Alot of fun things to do!

Ik ben er weer lekker optijd bij met het plannen van de reis naar Orlando in oktober. Het is nog ontzettend ver weg, maar het plannen is altijd een leuk onderdeel van de voorpret. Zo langzamerhand worden er steeds meer dingen bekend gemaakt. De openingstijden van de Disneyparken, wanneer de Horror Nights zijn en Extra Magic Hours. En het allerbelangrijkste, de MNSSHP tickets! We willen zoveel mogelijk doen in twee weken tijd. Aangezien het zusje voor het eerst naar Florida gaat, moeten we de tijd goed benutten. Gelukkig hebben we genoeg tijd en anders komt er altijd wel weer een volgende keer. Er is zoveel te doen en zoveel te zien. Ik probeer met allerlei dingen rekening te houden tijdens het boeken, kijk een klein beetje naar crowdlevels en tips van tourplanners. Er zijn genoeg gratis sites daarvoor, en lees je tips wat de beste dagen voor Mickey's Not So Scary Halloween Party zijn en wanneer het rustig in de parken is. Maar ik maak vooral m'n eigen planning! Ik vind dat je moet beginnen in het Magic Kingdom voor een mooie start van de vakantie, en dat is ook de aanrader voor onze eerste dag.

Er moet natuurlijk wel genoten worden van de vakantie en met een volgeplande vakantie vind ik dat je dat al snel vergeet. Je kan wel van attractie naar attractie rennen, stipt op tijd lunchpauze nemen en dan weer als een wervelwind door het park heen om alles maar te zien. Dat is niet mijn ideale dag! Ik plan gewoon welk park we willen doen op welke dag en we zien wel hoe het gaat lopen. Als we zin hebben om te gaan eten dan gaan we eten en hebben we zin in Splash Mountain dan doen we dat toch. We hebben wel 2 restaurants gereserveerd. Zodra we bij de 180-dagen grens waren beland hing ik gelijk aan de lijn bij Disney, want de website werkte niet helemaal mee. 180 dagen klinkt vér weg, maar bij Disney betekend dat reserveringen maken voor restaurants. We hebben gekozen voor een diner bij Be Our Guest en een Princess Breakfast in Epcot. Misschien dat we binnenkort nog voor een ander restaurant kijken, maar voorlopig blijft het hierbij. Characterbreakfast is ook zo leuk!

Het eerste gedeelte van de vakantie heb ik geprobeerd om zo in elkaar te puzzelen dat we elk park al een keer bezocht hebben. Dan heeft het zusje een mooie eerste indruk van de parken en hebben we zeker al de favoriete attracties gedaan en de nodige characters gemeet en shows gekeken. De laatste paar dagen kunnen we dan lekker ons gang gaan en dingen doen die we gemist hebben of nog een keer willen doen. Toch nog een beetje vrijheid op vakantie haha! ;) Tussendoor verlaten we Walt Disney World ook een paar keer voor wat andere pretparken. Zo staan er 3 Universal-dagen op de planning, gaan we een dagje naar SeaWorld en bezoeken we uiteraard ook een keer Oldtown en gaan we lekker eten bij Denny's. En nu maar aftellen tot de zomer, dan kunnen we gaan beginnen aan het Fastpass+ avontuur. Voorpret genoeg! Zin in !!

Walt Disney World is allemaal al prima geregeld en hebben we geboekt via de Engelse site van Disney zelf. We verblijven 14 nachten in het All Stars Music Resort. Voor de prijs van 7 dagen hebben we 14 dagen onbeperkt toegang tot alle parken. Niet alleen de 4 pretparken, maar ook de 2 waterparken. Al zullen we daar geen gebruik van maken, we lopen liever rond in het Magic Kingdom dan van de glijbaan gaan in Blizzard Beach. SeaWorld hebben we nog geen ticket voor, maar we kwamen wel een briljante aanbieding tegen voor de Universal Studios. Ook 14 dagen onbeperkt hoppen tussen de 2 parken én ook onbeperkt naar de Halloween Horror Nights. Zo werd het weer een beetje puzzelen in de planning. Uiteindelijk hebben we een dagje Disney opgeofferd voor een derde dag in Universal en plakken er een extra Horror Night aan vast! Deze aanbieding konden we niet laten liggen natuurlijk.

In totaal hebben we 9 volle dagen te besteden in Walt Disney World! Zo kunnen we zeker alles zien en doen wat we willen, zonder ons te haasten. Op de laatste dag kunnen we misschien nog een paar uurtjes naar 1 van de parken, maar dat ligt er aan hoelaat de Magical Express ons komt oppikken bij het hotel. Tijdens die 9,1 dagen in WDW hebben we ook tickets voor maarliefst 3 Not so Scary Parties! Alle shows bekijken, dansen op de dance parties, genieten van het vuurwerk, juichen voor de parade, snoepjes ophalen en alle characters meeten. Optimaal Halloweenen! Naast het Not so Scary Halloweenen, gaan we ook 2 avonden Scary Halloweenen in Universal. In Universal hebben we 3 dagen te besteden om te hoppen tussen de twee parken. Voor Seaworld trekken we 1 dagje uit! En nu maar weer druk aftellen..


1 opmerking:

  1. Wauw.. Wat een planning, maar een hoop leuke dingen hoor. Begin steeds jaloerser te worden hahah.. De 7 dwergen trein en wellicht straks ook nog de nieuwe AK show 'rivers of light' en natuurlijk ook nog het nieuwe HP deel. Oh... Paste ik maar in je koffer 😀 maar geniet van de voorpret want dat is ook deel van de magie.

    BeantwoordenVerwijderen