Op de helft

Komt ie weer met z'n 'Time flies when you're having fun'.. Maar helaas vliegt de tijd niet zo snel voorbij als je aan het aftellen bent. Het wachten duurt lang, te lang, véél te lang! Op 10 maart hebben we de vakantie geboekt en moesten we 30 lange weken aftellen. De eerste 15 daarvan zijn inmiddels voorbij en dat betekend dat we op de helft zijn! Het gaat de goede kant op.. De afgelopen tijd hebben we een hoop dingen geboekt, gereserveerd, geregeld, gepland en het meest belangrijke, betaald. Een hoop gedoe en geregel, maar dan heb je ook wat. En dan zijn we nog niet eens klaar met plannen. Hopelijk vliegt vanaf nu de tijd voorbij..

Vliegen met Delta
Zoals gezegd vliegen we deze trip met Delta Airlines. Op maandag 6 oktober vertrekken we vanaf Schiphol naar Orlando International Airport. Ik heb in 2012 een korte vlucht gemaakt met Delta, van Atlanta naar Orlando, en dat is prima bevallen. Ik ben benieuwd hoe het met deze lange vluchten zal zijn. We hebben een krappe overstap op Detroit, maar volgens de vele berichten van mensen die deze overstap al eens gedaan hebben is het allemaal goed te doen. Via de site van Delta hebben we alvast de stoelen gereserveerd. Op de heenweg is het helaas een opstelling met 3 stoelen naast elkaar, maar op de terugweg hebben we meer geluk en zijn het 2 stoelen naast elkaar. Ook zijn we erachter gekomen dat we op de terugweg wél een overstap hebben. In onze boeking staat een technische stop, maar we moeten op Detroit Airport gewoon overstappen op een ander toestel. Goed om te weten!

Vertrek Schiphol: 07:55 - Stoelen 41H & 41J
Aankomst Detroit: 10:23 ( Plaatselijke tijd )
Vertrek Detroit: 12:11 ( Plaatselijke tijd ) - Stoelen 25A & 25B
Aankomst Orlando: 14:45 ( Plaatselijke tijd )

Vertrek Orlando: 16:00 - Stoelen 25A & 25B
Aankomst Detroit: 18:33
Vertrek Detroit: 19:52 - Stoelen 24A & 25B
Aankomst Schiphol: 09:40 ( Nederlandse tijd - Dinsdag 21 oktober )




Twee weken Orlando
Dé reden om naar Orlando te gaan is natuurlijk Walt Disney World. We verblijven dan ook in een Disney Resort. Lekker in de Disney Bubble overnachten en handig gebruik maken van het gratis vervoer naar de Disneyparken. Vooral na de Not So Scary Parties is dat wel erg gemakkelijk en hoeven we geen taxi te nemen. We overnachten in het All Stars Music Resort en hebben een 14-day Ultimate Ticket, die gelinkt staat aan onze Magic Bands. Ik heb gekozen voor een oranje magic band, lekker Hollands en uiteraard voor Halloween. Van de 14 dagen dat we toegang hebben tot Walt Disney World maken we er 9 dagen gebruik van. De andere dagen zullen we doorbrengen in de Universal Studios en gaan we een dagje naar Seaworld. Dat is ook bijna allemaal geregeld en de tickets liggen klaar. Alleen ben ik nog steeds op zoek naar een leuke Seaworld aanbieding. Gelukkig hebben we nog even de tijd om wat leuks af te wachten.

Het hele Disney arrangement is ook betaald, maar het betalen verliep niet helemaal vlekkeloos. De totaalprijs van onze vakantie was ineens met 95 pond omhoog gegaan, terwijl ik de hele balance due al had betaald. Gelijk een mailtje gestuurd naar Disney om te vragen wat er aan de hand was. En Disney zou Disney niet zijn als ze dit zo snel mogelijk gingen oplossen. Diezelfde middag nog werd ik teruggebeld en 1000 maal excuses aangeboden. Er was een foutje gemaakt met onze kortingscode en dat gingen ze fixen. We hoefden ons vooral geen zorgen te maken, en nog belangrijker was dat we die 95 pond niet hoefden te betalen. Top geregeld! Disneyland Paris leest u mee? Zo ga je met gasten om! Heerlijk om zo'n Amerikaan aan de telefoon te hebben met d'r Magical Day en vrolijke toon. Heimwee!

Halloween!
In oktober vieren we Halloween, en daar doen we in Orlando met veel plezier aan mee. We hebben tickets voor 3 Mickey's Not So Scary Halloween Parties. En in de Universal Studios zullen we gaan griezelen tijdens Horror Nights, doodeng !! Hiervoor hebben we onbeperkt toegang tijdens onze periode en gaan we 2 avonden heen. Het eerste huis is al bevestigd, The Walking Dead komt terug dit jaar! Het huis word 2x zo groot als een normaal huis. Super spannend! Ben benieuwd naar de overige 7 huizen, en vooral naar de Bill & Ted Show! Jammer genoeg is Diagon Alley gesloten tijdens Horror Nights. Geen Harry Potter maze dus, dan moeten we overdag maar extra genieten van dit nieuwe gedeelte in de Universal Studios. Onze dag in Seaworld staat gepland op zaterdag, dan word er ook Halloween gevierd. Dat word zakken vol trick or treat snoepjes ophalen.

We zijn er nog lang niet..
Er moeten nog een paar dingen geregeld worden, maar niet veel meer. Ik ben nog op zoek naar een leuke aanbieding voor een dagje Seaworld. Genoeg aanbiedingen voorbij zien komen voor meerdere dagen of in combinatie met andere parken, maar daar heb ik helaas niks aan. Wij willen 1 dagje naar Seaworld een gaan niet nóg een Disneydag inleveren. Dan zijn er verder nog een paar kleine dingen die geregeld moeten worden zoals de ESTA's aanvragen, nieuwe koffers kopen etc.. In augustus gaan we de eerste FP+ reserveringen maken en zal ik daarover een update plaatsen. Met de planning ben ik nog bezig en komt ook snel online.
We hebben er zin in! 105 nights to go..

1 opmerking:

  1. Heerlijk!
    Geniet van de voorpret en het aftellen ... als je er eenmaal bent vliegt de tijd ;)

    trouwens dat tellertje rechts ... hoe gaaf!
    WIL.IK.OOK! ;D

    BeantwoordenVerwijderen