Typisch Disneyland Paris

Veel te kort na m'n tripje naar Walt Disney World stond er een weekendje Disneyland Paris op de planning. Dat gaat tegenvallen na het 'perfecte' WDW, maargoed Disney is Disney en kan niet teleurstellen toch? Behalve dan in Disneyland Paris. Tuurlijk hebben we weer lol gehad en een paar leuke foto's rijker, maar oh de organisatie moet toch echt eens veranderen. Wat een ellende deze 2 dagen. Hieronder een aantal fantastische ervaringen dit weekend met wat leuke foto's als afwisseling haha. Ik heb nu alleen maar meer heimwee gekregen naar Florida!

In het Disneyland Hotel gingen we 's morgens langs voor een fotootje met Stitch en in het park aangekomen mag een bezoekje aan Duffy niet ontbreken. Even Duffy aantikken. Maar wat blijft het toch armoedig hier in Parijs. Waarom kan Duffy niet gewoon een mooie kerstmuts op hebben? Van de week in Epcot had hij hem wel gewoon op. Achja we zijn in Parijs he? Bezuinigingen op het hoedje van Duffy horen daarbij, want dat scheelt zóveel geld op jaarbasis *ahum*. We lopen door naar Santa's Village om te kijken of we normaal op de foto kunnen met Goofy zonder 2 uur te wachten. En dat kon zowaar, want Goofy stond voor de ingang van Santa's Village met een rij ( !! ). Jawel trouwe lezers, er stond zowaar een rij. Wij sluiten aan in de rij en zodra we aan de beurt waren ging het mis. Waar was de rij nou gebleven? Van allerlei kanten worden er kinderen uitgekozen om op de foto te gaan. Euhm.. sorry? We komen gewoon niet meer aan de beurt en ik wil weglopen, stik maar in je ellendige Goofy. Een aantal mensen merkt het ook op dat wij hier al een tijdje stonden en vragen waarom we niet aan de beurt kwamen. Ja wisten we dat maar, kinderen gaan blijkbaar voor ook al staan ze niet in de 'rij' ( waar inmiddels niks meer van over was ). Ik werp een boze blik op de begeleider van Goofy en wil me omdraaien om weg te lopen. Dan grijpt meneer eindelijk in en zegt tegen Goofy dat wij nu op de foto mogen. Zo wil je toch geen foto? Typisch Disneyland Paris!


Stitch!


Ik denk dat Duffy volgend seizoen naakt is


Tik 'm aan Duffy!


Volgens mij waren wij nu aan de beurt..


Toch nog een foto met Goofy.. maar hoe?


Minnie had wel een nette rij en een leuke locatie


Bijna Kerst, dus pas maar op Rabbit


Tik 'm aan Rabbit!

Om 4 uur in het Disneyland Hotel langsgaan is iets wat bij elk tripje hoort. Even kijken of er leuke characters van de trap afkomen. Dit keer was er een klein showtje met Peter Pan, Captain Hook & Mr. Smee en kwamen op het eind Mickey & Friends in mooie kerstkostuums naar beneden. Maar het was weer fantastisch geregeld en vechten voor je foto. Het resultaat waren 2 foto's, want ze deden maar een set van 5 minuten. Erg jammer, want het waren leuke kerst outfits. In de Studios bij de Stars & Cars set was het iets beter geregeld door middel van het 'halve cirkel systeem'. Ik weet niet wie dat heeft bedacht, maar het slaat werkelijk nergens op. Iedereen in een halve cirkel om de character heen en maar wachten of je aan de beurt komt. Meestal als resultaat dat de kindjes eruit worden gepikt en je 20 minuten staat te wachten zonder resultaat. Kunnen alle charactermanagers niet even langsgaan in WDW om te kijken hoe iedereen netjes in de rij staat? Achja Typisch Disneyland Paris zullen we maar zeggen.

Op onze tweede dag gaan we 's morgens vroeg langs bij Jack Skellington in z'n Sandy Claws outfit. De dag ervoor werd z'n rij steeds afgesloten en deed hij maar de helft van de tijd een set. Ookal stond op het programma dat hij er gewoon van 10 tot 2 hoorde te zijn. We zijn er optijd bij en staan bijna vooraan in de rij te wachten. Om 10 uur was er nog niks te beleven. Geen Jack, geen begeleider en geen photopass fotograaf. Hmm.. ik had een slecht voorgevoel. Om kwart over 10 gebeurd er nog niks en om half 11 komt er een castmember aangelopen om te vertellen dat Jack helemaal niet komt vandaag. En er stond een hele lange rij al te wachten. Belachelijk en slecht geregeld weer. Stonden we dan in de kou te wachten voor niks.


Christmas Donald!


Christmas Dale!


A Jolly Holiday with Mary & Bert


Stars 'n Cars Donald


Stars 'n Cars Daisy

Als afsluiter hebben we een brunch in het Disneyland Hotel. De vorige keer was min of meer bevallen met het leuke Aristocats thema, en we hadden gehoopt dat we de characters in mooie Kerst outfits langs onze tafel kregen. Dit was een enorme teleurstelling, een Kerstbrunch zonder echt Kerst thema. Het eten was dit keer wel lekker, maar blijf het belachelijk vinden dat drinken er niet bij inbegrepen zit en je bijna 6 euro betaald voor een klein glaasje cola. Dit losten wij op z'n Hollands op door afentoe stiekem onze glaasjes bij te vullen met meegebrachte flesjes haha. Langs onze tafel kwamen naakte Pluto, Knabbel & Babbel. Hebben we daar zoveel geld voor betaald? Wij willen Kerstoutfits zien tijdens een Kerstbrunch! Al gauw kwamen Mickey & Minnie langs, in Wintersportkleren. Wel een speciale outfit, maar niet zo spectaculair en weinig Kerst-thema. Donald & Goofy hebben dezelfde outfits aan en ook komen Tigger, Rabbit & Piglet langs met een kerstsjaal om. Geen spectaculaire brunch dus, een tegenvaller. Later komen Knabbel & Babbel terug in een Wintersport outfit en onze tafel wordt overgeslagen. Ik ging even vragen of we ze nog zouden zien, maar daar kregen we op nogal brute manier te horen dat ze niet meer terugkwamen en om 4 uur in de lobby nog characters zouden zien. Pardon? Betaal hier veel te veel geld voor en dan worden we zo naar de lobby gestuurd?


Schitterende outfit voor Knabbel


Babbel was ook erg in de Kerststemming


Jeeej daar is Pluto!


Tigger!


Daar was Rabbit weer


Piglet debij


Wintersport Mickey


Wintersport Minnie


Wintersport Donald


Wintersport Goofy

We betalen de rekening en gaan naar de lobby van het hotel, onder andere voor de characters en een aantal bekenden om gezellig te meeten. Maar ik ga eerst eens even langs bij de receptie om een klacht in te dienen over de brunch. Ik vertel m'n verhaal over de brute manier waarop we werden weggestuurd en de characters niet allemaal aan onze tafel waren gekomen. De 'manager' van het entertainment word erbij geroepen en komt een praatje met me doen. Hij bied z'n excuses aan en verteld dat de kostuums van de Chipmunks al zijn weggestuurd en niet meer in het hotel aanwezig zijn. Hij bied een groepsfoto aan met de characters die zo van de trap komen. Nouja het is iets en klinkt wel erg leuk zo'n groepsfoto. Na het Magical Moment zou hij naar ons toekomen en de foto regelen. Er komen wat random characters van de trap, weinig boeiends, alleen de Gingerbread Man willen we op de foto. Als het is afgelopen krijgen we dan onze groepsfoto ( helaas dus met de random characters en waren er geen speciale kerst kostuums ). Wij hadden gedacht netjes in een privé ruimte te komen en een paar mooie foto's te kunnen maken. Maar dit werd op z'n Typisch Disneyland Paris geregeld. In een hoekje van de lobby worden de characters verzameld, waarbij het een chaos is van mensen die ervoor staan en duwen en trekken. Echt een topfoto is dat dus geworden. Pffftt..


'Hello, are you from the Shrek movies?'


De rampzalige groepsfoto

Alles bij elkaar opgeteld is het dus gewoon slecht geregeld hier in Disneyland Paris, het word tijd dat daar verandering in word gebracht. Er moet meer entertainment komen, want overdags is er vrij weinig te beleven. Dreams slokt blijkbaar het hele entertainment-budget op en om alleen maar te bezuinigen op het hoedje van Duffy komen we er niet. Misschien de hoed van de MadHatter maar eens afpakken? En de organisatie bij het meeten van characters moet beter.. rijen, hoe moeilijk kan het zijn? Inmiddels een maand later zijn ze aan het testen met rijen in Disneyland Park. Het werd weleens tijd.. nu volhouden en wat meer entertainment. Dan zien ze mij misschien weer wat vaker terug. Voorlopig denk ik erover om m'n jaarpas niet te verlengen en lekker vaker naar Walt Disney World te gaan en andere Disneyparken op de wereld te ontdekken. Ik ben wel een beetje klaar met Typisch Disneyland Paris! Wat een ellende..


Om het mooi af te sluiten, Duffy mét hoedje in WDW haha

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen