A Parisian Brunch

Even leek het erop dat ik geen Kerst kon vieren in Disneyland Paris door m'n lastminute trip naar het zonnige Kerstseizoen in Walt Disney World. Maar om in Disneytermen te spreken 'If you can dream it, you can do it!' en werd er een nog lastminute tripje gepland. Een paar dagen vantevoren werd het hotel geregeld voor 2 dagen Dlrp. Erg benieuwd naar het kerstseizoen!

Vorig jaar viel Kerst nogal tegen, gelukkig hebben ze het dit jaar aangepakt en het enorm uitgebreid. Al zijn er natuurlijk altijd puntjes die ze kunnen verbeteren, ze zijn op de goede weg. We hadden vorig jaar al de leuke Christmas Cavalcade en deze is alleen maar beter geworden. De floats zijn goed opgepimpt en er zitten kleine veranderingen in. Zelfs Kwik, Kwek & Kwak waren weer van de partij.. Hopelijk word dit ooit een volledige parade met een stuk of 10 floats. Maar het is ontzettend leuk om naar te kijken en je krijgt er geen genoeg van! We hebben hem dan ook zo vaak mogelijk gezien tijdens onze 2 dagen in het park. 's Avonds is er het ontsteken van de Kerstboom. Helaas zit hier geen leuke show meer omheen, dat was vroeger een leuke happening met een grote show voor het kasteel en zo gingen de lichtjes in de kerstboom, in Main Street USA en op het kasteel aan. Dit is enorm geknipt en word in 5minuutjes de kerstboom aangestoken. Wel op een hele leuke manier, want de boom heeft verschillende kleuren en combinaties. Een mooi lichtspektakel, maar het mist een show eromheen met wat characters. Wel ein-de-lijk een nieuwe kerstboom in het park.


Main Street Christmas Station


De nieuwe kerstboom


Main Street USA


Leuke sneeuwpoppen voor het kasteel


Christmas Cavalcade - Mickey & Friends


Christmas Cavalcade - Toy Story


Christmas Cavalcade - Santa and his little helpers


Town Square by night

De lichtjes op het kasteel worden in 2 minuten aangestoken, helaas ook zonder show eromheen. Het zijn er duidelijk nog steeds veel minder als voorgaande jaren, maar de toevoegingen van projecties op het kasteel is wel erg mooi gedaan. En over projecties gesproken.. dit jaar is er een speciale Christmas Dreams! Dreams is natuurlijk prachtig om naar te kijken en ik was razend benieuwd naar de kerstversie. Er zitten een aantal mooie stukjes tussen, zoals van de nieuwe disneyfilm Frozen. Maar ik had er geen Wow-gevoel bij helaas. Er zitten teveel dode momenten tussen waarbij je alleen maar naar sneeuwvlokken zat te kijken of gewoon saaie momenten. Ook kwam het Toy Story stuk totaal niet tot z'n recht en was het een bij elkaar geraapt zooitje. Zonde.. want het zoiets moois kunnen zijn. De finale was wel prachtig, en Olaf is een hilarische host! Frozen is al goed vertegenwoordigd in het park, en dat terwijl de film nog moet uitkomen. Er is zelfs een Frozen-float in de parade! Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar de film! Nog even geduld voordat we deze kunnen zien..

Qua meets is er niet zoveel bijzonders te vinden in het park. In Santa's Village vind je naast de Kerstman ook nog Minnie Mouse in haar 'nieuwe' outfit ( hoezo nieuw? die hebben we vorig jaar ook gezien! ) en Goofy als Kerstelf. Het enige nadeel is dat je eerst langs de Kerstman moet om vervolgens bij Goofy uit te komen. En de rij voor Santa is láng, héél lang! Gemiddeld zo'n 2 uur wachten voor een foto met de kindervriend. Daar hebben we geen zin in en na een paar keer vragen en goed timen mochten we Santa overslaan en alleen met Goofy op de foto. Precies tijdens een bommelding ( ja echt! ) bij de Kerstman binnen konden wij bij Goofy langs en hadden we uitgebreid de tijd, want de rij voor de Kerstman was afgesloten en er kwam niemand meer na ons. Nieuw dit jaar is Jack Skellington verkleed als Sandy Claws! Ontzettend gaaf om hem in deze outfit te meeten! Ook had Duffy z'n armoedige outfit weer uit de kast getrokken, geen kerstmuts meer voor hem! Uiteraard mocht een 'Tik 'm aan'-foto niet ontbreken en toen werd het de leukste meet met Duffy ooit. Hij was goed op dreef en we hebben zo gelachen. Ik kreeg niet alleen een Tik 'm aan, maar vervolgens ook nog een box en een ass-bump, Je kon me opvegen.. Duffy is een held! Alleen jammer van het ontbrekende hoedje haha.


Christmas Duffy!


Tik 'm aan Duffy!


Assbump Duffy


Een Duffy hug xD


Christmas Minnie


Christmas Elf Goofy


Sandy Claws !!


Jack & Sally


Frozen!

Dit was alweer mijn 50e keer in Disneyland Paris en om dat te vieren gingen we de brunch in het Disneyland Hotel uitproberen. Elke zondag is daar een thema-brunch met characters. Het thema voor deze zondag was 'Aristocats', en ik heb altijd gezegd dat ik pas zo'n brunch wil proberen als er een leuk thema is. Aristocats klonk geweldig en een mooie gelegenheid om m'n 50e trip te vieren. Een hele (dure) ervaring om hier te brunchen, waarbij het eten een klein beetje tegenviel. Tijdens een brunch verwacht je een combinatie van breakfast en lunch.. maar dit was meer een vervroegd diner. En dat je er niet eens drinken bij krijgt is een grote domper, waarbij een klein glaasje cola al 5 euro extra kost! Gelukkig maakten de characters het helemaal goed. Het duurden afentoe wat lang voordat ze bij ons aan tafel kwamen, maar zo zaten we wel de volle 2 uur in het restaurant en op het eind waren we nog bijna de enige in de zaal en hadden we de tijd om met ze op de foto te gaan. Eerst kwamen Mickey & Minnie langs in hun Parijse outfits, vervolgens Donald Duck als Parijse schilder. Goofy was als franse politie-agent en Knabbel & Babbel als Parijse krantenverkopers. Ook kwam Pluto nog langs, maar die had geen outfit aan. En uiteraard mochten de Aristocats niet ontbreken tijdens de brunch. Super leuk om weer met ze op de foto te gaan! Na het drama in februari waarbij we ze niet konden meeten, en de chaotische meet tijdens de Halloween Soiree, konden we nu rustig op de foto.


Parisian Mickey Mouse


Parisian Minnie Mouse


Parisian Mickey & Minnie


Parisian Painter Donald Duck


Parisian Policeman Goofy


Parisian Paperboy Chip


Parisian Paperboy Dale


Gekkigheid


Pluto! Wat een feest ook


Marie!


Berlioz!


Toulouse!

Alle characterfoto's zijn ook weer te vinden op m'n Characterblog > Klik!

1 opmerking: