Eerste beetje Disney Magic

6 oktober 2014
Op de hotelkamer aangekomen zat de vermoeidheid daar al op ons te wachten. Over een half uur gaan onze eerste fastpassen in, maar daar gaan we niet aan beginnen. Ik schuif wat met de fastpassen en vind 's avonds laat nog wat plekjes. We hebben geluk, want het Magic Kingdom blijft een uur langer open vandaag. Dan duiken we ons nest in en gaan slapen. Een korte powernap konden we wel even gebruiken, al had een lange powernap nóg beter geweest. Slaap tekort na de lange reis en dat maakt ons nogal Grumpy en vooral Sleepy. Dat kwam goed uit, want we hebben namelijk een fastpass voor de Seven Dwarfs Mine Train vanavond! Toch maar opstaan en met de bus naar het Magic Kingdom. We vallen bijna weer in slaap in de bus, maar als je dan ineens in de verte Cinderella's Castle ziet verschijnen is de vermoeidheid weg. Wat is het fijn om weer thuis te zijn! We slenteren over Main Street USA en gaan een hapje eten bij Cosmic Ray. Lekker kip eten terwijl Sonny Eclipse gezellig op z'n piano speelt.

Hierna is het toch echt tijd om de nieuwste attractie van het Magic Kingdom te ontdekken. De 7 Dwarfs Mine Train is de laatste fase van New Fantasyland en maakt het themadeel compleet. Wat een schitterend totaalplaatje is het geworden. Een gigantische berg staat nu midden in Fantasyland, het ziet er allemaal geweldig uit. We scannen onze Magic Bands en het Mickey-hoofdje word groen, nu mogen we de fastpass rij inlopen. Het werkt perfect met de fastpassen, we kunnen gelijk instappen en zitten nog frontrow ook! Ideaal! Ik houd nu al van fastpass+! Er waren veel berichten online verschenen over de krappe mijnkarretjes, maar dat viel reuze mee. Je hebt net zoveel ruimte als een Arkefly vlucht in de economy klasse. Dus niks aan de hand. Ik had zelfs nog een dwergje op schoot kunnen nemen.

Ons mijnkarretje vertrekt en we rijden door de mijnen. Super leuk gedaan! Het is wat kort en frontrow merken we niet zoveel van de swingende karretjes. Op de lifthill zitten 2 gieren, dat betekent vast niet veel goeds. Deze gieren komen uit de oude Snowwhite attractie, een mooi eerbetoon en past perfect in het thema. Binnen in de mijnen zit een geweldige scène met de zeven dwergen. Ook dit is vrij kort, maar wat een briljante animatronics. Geweldig dit! *Heigh Hóóóó*, we gaan de tweede lifthill op en staan dan ineens stil. Oops.. daar staan we een paar minuten op het hoogste punt vast. Wel met een mooi uitzicht over New Fantasyland. Dan maken we nog een vrij grote drop. Wiebelen nog wat door de mijnen en komen bij het huisje van de dwergen terecht. Hier zijn ze aan het dansen met Sneeuwwitje. Mooie animatronics met nog een paar oude statische dwergen uit de gesloten Snowwhite's Scary Adventures. The Old Hag animatronic is m'n favoriet, super gaaf! Het is een wat korte attractie, maar wat je te zien krijgt is gewoon perfect. Het totaalplaatje klopt. I love this ride!

We duiken nog even New Fantasyland in en gaan langs bij de Little Mermaid. Twee jaar geleden was ik erbij toen de attractie voor het eerst opende en het blijft een geweldige classic darkride. Ook hier kunnen we zo instappen. En dat zonder fastpass! Hierna lopen we richting Central Plaza, want we willen kijken naar Wishes. De Main Street Electrical Parade is nog bezig en het is een drukte van jewelste op het plein. We lopen even terug richting Tomorrowland voor een ritje TTA. Mijn favoriete attractie in het Magic Kingdom mag nóóit ontbreken. Even lekker bijkomen, wat een feestje om dit ritje weer te doen! Als we weer terug op aarde zijn lopen we naar Central Plaza, waar we hadden afgesproken met Gadisa & Jos. Voor hun is dit de laatste avond en wij nemen het symbolische Disney-stokje over. Het is grappig om elkaar hier te zien. We wonen vlakbij elkaar, hemelsbreed 15km las ik op twitter, en zien elkaar 6000km verderop in Walt Disney World! We genieten samen van Celebrate the Magic en Wishes. Dat is voor ons een mooi begin van de vakantie en voor Gadisa & Jos een mooie afsluiter.

Na het vuurwerk is er geen doorkomen aan, het is gigantisch druk hier in het Magic Kingdom! De meeste mensen lopen gelukkig richting uitgang en wij gaan naar Liberty Square. Vandaag is de nieuwe Haunted Mansion winkel voor het eerst open voor regulier publiek. Vlak naast de Haunted Mansion staat Memento Mori, en er staat zowaar een kleine rij om binnen te mogen. Het is een klein winkeltje, maar het is mooi gedaan met alleen maar Haunted Mansion merchandise! Als we de winkel hebben bekeken nemen we afscheid van Gadisa & Jos. Wij hebben namelijk nog 2 fastpassen om te verzilveren en de tijd begint de dringen daarvoor. Als eerst doen we Winnie the Pooh en kunnen gelijk instappen. Wat is fp+ toch een geweldig systeem! Winnie the Pooh blijft een leuk ritje met wat grappige effecten zoals het bouncen met Tigger. De volgende fastpass is voor de Peter Pan attractie, waar we ook gelijk kunnen instappen. Had ik al gezegd dat fp+ een mooi systeem is? Bij deze!

Inmiddels is het alweer half 12 en houden we het voor gezien. We hebben eventjes kunnen proeven van het Magic Kingdom, waar we de komende tijd nog vaak genoeg zullen komen. Paar attracties gedaan en genoten van het vuurwerk. We pakken de bus naar ons hotel en daar regel ik even een shuttle voor de Universal Studios. Op de hotelkamer aangekomen duiken we gelijk ons bed in. Hopelijk hebben we geen last van een jetlag nu we zo laat op bed liggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen