mij geen must-see characters, die heb ik in 2010 alledrie in Walt Disney World ontmoet en Russel & Dug vorig jaar nog in Animal Kingdom. Maargoed we staan nu toch vooraan, dat komt wel goed. Jammer genoeg word er hier enorm veel van onze kostbare tijd verspilt. Russel is er niet bij en komt later pas, en dan gaan ze alledrie ineens weg. De cm's zijn de verdrukking zat en gaan een rij organiseren. WAT ZEG JE NOU? RIJEN IN PARIJS? VOOR CHARACTERS? Ja ik dacht dat ik droomde, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dus de hele mensenmassa word in een rij geduwd. Eerder komen de characters niet meer terug. Zoiets kun je beter gelijk aan het begin van de avond doen, maargoed.. Ik had m'n zin en worden eens rijen gemaakt mét touwen. Het moet niet gekker worden.

Aan de ene kant enorm blij mee, maar dankzij het duwen en trekken hadden we nu wel overal heel snel een foto haha. We staan nu in een rij, als 2e groep om op de foto te gaan, en dan komen de Up characters weer terug. Alledrie! Ja toch wel weer leuk om ze compleet op de foto te hebben. Ik miste Carl vorig jaar toch wel in Animal Kingdom. De volgende character die we graag op de foto wilden was Darkwing Duck. Enorm hoog jeugdsentiment-gehalte, dus die mochten we niet missen. Snel de verloren tijd inhalen en al gauw konden we met hem op de foto. Darkwing Duck was echt enorm gaaf en stond al super lang op m'n verlanglijstje! Dat verlanglijstje word steeds korter, en m'n charactercounter steeds langer. We hebben nu bijna ons hele lijstje van de avond afgevinkt, maar er zijn er nog een paar die we op de foto willen.


Wóów zo gaaf, March Hare & Chesire Cat!


Compleet plaatje met de Madhatter erbij


Up! Inclusief grote held Carl Fredrickson


Laten we lekker link gaan doen..

Turbo McKwek en Dagobert Duck zijn ook van de partij, maar die slaan we over. Die hadden we de vorige trip al op de foto en er liepen nog characters rond die we nog nooit hadden gemeet. Ook een character die niet zo hoog op m'n lijstje stond, maar wel de meest zeldzame deze set was ( tenminste, de rest hadden we al op de foto! ) was Mike Wazowski. Die zie je nooit in Parijs, dus was wel weer leuk om met hem op de foto te gaan. En eindelijk eens zonder Sulley erbij haha. Het enige nadeel met Mike is.. dat hij zo lastig op de foto gaat!


Het Mike Wazowski syndroom


Gelukkig ging het wel 1 keertje goed!

Dan besluiten we om even naar Adventureland te lopen en te kijken bij de Aladdin locatie. Nu zijn Aladdin, Jasmine en Abu niet zo bijzonder, maar vandaag was de Sultan ook van de partij. Helaas zijn we hier te laat voor en komt de Sultan vanavond niet meer naar buiten. Heel jammer, hopelijk komen we hem ooit nog eens tegen! Dan sprinten we weer terug naar Fantasyland en gaan klaarstaan voor de Aristocats. Jaja de Aristocats waren ook alledrie weer aanwezig deze avond! Waar we ons zo aan irriteerde in februari dat we niet op de foto mochten, nu moest het lukken! Er stonden al een hoop fans op ze te wachten voordat ze aan kwamen gelopen. Alleen was het stom geregeld en gingen ze ineens ergens anders staan. Dat werd dus weer een hoop geduw en getrek, maar op de een of andere manier sta ik wel op de eerste rij. Weliswaar helemaal links in het hoekje, achter een paaltje. Maar we gaan ze niet weer mislopen! Ze staan wat onhandig te doen, moeten ze nou op de trap staan? Bovenaan de trap? Halverwege de trap? Onder de trap? Make up your mind zodat we een leuke foto krijgen! Ook worden er alleen maar mensen vanuit het midden naar voren gehaald, tot op een gegeven moment ze besluiten om links te beginnen. En daar stond ik! Hoppa met z'n allen naar voren en eindelijk op de foto met alledrie de Aristocats! Je moet Marie een beetje zoeken op de foto, maargoed dat was toch de minst belangrijke.. Toulouse & Berlioz afgevinkt. Woohoo !!!

Er zijn ook nog allerlei shows en happenings deze avond, maar de characters slokken enorm veel tijd op. Dat hadden we vantevoren al gedacht en besloten om vol voor de characters te gaan en achteraf de shows op youtube te kijken. Al was er 1 show waar we vorig jaar zo van hadden genoten, die wilden we niet overslaan. De showboat van Princess and the Frog in Frontierland, super gaaf showtje! En dit jaar hadden ze Louis the gator ook nog meegenomen, en we hadden gehoord dat ze na de show foto's zouden doen. Wij rennen naar Frontierland om te kijken of dat klopt! Helemaal via een omweg, want Dreams was bezig en we mochten niet te dichtbij komen, zijn we nét te laat. We zien Louis nergens, maar kunnen wel met Princess Tiana en Prince Naveen op de foto. Die had ik een paar jaar geleden in Walt Disney World al gezien, maar super leuk om ze weer eens op de foto te hebben.

We lopen weer terug naar Fantasyland ( ik nog steeds met m'n manke knie haha ) helemaal via Pirates en alles om nog een paar foto's te scoren. March Hare is helaas niet meer te doen, stond een super lange rij en duwen heeft geen nut daar. Wel lukt het nog om met Duffy op de foto te gaan, en Duffy was dit keer niet alleen! Voor het eerst buiten Tokyo Disneyland had hij z'n vriendinnetje Shellie-May meegenomen. Zij leek wel de populairste character van de avond, al stond ze onderaan ons lijstje. Gelukkig hadden we wat tijd over en gaan we met de beren op de foto. Ik ben helaas vergeten om een Tik 'm Aan foto te maken, dus hopelijk weet ShellieMay in de toekomst nog de weg naar Parijs te vinden. Dan is Duffy ook niet meer zo alleen..

Als afsluiter gaan we ook nog op de foto met Max, want die heeft het niet zo druk. Ik krijg nog een high five van hem.. Hey doe dat nog eens! Tik 'm aan Max! Ja weer eentje voor in het fotoalbum haha. Max zie je eigenlijk nooit in Disneyland Paris, dus super leuk hem weer eens te zien. De avond zit er weer bijna op en we hebben alle characters die we wilden op de foto, en zelfs nog meer ook! Het enige wat we gemist hebben is de Sultan. Heel jammer, maar we mogen niet klagen met zóveel foto's. We lopen door naar Frontierland, kijken nog even bij Boot Hill ( doodeng zo 's nachts! ) waar er volgens geruchten een hologram zou zijn. Nou het was nogal een onzichtbare hologram, want we hebben niks kunnen ontdekken. Dan maar ergens op een bankje zitten en wachten tot de show begint. We bekijken hem lekker zittend van een afstandje. Super leuke show met een Mardi Grass celebration van Tiana & Naveen. Dan komt Dr. Facilier weer langs om te laten zien dat het Halloween is en geen Mardi Grass. En vervolgens een super leuke finale met vuurwerk, fantastische muziek én Louis op z'n trompet. Leuk!

Na de show gaan we kijken of er nog mogelijkheid is om met hem op de foto te gaan, maar dat lukt helaas niet meer. Louis gaat zo snel mogelijk weer backstage en stopt alleen voor een paar rolstoelen. 2 characters die we niet op de foto hebben weten te krijgen, maar ach.. Hopelijk zien we de Sultan & Louis in de toekomst nog eens voorbij komen. Het was een fantastische Soirée, de beste in 5 jaar tijd! Super veel nieuwe characters op de foto! Deze trip heb ik 17 nieuwe characters gemeet. Een monsterscore! Alle foto's van al m'n characters zijn ook nog te zien op m'n  Characterblog! Niet vergeten een kijkje te nemen! Wezzlog Characters > KLIK!

Ben benieuwd hoe ze dit gaan overtreffen volgend jaar..


Alledrie de Aristocats!


Princess Tiana & Prince Naveen


Duffy en Shellie-May!


Max


Tik 'm aan Max !!

1 opmerking:

  1. Man man man , wat n exclusiviteitenparade aan characters ! Jammer genoeg zijn we zelf nog nooit naar de Soirée kunnen gaan ivm werk maar ik heb minstens even hard genoten van het meebeleven van jouw TR ;-)

    BeantwoordenVerwijderen