Happy Harvest Halloween!

Het is weer tijd om Halloween te vieren! En dat doen we uiteraard in Disneyland Paris, voor mij alweer de 8e keer tijdens het Halloween seizoen en m'n 5e Halloween Soirée. Dit jaar zou de Soirée nog beter worden dan ooit, dus de verwachtingen waren heel hoog. Gevaarlijk natuurlijk, want dan zou de teleurstelling alleen maar groter kunnen worden. We zullen wel zien hoe het gaat lopen.. we hebben er zin in! Boo To You and Happy Hallowéén everybody!

Dinsdagnacht vertrekken we weer en de ellende begint al gelijk. Ik slinger over de snelweg heen en het voelt niet goed, gelijk maar de afrit genomen en bij het tankstation naar de banden gekeken. Daar bleek dat de rechter achterband wel heel erg leeg was. Alle banden nog even opgepompt en we konden weer verder rijden. De rit verloopt soepel tot aan België, we zijn niet ver weg meer van de Franse grens als we even een korte stop maken. Gelijk nog maar even de banden controleren, waar de band wéér een heel stuk was leeggelopen. Dan maar weer opgepompt en verder rijden, maar eigenlijk niet echt met een lekker gevoel. Het thuisfront word gebeld en we krijgen het advies om maar beter even de band te verwisselen. Gelukkig kunnen we dat allevier niet, dus dat werd weer een heel avontuur. Brutale mensen hebben de wereld in hun handen, dus we vragen aan een vrachtwagenchauffeur om voor ons de band te verwisselen. Wij zaten maar te klooien en dat had nooit wat geworden. Gelukkig helpt deze vriendelijke man ons graag, en weigert ons bedankje. Top geregeld, we kunnen weer verder rijden naar Disneyland Paris. Alle banden nog eens oppompen, tank volgooien, plaspauze.. we willen nu gewoon in 1 keer doorrijden. De rit verloopt verder prima, we kunnen geen ellende meer zien, en rond openingstijd komen we aan bij de ingang. Mooie timing. Geen paniek!

We beginnen deze trip in de Walt Disney Studios, we laten Halloween nog even wachten. We maken een ritje met de Tower of Terror en gaan weer eens langs bij Armegeddon. Voor mij alweer járen geleden dat ik deze attractie deed. En nu weten we weer waarom we deze eigenlijk altijd overslaan.. Saai! Om half 12 hebben we een date met Sofia the First bij Disney Jr. live in stage! Helaas verloopt het wat chaotisch en is het inderdaad alleen maar dansen met de kindjes. Ookal kenden we Sofia en hadden we op de foto gekund, je gaat er toch niet zomaar op af stappen om een foto te vragen. Jake & Sofia dansen druk met de kindjes en dat is zonde om te verpesten. Als ze weglopen kan ik even snel met Sofia op de foto, maar het is veels te druk en chaotisch voor een sjieke foto. Lief dat het mocht, en een nieuwe character toegevoegd aan de collectie! Buiten is daar de Stars & Cars set en gaan we snel even met Mushu op de foto.


Tower of Terror


Sofia the First


Always fun to meet Mushu!

Hierna is het tijd om naar het Disneyland Park te gaan en gaan klaar staan voor de Cavalcade. Mickey's Halloween Celebration is nieuw entertainment dit jaar. Een korte parade met 2 floats en leuke characters en dansers. Ze zijn van plan om dit elk jaar uit te breiden en dat kan ik alleen maar toejuichen. Het is al super vrolijk en heel gaaf gedaan, dat kan alleen maar beter worden! Niemand minder dan Clarabelle Cow opent de Cavalcade, voor het eerst dat zij te zien is in Disneyland Paris. Wat zou ik haar graag op de foto hebben.. Vorig jaar in Walt Disney World stond ik vlak naast haar en Horace Horsecollar, maar deden ze geen foto's en alleen dansen. Zo jammer! Maargoed dat gaat ooit wel lukken, misschien wel sneller dan ik denk ;)

Clarabelle opent de parade met een groep dansers en daarna volgt de eerste float. De gehele familie Duck is hierbij aanwezig! Niet alleen Donald en Daisy, maar ook Kwik, Kwek & Kwak en zelfs Dagobert Duck zijn van de partij. Een mooie float en super leuke characters! Hierna volgen Pooh & Friends, en zien we dat de Pumpkinmen weer terug van weggeweest zijn! Pluto en een aantal scarecrows komen voorbij en de laatste float is voor Mickey & Minnie. Achterop de float zien we ook nog Knabbel en Babbel en zit Clarice op een schommel. Echt super leuk gedaan! Van dit soort entertainment word je vrolijk en het liedje is aanstekelijk. Het is niet het scary Halloween wat we hier zien, met Disney Villains.. of het happy Halloween wat we een paar jaar geleden zagen. Maar dit is een echte Harvest Halloween viering! Zoiets zouden ze ook met Thanksgiving nog eens kunnen gebruiken.. Een andere stijl, maar super leuk gedaan! Nu maar hopen dat het ooit een volledige parade word met een stuk of 10 floats!


Daar is ze dan.. Clarabelle!


The Duck Family float


Donald & Daisy


De neefjes!


Daar hebben we Dagobert!


Pooh & Friends


Pooh !!


Pumpkinmen en Scarecrows


Mickey, Minnie en een aantal Chipmunks!


Clarice op de schommel

Na de Cavalcade gaan we wat eten bij Hakuna Matata en lopen wat rond in het park. Zo komen we in Adventureland ineens Donald & Daisy tegen en is ook Baloo erbij. Daar gaan we mee op de foto! In Frontierland zoeken we naar de Chipmunks verkleed als indianen, maar die komen we helaas niet tegen. Ook de rij bij Jack Skellington is erg lang en Sally is er niet eens bij. We moeten ook nog langs het Jaarpassenbureau voor de dames, en daar is het rete druk dus kost veel tijd. Zo hebben we geen tijd meer om langs te gaan bij Minnie Mouse. Om 4 uur gaan we naar het Disneyland Hotel, maar daar blijkt later dat het Magical Moment pas donderdag begint. Vandaag is het woensdag, dus geen characters! Dan besluiten we om naar Disney Village te vertrekken om wat in de winkels rond te neuzen. Als we elke winkel hebben bezocht gaan we lekker eten bij Annette's Diner. Dat smaakt weer héérlijk! Kreeg wel een klein beetje heimwee naar Amerika.. geweldig die burgers en het sfeertje wat je ook had bij Johnny Rockets. Hopelijk lukt het om volgend jaar weer te gaan! Maar nu zijn we in Parijs en daar is het ook leuk haha.

Als we zijn uitgegeten gaan we nog even langs bij de Walt Disney Studios. Hopelijk is het nu wat rustiger en kunnen we zo instappen bij een aantal attracties. Dat valt een beetje tegen, en we moeten een kleine 20 minuten wachten voor Rock n Rollercoaster. Valt ook wel mee, en al snel kunnen we een ritje maken. Alleen het uitstappen ging wat minder soepel dan normaal. Ik blijf hangen achter m'n tas en wil mezelf redden door snel een stap te zetten zodat ik niet val. Ik was alleen het opstapje vergeten, dus in plaats van mezelf te redden maak ik het alleen maar erger. Daar lag ik dan, op de grond! Wat een ellende.. Ik lach altijd mensen uit die vallen in Drievliet, Karma is a bitch! Gelukkig kan ik er ook om lachen.. wat een kluns. Wat minder leuk is dat het toch best wel pijn doet en ik de rest van de avond rondloop als Manke Annie.

We gaan nog eens langs bij de Tower of Terror en daarna is het tijd om het park te verlaten. Ze gaan alweer sluiten, dus kunnen wij doorlopen naar het Disneyland Park. Hier lopen we wat rond en willen wat attracties doen. We pakken Phantom Manor mee en lopen door naar Adventureland. Ik sla een ritje Indiana Jones over, daar zit je altijd zo met je knieën te stoten en met mijn zere knie van de val lijkt me dat niet verstandig, en wacht op een bankje tot de rest terug komt. Bij Pirates aangekomen is deze attractie gesloten, nouja een storing zie je wel vaker. Later bleek dat geen storing geweest te zijn, maar een kind dat in het water was gevallen en is vast komen te zitten tussen de boot en de kade. Stom kind! Eigen schuld natuurlijk, want als je stil blijft zitten in een bootje gebeurd er niks. Slechte ouders ook, beter opletten! Maar wel heftig en hopelijk loopt dat allemaal goed af. Ik ben uit de achtbaan gevallen en daar hoor je niemand over hahaha. In Fantasyland doen we een ritje It's a Small World, mét zwarte Piet maar nog zonder de echte Holiday make-over. Hierna gaan de dames een plekje zoeken voor Dreams. Dit willen we wel eens van dichtbij bekijken, want meestal wachten we ergens op een afstandje zodat we snel naar de uitgang kunnen. Kevin in ik gaan nog even naar Frontierland voor wat Halloween aankopen. De hele dag naar gezocht, maar er is toch vrij weinig te koop.. Jammer! Ik haal een HalloweenDuffy en de Dracula Perry. Beter nu, dan dat we er morgen met de Soiree mee moeten lopen en ik denk dat er 1 november helemaal niks meer in de winkels zou liggen.

Op Central Plaza genieten we van Dreams. Blijft toch een geweldig mooie show, alleen vind ik de nieuwe stukjes van Brave en The Lion King minder leuk. Doe mij maar Mary Poppins en Jungle Book terug, daar waren de effecten op het kasteel veel leuker. Zeker bij Brave is het een bij elkaar geraapt zooitje van film momenten en slaat het eigenlijk nergens op. Na Dreams verlaten we het park en rijden naar het hotel. Het inchecken verloopt dit keer gelukkig normaal en al snel liggen we in ons nest. Zelfs de wifi werkt dit keer mee.. dat mag ook weleens gezegd worden! Morgen weer vroeg op, dus lang genieten we er niet van.


Donald & Daisy in Adventureland outfit


Baloo was weer lekker vervelend bezig


Goodevening Walt Disney Studios


Happy Halloween!

Goedemorgen.. vandaag is het Halloween !! Happy Halloween Everybody.. Are you ready? Wij zijn er hartstikke klaar voor. Vanavond gaan we los op de Halloween Soirée en vandaag hebben we nog de tijd om het normale Halloween entertainment te bekijken. Zoveel is het niet, maar het moet wel gebeuren haha. We staan vroeg op en pakken de auto naar Dreamcastle voor een lekker ontbijtje. Weer heerlijk gegeten en als we met de auto vertrekken blijft het motorsysteem-lampje branden van de auto. Wat is dat nou weer dan? Wat een ellende! Gelukkig is Kevin's vader automonteur dus bellen gelijk even voor wat advies. Het blijkt dat het van alles kan zijn, en dat we wel even door kunnen rijden. We parkeren de auto weer bij de parking van Disney Village en proberen vandaag maar niet meer te denken aan dat ellendige lampje.

Vandaag beginnen we wel in het Disneyland Park. Nog even kijken in het Disneyland Hotel, maar daar was niks speciaals voor Halloween te vinden. Ook geen entertainment 's avonds, dat was vorig jaar wel zo. We gaan gelijk maar in de rij staan voor de polsbandjes van vanavond. Deze dag kan niet snel genoeg voorbij vliegen.. Zo super veel zin in de Soirée! De rij is langer dan normaal, maargoed we halen gelijk maar de polsbandjes dan hebben we dat ook weer gehad. Ik denk na een klein kwartiertje hebben we onze polsbandjes en willen gelijk een planning maken voor vanavond. Maar wat is dat nou? Geen plattegrondje voor vanavond? Nee er is geen boekje voor vanavond. Als we het navragen word er gezegd dat er toch maar 1 show is en dat er geen planning is. Nouja wat raar! Ik weet gelukkig wel beter, want vanavond zou een walhalla worden aan characters en happenings. We gaan gelijk naar Duffy, want die is er maar heel kort deze ochtend en willen graag met hem op de foto in z'n Halloween outfit. Bij Duffy komen we een aantal forumleden tegen, Sofie en Annet. De kinderen van Sofie zijn fan van mij en hadden me al een aantal keer gespot. Nu hadden ze hun moeder opgestookt om wat tegen mij te gaan zeggen en zo raken we aan de praat. Gezellig praatje over vooral vanavond.. want hopelijk lukt het om met al die fantastische characters op de foto te gaan! De kinderen zelf zijn een beetje verlegen en durven toch niks te zeggen. Geen foto's en handtekeningen van Wezz haha! Terwijl ik die toch graag uitdeel ;) Vandaag zijn ze zelfs gratis!

Duffy heeft vandaag ook weer z'n armoedige Halloween outfit aangetrokken, zónder hoedje op. Ik weet niet wat dat is met Parijs dat ze steeds de outfit van Duffy aanpassen. Het begon met z'n kerstoutfit, daar werden ineens z'n muts en handschoenen wegbezuinigd en nu weer z'n Pumpkinhat weg gelaten. Zo jammer, maar gelukkig had ik hem vorig jaar in Epcot al ontmoet mét hoedje op. Toch vreemd.. want Sailor Duffy heeft wel altijd z'n hoedje op. Duffy zelf is gelukkig weer hartstikke gezellig en maak ik weer eens een nieuwe Tik 'm aan foto, de Halloween-versie! Dat is toch altijd weer traditie. Óók een traditie is een foto met de Tangled Tower. En dat is gelijk de volgende stop, Continue een feestje! Verder zoeken we nog naar wat characters, je weet maar nooit vandaag.. De prins is in town, dus we zouden van alles tegen kunnen komen! Helaas geen succesvolle speurtocht, alles is voor vanavond bewaard. Vorig jaar liepen we nog alle VIPs in Piraten outfits, Ping, Halloween Stitch en Angel mis, dit jaar is er niks speciaals overdags. Hadden we net zo goed uit kunnen slapen haha! Maar nu hebben we wel Duffy gezien in z'n lowbudget-kostuum! Wel komen we nog een aantal characters tegen.


Halloween Duffy


Tik 'm aan Duffy!


Een nieuwe editie van de Tangled Tower! Lekker in het zonnetje


Jessie


Daisy Duck


Mr. Smee laat z'n buik graag zien


Rrrrrrafiki

Hierna is het tijd om een plekje te zoeken voor de Halloween Cavalcade. Al wisten we al waar we gingen staan, op Town Square bij de poort waar de parade eindigd. We hoeven gelukkig niet zo lang te wachten voor de cavalcade voorbij komt. En weer worden we er vrolijk van, super leuk gedaan! Als de laatste float binnen is en de poorten dichtgaan worden we geroepen om even naar achter te komen. Hier keek ik al de hele dag naar uit! Clarabelle Cow had ons namelijk uitgenodigd voor een privé meet en greet. Super lief en zó gaaf om eindelijk met Miss Harvest '13 op de foto te gaan. Onze dag kon nu al niet meer stuk! Ook gaan we vandaag nog langs bij Minnie Mouse in haar nieuwe Halloween jurk. Hier staan we ellendig lang in de rij, meer dan een uur wachten! Voor Big Thunder Mountain hebben we dat niet over, maar voor een fotootje met Minnie Mouse blijkbaar wel haha. In de rij had ik al iemand met een plattegrondje voor vanavond gespot dus ik loop met Kevin even naar Main Street Station om er een paar op te pikken. En jahoor, gelukkig toch een programma-boekje voor vanavond. Gelijk spitten we hem door om te kijken wat er op staat. Genoeg staat erop! Wát een vol programma! Hier worden we vrolijk van.. met een hoop sets, dus de kans werd alleen maar groter om speciale characters op de foto te krijgen. In de rij maken we al een soort van planning hoe we de avond gaan beleven.. Ik schiet nu al in de stress! We hebben geen genade, we gaan ons als hyena's gedragen en niet meer afwachten tot we aan de beurt zijn zoals we altijd doen haha. We mogen niks mislopen!

In het Disneyland Hotel komen er een heleboel characters naar buiten, maar het is weer erg druk. We slaan ze dan ook over, er zat toch niks nieuws bij voor ons, en gaan naar Disney Village om wat te eten bij de McDonalds. Hier valt de drukte nu nog mee en zitten een tijdje te genieten van de gratis wifi en tijd te doden tot de Soirée zou beginnen. Als we zijn uitgegeten gaan we terug naar het park en kijken nog eens naar Disney Dreams. Hierna moet iedereen weg die niet naar de Soirée gaat en wij planten ons neer in Adventureland. Met een drankje en wat te snoepen wachten we tot de avond begint.  Een heel strijdplan wordt er gemaakt terwijl we in de Epiphany-hut. Hoe de avond verder is verlopen volgt in een aparte blog..


The lovely Clarabelle Cow !!


Minnie's Couture

Na de Halloween Soirée duiken we ons nest weer in en vallen al snel in slaap. De volgende ochtend is het tijd om uit te checken en de spullen in de auto te laden. Het ellendige lampje brand nog steeds in de auto dus we besluiten om de ANWB maar eens te bellen. We moeten een aantal dingen checken, zoals de olie, remlichten en de koelvloeistof. Alles is prima en krijgen dan groen licht om door te rijden. Zolang het lampje geel blijft en niet rood word is er 'niks aan de hand', niet gevaarlijk om te rijden en kunnen nog maximaal 1000km rijden. Gelukkig wonen we niet zo ver, en hoeven we 'maar' de helft hiervan te rijden. We besluiten dan wel om direct te vertrekken en niet meer de hele dag in de regen rond te lopen in Disneyland. Mocht er wat gebeuren, dan sta ik liever overdag met pech langs de snelweg dan midden in de nacht. Een beetje een stom einde van de trip, maar de avond ervoor was gelukkig fantastisch! De reis verloopt prima, ik durf alleen niet harder dan 120 km/u te rijden en doe alles rustig en voorzichtig. Je weet maar nooit natuurlijk! Straks ontploft ie bij 130!

Aangekomen in Nederland stoppen we bij onze vaste stop.. McDonalds! Als we hier wegrijden brand het lampje ineens niet meer. Het moet niet gekker worden! Helaas zit nog niet alle pech erop.. want er is een vrachtwagen met heipalen verongelukt op de Brienoordbrug en de hele Rotterdamse ringweg staat vast. Maarliefst 2 uur staan we in de ellendige file. Niet te doen! Gelukkig hebben we de Coen & Sander Show die ons entertainen op 3fm en doen we vrolijk mee met het file-lied! We zijn enorm blij als we na de ellendige reis weer thuis zijn.. Het was een toptrip ondanks alle auto-ellende! Geweldige Halloween Soirée, maar daarover later meer..

1 opmerking:

  1. Altijd een feest om jouw Tripreports te lezen en dit keer was dat ook weer niet anders !

    BeantwoordenVerwijderen