Swing into Spring

Ik was erg nieuwsgierig naar het 'Swing into Spring' Festival van Disneyland Paris. Al een tijdje gingen er geruchten dat er een soort Flower & Garden Festival zou komen, maar dan natuurlijk een stuk kleiner. Nieuw entertainment, nieuwe decoraties en nieuwe characters. Uiteindelijk toch maar een weekendje geboekt, het klonk allemaal zo leuk. Het beste kwam het Paas-weekend voor ons uit en er werd weer een kamer geboekt in het Premiere Classe hotel, dit keer samen met het zusje. Onze vaste stek inmiddels geworden, vanwege de goedkope prijs. Een aantal van de geruchten bleken niet waar te zijn, maar het zag er toch leuk uit en we hadden gehoopt op nog wat extra's voor Pasen. We gingen zaterdagnacht vroeg vertrekken, het zusje ging voor het eerst een stuk rijden en we wilden er vroeg bij zijn. Wie weet zouden ze 's morgens wel wat characters in Paas-outfit verschijnen in de Disney Hotels. Rond half 8 komen we aan en maken een rondje langs de resorts. Helaas was er niks te beleven. Jammer!

Een slecht begin van de dag, maar het mocht de pret niet drukken. We gaan lekker op tijd het Disneyland Park in en ik grijp de kans om nu mooie foto's te maken van de Spring decoraties. Het is nog lekker rustig tijdens de EMH, dus geen massa's mensen op de achtergrond. De decoraties zijn erg leuk gedaan! Ik had er stiekem wat meer van verwacht, het beperkt zich tot Town Square & Central Plaza, en verder is er nergens iets van het hele event te merken. Het ziet er wel allemaal super uit, mooie topiaries op Central Plaza en vrolijke Mary Poppins decoraties op Town Square! Na de uitgebreide fotoshoot gaan we even ontbijten bij Market Deli House op Main Street en gaan vervolgens richting de locatie van Duffy.


Swing into Spring!


Main Street Station ziet er weer feestelijk uit


Klaar om te swingen en te springen


Mary Poppins & Bert topiary


Penguin!


Mooi zicht op het kasteel zo


Lion King


Bambi


The Aristocats


Dalmatiërs

Duffy heeft voor de gelegenheid een mooie Lente outfit aan ( mét hoedje !!! ) en ik wou niet vertrekken zonder een foto met Duffy. We staan vrij vooraan in de rij en als kort daarna Duffy verschijnt word de rij afgesloten. Wat een geluk dat we al in de rij stonden! En nog een geluk, Duffy is niet alleen en heeft Minnie Mouse meegenomen, ook in een mooie Spring outfit. Super leuke outfits die goed bij elkaar passen! Tijdens het wachten komen we Sofie en gezin tegen en staan weer gezellig wat te kletsen. Maar wij moesten doorlopen, want waren alweer bijna aan de beurt voor een foto. We zouden elkaar later zeker wel weer een paar keer treffen. Al snel zijn we aan de beurt voor een foto en uiteraard mocht een 'Tik 'm aan, Duffy!'-foto niet ontbreken. Sorry Minnie, maar eventjes aan de kant voor deze traditie! Erg leuke outfits, en zo blij dat Duffy een hoedje heeft gekregen haha. Hopelijk met Halloween en Kerst ook een hoedje.


Minnie & Duffy


Tik 'm aan Duffy!

Het park gaat nu bijna officieel open, het is nog iets voor tienen, dus we zwaaien even met onze jaarpas en mogen alvast richting Fantasyland. De rij bij het Princess Paviljoen was al gigantisch, daar gingen we niet aan beginnen. Dan gaan we richting Continue een Feestje. De attractie gaat nét open als we voorbij lopen en we mogen als eerste in een bootje plaatsnemen. Inmiddels begint het zonnetje ook lekker te schijnen, dus weer een ideaal ritje in m'n favoriete attractie. Ik zit alweer klaar voor m'n Tangled Towert foto-traditie en dan zien we dat de Tower nergens te bekennen is. Rapunzel is verhuisd! Wel weer een unieke foto om aan de collectie toe te voegen. We laten het dit keer bij 1 ritje en gaan vandaag ons record, 6 keer achter elkaar zonder uit te stappen, niet verbreken. Bij het doolhof van Alice is het ook rustig en lopen we een rondje en zoeken de weg naar het kasteel van de Queen of Hearts! Gelukkig weten we de weg en verdwaalden we niet. We doen nog een ritje Pirates en lopen een rondje door het park om daarna een plekje te zoeken voor de eerste Spring Promenade.

Bij de eerste Promenade gaan we lekker op een bankje zitten bij Castle Stage en hebben zo overzicht over het hele gebeuren. Kunnen we ons een beetje oriënteren waar we straks het beste konden staan om foto's te maken. Casey Jr. in z'n 10.000e nieuwe look komt voorbij gereden met een tiental schoorsteenvegers en rijd naar Central Plaza. Geen muziek erbij en snappen eigenlijk niet zo goed wat voor nut dit had. Kunnen die schoorsteenvegers niet lopen? Waarom de trein ervoor gebruiken en dan de hele middag voor het kasteel laten staan? Misschien kunnen ze de trein beter gebruiken voor leuke meet&greets tussen de shows door, of op dagen dat er geen Promenade is. Ik kan zoveel andere leuke dingen ervoor bedenken, maargoed. Vervolgens verschijnt er een band op het podium en begint het spektakel. Het is een vrolijke chaos om naar te kijken! Er komen van allerlei kanten characters, dansers, muzikanten, schoorsteenvegers, auto's.. noem maar op. Je weet eigenlijk niet waar je moet kijken.


Waar oh waar is de Tangled Towert gebleven ?!


Onzichtbare Tangled Tower


Dormouse!


Easter Bunny?

Het had misschien leuker geweest als dit een complete cavalcade geweest zou zijn. Dat de muziek al begint bij Small World en hij helemaal doorrijd naar Main Street! Er zijn 3 auto's van Stars & Cars voor de promenade gebruikt, de Stars&Cars rijd dus met 3 auto's minder. Ze zijn wel leuk opgeknapt voor het spring event. Een auto voor Donald & Daisy en eentje voor Mickey & Minnie. De derde auto is die van Mary Poppins, want daar draait de promenade een beetje om. Naast de aanstekelijke vrolijke Spring Fever muziek word ook muziek uit Mary Poppins gebruikt en zijn er natuurlijk ook penguins & schoorsteenvegers bij! De Vips die tussen de auto's doorlopen hebben ook allemaal een leuke lente outfit aan. Ook zijn er nog de characters uit Winnie the Pooh en Alice in Wonderland en lopen random Woody, Jessie, Pinocchio & Stitch mee. De auto's maken een rondje over Central Plaza en gaan weer terug naar Fantasyland. Ondertussen is het 1 groot feest op het plein en op het podium. Met zoveel dansers, een stuk of 100, is het een feest om naar te kijken en word je er enorm vrolijk van! En dan last but not least is ook nog m'n favoriete koe van de partij.. Clarabelle Cow!

Een vrolijke boel dus, maar ook een chaotisch gebeuren. Ik ben benieuwd hoe ze dit volgend jaar gaan aanpakken! De tweede promenade staan we vooraan vlakbij Castle Stage om zo leuke foto's te kunnen maken. Na de tweede promenade had ik een date met Clarabelle Cow, maar helaas kon ik niet naar de afgesproken plek lopen want ze hadden een touw gespannen en mocht er niet toe. Gelukkig kwam Clarabelle naar me toe om op de foto te gaan. We hebben haar al met Halloween gemeet en dit keer wou ze weer graag op de foto! Zo gaaf! Nu maar hopen dat ze de volgende keer in Walt Disney World ook zo aardig is om op de foto te willen, en dat Horace erbij is. Tussendoor lopen we richting Town Square om te kijken naar de 'Welcome to Spring' happening. Niet zo heel speciaal, maar wel leuk om gezien te hebben. Main Street bewoners doen een dansje rondom het prieeltje op Town Square, met m'n favoriete Disneymuziek. I'm walking right down the middle of Main Street USA! Krijg er spontaan heimwee van naar Walt Disney World, waar deze happening dagelijks is. Misschien hadden ze beter het oude showtje van Mary Poppins weer op kunnen voeren, die was geweldig een paar jaar geleden! Dit zou eigenlijk altijd moeten zijn.. super leuk om te zien.De derde promenade kijken we vanaf Central Plaza en ik kreeg gelijk een andere indruk van het hele spektakel. Hier komt het nóg gezelliger over omdat je veel meer van de dansers ziet. Er zijn zóveel dansers, dat het hele plein volstaat! Het levert weer een paar leuke foto's op en hierna gaan we weer even verder. Vandaag is de enige kans dat we de Promenade kunnen zien, op maandag is er helaas geen show. Zelfs niet op Paasmaandag! Beetje vreemd om met een feestdag ( wat drukte betekend ) niks extra's te doen. Maargoed, het blijft Disneyland Paris natuurlijk en er moet altijd wat te klagen zijn haha. Toch slaan we de 4e Promenade over en gaan wat eten voordat we zometeen de laatste Promenade zullen kijken. We komen bij Pizza Outpost in Adventureland terecht, het enige restaurant wat rustig was. Toch weer typisch Disneyland Paris om restaurants te sluiten of de helft van de kassa's niet te gebruiken tijdens een druk weekend..

Inmiddels is het alweer tijd voor de laatste promenade van vandaag. Dit keer kijken we weer vanaf Central Plaza, en ik maak geen foto's. Heerlijk om er van te kunnen genieten zonder de hele tijd door de lens te kijken. Het eindoordeel is een 8! Een erg leuke show, héél vrolijk met geweldige muziek. Jammer dat deze 'maar' 5 keer per dag is, en we hem morgen niet meer kunnen zien. Toch zonde dat dit niet dagelijks te zien is..

Na een bezoekje aan wat winkels op Main Street lopen we naar het Disneyland Hotel voor de descente van 4 uur. Dat blijft toch ook een leuk moment om characters te meeten. Zonde dat ze dit per november niet meer doen en ermee stoppen. Alle leuke extraatjes worden weg bezuinigd.. maar voor dat geld heeft Duffy nu wel een hoedje gekregen haha. Bij de descente komen we Sofie en gezin weer tegen en eindelijk hebben Xander & Milo hun handtekeningenboekjes bij zich voor een échte Wezz-handtekening haha! Helaas komen er geen leuke characters van de trap, zelfs geen Vips in leuke outfits voor Pasen. En nog erger, Hyacinth Hippo is wéér niet van de partij. En om het nóg erger te maken, ze was de dag ervoor wél van de trap gewaggeld en toen waren wij er niet bij. Zo jammer dat we Hyacinth nooit tegen komen. Ben ook bang dat het nooit meer gaat lukken, aangezien de characters uit de hotels verdwijnen. We gaan dus niet op de foto met de characters en besluiten om naar de Studios te gaan. Meer dan een bliksembezoek is het niet, want we beseffen dat we de parade nog wel willen zien en daar morgen geen tijd meer voor hebben. We lopen een rondje door Toy Story Playland en kijken over de schuttingen naar Ratatouille. Dit themadeel ziet er schitterend uit, héél erg gaaf. Je geloofd niet dat dit in Parijs is! Ik kan niet wachten om het te zien als het allemaal af is, en ben ook razend benieuwd naar de attractie. Dit moet wel iets heel gaafs worden, ik heb het idee dat dit hetzelfde idee word als de Spiderman & Transformers attractie in Universal. Maar dan meer gebruik gemaakt van echte decors tussendoor.


Het ziet er nu al geweldig uit!


Alleen nog ff de bomen erachter kappen voor een beter zicht

We hoppen weer terug naar het Disneyland Park, halen ons gratis drankje en kijken naar Disney's Magic on Parade. De parade is alweer 'bijna' 10 jaar oud en ik hoop stiekem dat voor de 25e verjaardag een nieuwe parade op de planning staat. Blijft wel leuk om naar te kijken, al blijf ik de laatste float erg jammer vinden na de make-over. De princess-float was erg mooi, maar dit lelijk kitch paarse gedoe met Mickey & Friends vind ik maar niks. Frozen blijft een leuke toevoeging! Na de parade lopen we nog een rondje door het park en komen 3 characters tegen in Fantasyland. Een enorme chaos! Ik dacht dat er rijen gemaakt zouden worden bij character meets? We verlaten het park weer en gaan richting Disney Village. Als we langs Annette's lopen zien we dat het erg rustig is, dus besluiten om daar een lekkere burger te eten. Annette's blijft toch 1 van m'n favoriete restaurants, leuk sfeertje en goed eten. Na de burgers lopen we nog door de winkels van Disney Village en bekijken de nieuwe Lego Store. Erg leuk gedaan! Het is een vrij kleine Lego Store, maar hebben wel veel mooie Lego kunstwerken staan. Mooi aanwinst voor Disney Village! We besluiten om hierna maar naar het hotel te gaan, we hebben geen zin om nog Dreams te kijken. Vééls te moe!


Rijen in Disneyland Paris? Neejoh!


Lego Store


Zonder Draak geen echte Lego Store


Toy Story Lego

De volgende dag staan we vroeg op en parkeren onze auto bij de DaVinci parking, blijft toch een ideale plek om te parkeren. Als we op Town Square aan zijn gekomen zie ik dat de fotograaf voor Duffy al klaar staat. Duffy zou pas om 10 uur komen, het is nu half 10, dus even gevraagd of hij misschien eerder kwam en volgens de fotograaf kon hij elk moment aankomen. We blijven dus eventjes wachten en al gauw kwamen Minnie & Duffy aangelopen. We zijn snel aan de beurt voor een foto, en dat is maar goed ook. Zodra we op de foto zijn geweest staat er alweer een enorme rij! Helaas zou Russel vandaag niet meer komen, maargoed die heb ik al een paar keer gemeet en zien we in oktober wel weer in Animal Kingdom samen met Dug! We duiken Fantasyland in om nog even gebruik te maken van de EMH. Maar zoveel attracties zijn er nog niet open, en bij diegene die open zijn staan alweer lange rijen. We lopen richting Small World voor een ritje en komen daar Suzy & Perla tegen voor een fotootje.

Bij de Princessenlocatie staat an sich een korte rij, maar schijn bedriegd. Het is een heel raar systeem wat ze gebruiken, ik heb het maar even nagevraagd hoe het nou precies zit. Het was 10 uur en ze beginnen met het uitdelen van tickets om half 11. Er staan al een flink aantal mensen in de rij, waardoor je denk ik in totaal zo'n 45 minuten zou moeten wachten voor je ticket. Als je dan aan de beurt bent krijg je een ticket met een tijdstip erop, op dat tijdstip moet je terugkomen en mag je bij het Princess Paviljoen naar binnen. Daar zal ongetwijfeld ook nog een wachtrij staan, en mag je nog eens een half uur wachten voordat je aan de beurt bent. Ben je dan eindelijk aan de beurt, in totaal heb je bijna anderhalf uur gewacht!, krijg je 1 princess op de foto. En je weet nooit vantevoren bij wie je uitkomt. Ik kan er geen pluspunten bij bedenken. Wel een hoop minpunten op een rijtje.. Stom systeem, achterlijk lang wachten, maar 1 princess meeten, niet weten welke princess je meet en je mag niet zelf een tijdstip kiezen. Wij liepen dus snel door, in Walt Disney World gaan we wel weer met de princessen op de foto!


Nog een keer met Duffy & Minnie op de foto


Uiteraard nog ff aantikken!


Suzy & Perla

We verlaten het Disneyland Park weer en gaan naar de Walt Disney Studios. Hier hadden we afgesproken met Sofie om langs te gaan bij Spiderman. Voor het eerst een Marvel-character in Disneyland Paris, en voor het eerst Spiderman in een Disneypark! Ik heb niet zoveel met Marvel, maar het is wel weer een character voor de collectie haha. De locatie is leuk gedaan, waarbij je samen met Spiderman in een grote krantenkop staat. Enige nadeel is dat je zelf een beetje verdwijnt op de foto, en als je inzoomt is het effect weg. Wel grappig dat Spiderman praat, in het Engels!, had ik niet gedacht. Het is wel een onhandige locatie waarbij je steeds rondjes moet lopen om te wisselen voor een foto. Leuk om eens gezien te hebben en zo ging m'n character counter naar 204! We nemen afscheid van Sofie en gezin en we hoppen weer terug naar het Disneyland Park. Wat een gehop! Helaas was er geen promenade vandaag, dus we hoopten op wat meer losse charactersets in het park. Maar er was vrij weinig te vinden.


Voorpagina Nieuws


Spiderman, character #204 !!

Op Town Square aangekomen lopen we Mary Poppins & Bert tegen het lijf. Er werd zowaar een rij gemaakt, het kan dus wel en dat mag ook weleens gezegd worden! We sluiten aan in de rij en gaan op de foto met Mary & Bert. Vervolgens lopen we een rondje door het park op zoek naar wat characters, maar komen eigenlijk niks tegen. Bij Castle Stage zie ik een enorme rij staan. Daar moest toch wel iets bijzonder staan, toch Roger Rabbit omdat het Pasen is? Haha nee helaas, er stond een gigantische rij voor Goofy! In Adventureland gaan we langs bij Rythms of the Jungle, ik wou graag op de foto met Timon. Timon & Rafiki gaan nét weg en worden zo afgelost door Baloo & King Louie. Dan gaan we eerst maar even wat eten bij Hakuna Matata, dat blijft 1 van onze favoriete restaurants en word nooit overgeslagen tijdens een trip. Als we zijn uitgegeten gaan we in de rij staan voor de Jungle Book characters en zijn als 1 van de laatste aan de beurt voor een foto. Na de vrolijke meet gaan we terug in de rij en zijn binnen 5 minuten aan de beurt voor een foto met Timon & Rafiki. Timon's make-over is geslaagd, en ziet er een stuk beter uit nu. Ik wil dan ook graag nog een fotootje zonder Rafiki.

Wat we hierna hebben gedaan weet ik eigenlijk niet meer. Niet zoveel en niks boeiends in ieder geval. We hebben nog wat rondgekeken in de winkels, even naar Welcome to Spring gekeken en zijn nog even het Disneyland Hotel binnen gelopen om te vragen of er vandaag een descente zou zijn. Er was geen descente, maar ze zouden wel paaseieren gaan zoeken met characters vlakbij het zwembad om 4 uur. Daar hadden we geen zin in, een beetje Paaseieren zoeken met Alice & Madhatter. Achteraf bleek dat daar de Aristocats bij waren, maargoed die hadden we al een paar keer gemeet en volgens mij had je toch een hotelpasje nodig om bij het zwembad te komen. We zijn nog even door Disney Village gelopen en toen vertrokken naar huis. Het was weer een gezellige trip, Swing Into Spring is erg leuk gedaan. Wel nog een paar verbeterpunten, want op Promenade-loze dagen is er eigenlijk weinig spring om into swingen en dat is jammer. Voorlopig was dit mijn laatste trip naar Disneyland Paris. Ik heb m'n jaarpas niet verlengd en nu lekker aftellen tot de Didney Worl Fkansie in oktobert! *Get up, get out. Spring is everywhere!*


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen