My Disney Experience

Magic Bands, Fastpass+, MyMagic+.. het zijn allemaal 'nieuwe' termen in de Disney-wereld waar ik nog enorm aan zal moeten wennen. Het klinkt allemaal erg mooi, en ik kijk er dan ook enorm naar uit om het allemaal uit te testen in oktober. Vorig jaar kon ik het nog niet uittesten, maar ik ben inmiddels begonnen aan m'n Fastpassplus-avontuur. Een totaal andere manier dan je normaal een Disney tripje beleeft. Het heeft zo z'n voordelen en z'n nadelen. Om maar alvast een voordeel te noemen: De voorpret! Ik ben nu al aan het stressen voor fastpassen. Niet meer rennen naar Toy Story Mania om als eerste een kaartje uit de automaten te trekken. Maar 'rustig' achter m'n laptop aanklikken wanneer ik langs wil komen. Het klinkt fantastisch, en het hele 'My Disney Experience'-gebeuren gaat nog véél verder dan dat.

Je hebt geen plastic pasje meer nodig om de parken binnen te gaan, je krijgt namelijk een elektronische polsband om. Een soort enkelband, maar dan muis-vriendelijk zodat Mickey ons in de gaten kan houden! Deze word gelinkt aan je tickets en als je je polsband naast 1 van de Mickey hoofdjes houd bij de entree word deze groen en mag je naar binnen. Een mooie manier om binnen te komen! Maar het gaat nog een stapje verder.. Je magic band staat ook gelinkt aan je fastpassen, photopassen en reserveringen voor restaurants. En om het nóg een beetje gekker te maken is het ook de sleutel tot je hotelkamer en kun je er zelfs je credit card aan linken. Je zou dus niks meer nodig hebben, alleen je Magic Band! En Mickey is watching you..

Kan het nog gekker dan 180 dagen vantevoren je restaurant reserveringen te moeten maken? Ja dat kan! Als je in een Disney Resort slaapt, en dat doen wij deze keer, mag je 60 dagen voor je trip begint al fastpassen reserveren. Weg spontaniteit, maar wel leuk om er al mee bezig te zijn. Nu schijnt de gekte allemaal wel mee te vallen en kun je voor de meeste attracties op de dag zelf nog wel terecht voor fastpassen. Er zijn een paar uitzonderingen.. Heb je geen fastpass voor Anna & Elsa te pakken gekregen, kun je gerust 5 uur in de rij staan voor een fotootje. Zorg er dan ook zeker voor dat je je fp+ voor deze meet 60 dagen vantevoren al hebt geboekt, want 59 dagen voor je trip is er geen fastpass meer te vinden. Gekkenwerk! Mijn fastpassplus-avontuur begon dan ook om 6 uur 's morgens, 60 dagen voor de Didney Worl trip, achter m'n laptop. Klaar om fastpassen te bemachtigen! Ready? Set? F5! Go! I need some fastpasses !!Dus.. na een lange avond werken was ik toch zo gek om de wekker om 6 uur te zetten. Had ik dat maar niet gedaan! Na een uur refresh-and-stress was ik er al helemaal klaar mee. Stik maar in je fastpass! Ze kwamen maar niet online tevoorschijn. Was ik dan toch verkeerd ingelicht? Is het niet 60 dagen vantevoren om 12 uur 's nachts Amerikaanse tijd? Ik was gelijk aan het huilen op twitter en viel Kenny the Pirate lastig op facebook.. Geduld, dat was het antwoord. Soms duurt het even voordat ze verschijnen. Om 7 uur gaf ik de moed op en na een korte douche gaf ik het nog een tweede poging. Of nouja.. een honderdste poging was het inmiddels. Wat een ellende! Het was toch zo goed geregeld dat fastpass+? Gelukkig kwamen ze toen wel tevoorschijn en werd het stressen om een aantal 'belangrijke fastpasses' te pakken te krijgen. Op m'n lijstje: Seven Dwarfs Mine Train, Meet Anna & Elsa, Toy Story Mania, Soarin', Kilimanjaro Safari en Fantasmic. Geduld is een schone zaak.. Mocht het niet lukken, dan is het wat langer wachten. Geen paniek! Maar na een hoop gepuzzel en geklik zijn alle fastpasses van het lijstje in the pocket! Sommigen zelfs een paar keer en ook nog wat andere attracties erbij.

Update: Fantasmic heb ik veranderd naar Toy Story Mania en fingers crossed dat we terplekke er nog 1 te pakken kunnen krijgen. Er word aangeraden om je 'Prioriteit 1'-fastpass niet te gebruiken voor Fantasmic. Zonde van je fastpass! We luisteren braaf naar Kenny the Pirate en andere tourplanners en kiezen voor Toy Story Mania. Anders kunnen we altijd later in de week nog een keer proberen om Fantasmic te reserveren, als het de eerste keer niet lukt.

Niet voor elke dag heb ik fastpass reserveringen gemaakt, er zitten namelijk nogal wat glitches in het systeem. Zo kun je 'maar' 3 reserveringen per dag maken in 1 park. Je mag het niet spreiden over meerdere parken. Voor ons Parkhoppers is dat best lastig. Aangezien we voor sommige dagen nog geen plannen hebben, kunnen we daar nog niks voor reserveren. Niet in elk park eentje en dan zien we wel welke we gebruiken. Hopelijk kan dit in de toekomst wel! Als je derde fastpass gebruikt is, dan mag je wel een vierde uitkiezen. Is de vierde gebruikt ga je voor je 5e, daarna voor je 6e en ga zo maar door. Het dus handig om je fastpassen zo vroeg mogelijk te reserveren, dan kun je er daarna nog veel meer uitzoeken. Via de app kun je dat dan terplekke regelen. Gelukkig hebben ze overal gratis wifi, dus kun je via je smartphone overal je tijden veranderen, en fastpass aanpassen. Top geregeld! Mocht je geen gebruik maken van een smartphone, dan staan er ook kiosken in de parken om reserveringen te maken.

Ik kan er tot nu toe weinig minpunten uithalen. Het is alleen wat gek om er zo vroeg al bezig mee te moeten zijn, maar dat heeft ook wel weer wat leuks. De spontaniteit van je dag is er wel een beetje uit.. Maar we zullen zien hoe we het gaan beleven in de parken zelf. Het grootste minpunt vind ik in Epcot en Disney's Hollywood Studios. Daar hebben ze de attracties opgesplitst in 2 groepen. Uit groep A mag je 1 fastpass kiezen en uit groep B mag je er 2 uitkiezen. In Groep A zitten alle attracties die je wilt, en in groep B de attracties waar je eigenlijk geen fastpass voor nodig hebt. Je moet dus kiezen tussen Toy Story Mania en Rock 'n RollerCoaster of Soarin' en Test Track.

Hieronder een lijstje van de fastpasses die we tot nu toe hebben uitgekozen!
8 oktober: Toy Story Mania, Tower of Terror, Voyage of the Little Mermaid
9 oktober: Character meets, Mission Space, Soarin'
10 oktober: Seven Dwarfs Mine Train, Space Mountain, Splash Mountain
11 oktober: Kilimanjaro Safari, Meet Mickey&Minnie, Expedition Everest
13 oktober: Enchanted Tales with Belle, Meet Anna & Elsa, Seven Dwarfs Mine Train
16 oktober: Meet Ariel, Meet Anna & Elsa, Meet Cinderella & Rapunzel
18 oktober: Toy Story Mania, Indiana Jones Show, Star Tours II*Hoevaak komt het woord Fastpass voor in deze blogpost?*

3 opmerkingen:

 1. man, ik krijg al vlekken in mijn nek bij het lezen alleen al ;)
  die polsband is wel erg gaaf trouwens!
  wij hebben pasjes, ook aan disney account gekoppeld ...
  zelfs 2x Anna & Elsa zie ik :)
  nou, hup en weer vrolijk verder met aftellen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij waren er vorig jaar toen ze nog niet zo lang begonnen waren met de magic bands en fastpass+. Toen kreeg je echt niet meer dan 3, maar er waren nog geen groepen.
  Het was wel handig om zelf je tijd te kunnen kiezen en niet te hoeven afwachten wat je fastpass tijd werd met het kaartje.
  Nadeel was dat je maar 1 keer een attractie kan kiezen op een dag. Dus niet voor een tweede keer Soarin of Test track. En de gewone wachtrij was best lang.
  Omdat nog niet iedereen een magic band had, hadden we op de dag zelf vaak nog genoeg keus om van tijd te wisselen en er kwamen soms ook shows bij zoals Wishes of Illuminations. Je moest dan wel een andere opgeven. Nog geen Fantasmic toen.
  Volgens mij zijn er nu geen papieren fastpassen meer. Als je geen magic band hebt en van te voren kan reserveren, dan moet je dit op de dag zelf doen bij de kiosken. En dan zijn er al best veel die niet meer kunnen heb ik begrepen van Sofie. En omdat sommige rijen dan weer erg lang worden delen ze weer een soort fastpasskaartjes uit, zoals bij Anna en Elsa heb ik begrepen. En dat willen ze ook bij erg populaire attracties gaan doen.
  Wij waren er niet in het hoogseizoen, maar in september/oktober, dus dan zijn de rijen niet zo heel lang en kan je waarschijnlijk meer omwisselen als je plannen wijzigen. En in de app kan je ook de wachttijden zien, dat is ook handig voor je planning.

  Ben heel benieuwd naar je ervaringen. Wij gaan ws in mei nog een aantal dagen voordat we gaan cruisen.
  Je planning ziet er trouwens goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen