Ik hou van Holland

Elk jaar is er weer een avondje gekkigheid met de Toppers! Dit jaar vierden ze hun 10jarig jubileum, al 10 jaar weten ze de Amsterdam ArenA vol te krijgen met verklede mensen die staan te hossen op de hoempapa muziek. Tenminste dat is het beeld wat iedereen heeft bij de Toppers. Ik had dat beeld ook, tussen de verklede Tokkies gek doen op verschrikkelijke muziek. Gedeeltelijk klopt dat beeld ook absoluut, maar het is niet alleen ellende. Het is alweer de 4e keer dat ik ben geweest en het blijft een feestje om heen te gaan. Uiteraard komt er een hoop Tokkie-volk op af, maar het is rete gezellig en werkelijk elke muziek genre komt voorbij. Muziek van het kamp tot Rock, Pop, Dance, Carnaval, Disco en noem maar op.

Ook dit jaar was het weer 1 groot feest in de ArenA. Met zo'n 25 man hebben we een top avond gehad. Het thema was 'Made in Holland' en het idee was om de Nederlandsche Vlagh uit te beelden door heel de ArenA heen. Zat je bovenin de nok moest je in het rood, op de eerste ring moest je witte kleding aan en beneden op het veld werd verwacht dat je in het blauw kwam. Uiteraard zijn wij echte feestgangers en staan we elk jaar op het veld, dus dat werd helemaal blauw! Het gaf een heel gaaf effect, ookal waren er paar domme koeien die het niet helemaal begrepen. Zit je dan als rode vlek in het witte vak, opvallen doe je dan in ieder geval wel! Er waren weer genoeg gekken helemaal verkleed, zo zag ik in het witte vak een koe staan en liep Cookie Monster rond in het blauwe vak. Briljant! Voor mij hoeft die gekkigheid niet en ben al gek genoeg van mezelf hahaha! Een leuk thema, beter dan het irritante 1001 Nights van vorig jaar en de Stoomboot van 2012. Maar het leukst blijft nog steeds Helemaal Goud in 2011 !!Het concert had weer voor ieder wat wils. Eigenlijk zaten er alleen maar leuke medleys in als ik zo terugkijk op de avond. Vorig jaar vond ik het concert wat tegenvallen met de Opera medley en vage gast artiesten. Ik vond dit concert ook weer net zo leuk als in 2011. Alles kwam weer voorbij wat je verwacht tijdens zo'n avond.. Een Rock medley, Nederlandse Pop medley, Abba medley en een André Hazes medley mag ook zeker niet ontbreken. De Dance/Pop medley doet het ook altijd goed, met muziek van nu.. En erg goud vond ik de Pharell Williams medley met Get Lucky, Blurred Lines en Happy! Je zou bijna vergeten dat René Froger, Gerard Joling en Jeroen v/d Boom zelf ook hits hebben. Een paar medleys van hun eigen muziek was dan ook weer top om te horen. Iets wat ik de afgelopen jaren wel gemist hebt.

Wat ook bij de Toppers hoort zijn gastartiesten. Dit jaar werd er weer een blik BN'ers opengetrokken om een gezellig moppie te kommen singen. Als eerste kwam André v. Duin voorbij met een wat serieuzere medley. Want wat is het leven toch fijn als de zon schijnt! Later kwam hij nog nog terug en deed André waar we hem van kennen, met z'n scheve bek en een gek hoedje op carnavals nummers zingen. Er staat een paard in de gang en werd er Pizza bezorgd. Hilarisch! Ook Hennie Huisman kwam voorbij en de polonaise werd uiteraard ingezet. Met z'n allen, Met z'n ahh-aaahh-len !! Geweldig! Wat een jeugdsentiment! Om het Hollandse thema bij te staan was Frans Bauer van stal gehaald, die een aantal onbekende nummers zong. Nooit van gehoord! Maar gelukkig had ie ook nog wat tijd voor ons vrij. Jalalala! Na de pauze knallen we het dak eraf met Eva Simons, wat een geweldige zangeres is dat toch! Ook haar moeder mocht niet ontbreken. I wanna see a rainbow high in the sky !! Hakkûhh !! En om het 90's gevoel compleet te maken hebben ze 2 Unlimited onder het stof vandaan gehaald. No no no that's no limit! Alsof dat allemaal niet genoeg was hadden ze aan het eind nog Lee Towers uitgenodigd om de WK-medley af te sluiten.. You never walk alone. Lee Towerts, dé Rotterdammert met hét Feyenoordlied in de Amsterdam ArenA. Het moet niet gekker worden! Maar goud was het wel! Ben ik nog wat vergeten? Was ik het maar vergeten, maar m'n oren suizen nog na van de valse klanken van Gordon. Jarenlang deed hij mee met de Toppers, en hoort dus wel bij zo'n jubileum concert. Gelukkig deed hij maar 1 medley, want een hele avond naar dat gejammer luisteren overleeft niemand. Wát een ellende! Niet te doen!Een topavond dus in de ArenA! We hebben weer erg gelachen en een lekker feestje gebouwd. Tijdens de pauze kwamen er een aantal Q-artiesten, waar nog nóóit een mens van heeft gehoord, optreden. Of je moet trouwe fan zijn van Tv Oranje en Sterren.nl, dan zijn dit waarschijnlijk je idolen. Niveau Dries Roelvink. Ze kwamen wat polonaise nummers zingen, dus met een aantal hebben we de polonaise ingezet en deden een rondje door de hele ArenA. Precies optijd waren we weer terug op onze plek voor de tweede helft van het concert. Hilarisch! Maar wel bekaf haha! Na de pauze moesten we onze Toppers App aanzetten. Jaja er was een heuse app gemaakt, waarbij je mee zou doen met de show. Ontzettend gaaf idee, maar het moet dan wel werken. En het werkte voor geen meter! Ik denk dat 3/4 van alle mensen die met de app mee wilden doen een haperende app hadden. Zonde, want die 500 telefoons die de lucht in gingen zag er geweldig uit. Zonde dat de andere 60.000 het niet deden. Daar moeten ze nog wat op verzinnen.

Het mocht de pret niet drukken, we hebben het weer ontzettend naar ons zin gehad. Wat ook erg hilarisch was, was het oorverdovende applaus en geschreeuw dat door het stadion ging toen Roy Donders op de grote schermen verscheen. Ik denk dat de Toppers zelf een minder groot applaus kregen. En ons Royke en ons Rian deden gewoon zwaaien vanaf het Vip Balkon! Hilarisch, Nederland is beland in een Roy Donders gekte.. Daar ken geen Hennie Huisman tegenop zingen. Maar dat vind ik dan weer té goud. Jammer dat Bulletje er niet bij was. Volgend jaar Bulletje debij? Of ik er zelf volgend jaar weer bij bent blijft ook nog maar de vraag. Ik denk het niet.. Ik vind het wel weer mooi geweest, al was het dit jaar wél weer leuker als de afgelopen 2 jaar bij elkaar. Maar zeg nooit nooit, ligt ook aan het thema en de gasten.Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen