Het woordgrappig

11 oktober 2014
Warning: Deze dag zit vol woordgrappen. Ontzettend flauw, maar het woordgrappig! 
Vandaag gaan we diertjes kijken in Animal Kingdom. Rond 10 uur melden we ons bij de Safari en stappen in onze jeep. Prima geregeld met de fp+ zonder al te lang te wachten. Deze safari moet je altijd vroeg op de dag doen, dan is de kans groter dat je een aantal dieren ziet. De tour mag niet te lang duren, want om half 11 hebben we een ontbijt gereserveerd en we hebben honger! De safari is altijd geweldig om te doen en we hebben geluk deze rit. We zien bijna alle dieren: Giraffes, Olifanten, Neushoorns, Nijlpaarden, Leeuwen, Cheeta's, Flamingo's, Zebra's en noem maar op. We hebben ook een bank voor ons alleen, dus schuiven van links naar rechts om alles te zien. Altijd leuk om dieren te spotten. Al loop ik er op werkdagen zonder te kijken zo voorbij.. Is toch anders haha. Moet je z'n neus horen, Where did the flamingo?, Zit daar een leeuwin?, Je hebt werkpaarden en je hebt nijlpaarden, Why didn't the elephant like to play poker in the jungle? Too many cheetahs. *Badam tss*

De safari duurt lang en volgens mij moeten we over 5 minuten aan tafel gaan. Dat gaan we nooit meer redden! Dan gooit er een koe-achtig dier roet in het eten door stil te gaan staan op de weg, midden op de savanne. Weg met die koe! Ik heb honger! De koe is slimmer dan je zou denken. Hij weet dat als hij hier een paar minuten de weg gaat blokkeren, dat hij wordt weggelokt met snoepjes. En inderdaad, daar komt een jeep aan en de koe loopt richting de auto voor wat lekkers. Wij kunnen de weg vervolgen en zien nog een aantal dieren. Een geslaagde safari! Als we weer terug zijn in het Afrika-gedeelte van Animal Kingdom lopen we snel richting Tusker House voor onze reservering. We zijn precies op tijd, de reservering was om 10.40 en het is 10.39. Al zouden ze vast niet moeilijk doen als je hier wat later bent..

We worden naar onze tafel gebracht en krijgen alvast een lekker glaasje drinken. Volgens mij hebben we precies dezelfde serveerster als in 2012. 'More applejuice?'-Chineesje. Te grappig! We zitten nog maar net aan tafel of de eerste characters komen al op visite. Dat gaat lekker snel! Het eten laat dus nog even op zich wachten, we gaan eerst op de foto met gastheer Donald en in rap tempo volgen Daisy en Goofy. Donald staat niet meer buiten en loopt nu ook langs de tafels. Alleen Mickey moet nog langskomen, maar die loopt een groot stuk achter. Tijd om richting het buffet te gaan! Elke keer als we ons bordje gingen vullen lag er weer wat anders op het buffet. Volgens mij zaten we net in de overgang van breakfast naar lunch. Maar geen paniek, zo heb ik nog lekkere kip met gebakken aardappeltjes en stukken beenham kunnen eten. Héérlijk! Een soort brunch werd het dus. Mickey komt langs tijdens het eten, en ook Donald & Daisy meeten we voor de tweede keer. Zitten we hier nou zo lang te eten? We nemen nog een aantal lekkere toetjes en houden het dan voor gezien. Het is tijd voor onze volgende fastpass! Maar eerst nog even naar het toilet, ik ben enorm aan kaketoe.

Expedition Everest! Helaas.. de attractie ligt in storing en ze weten niet wanneer hij weer open gaat. Onze fastpass blijft geldig, ook als hij niet voor 1 uur open gaat. Dan kunnen we hem na 1 uur gewoon gebruiken waar we zouden willen. We hebben nog even geduld en lopen de Maharajah Jungle Trek. De tijgers liggen lekker te slapen, maar we zien wel een hoop vogels, hertjes en vleermuizen. Bat, bat, where is the bat? Wanneer we langs Expedition Everst lopen gaat hij nét open. Perfecte timing! We scannen onze magic bands en mogen gelijk instappen. Maar wij wachten liever nog 2 ritjes zodat we vooraan kunnen zitten. Een heerlijk ritje door de Himalaya volgt! Totdat de Yeti de boel komt verstoren en de track kapot heeft gemaakt. Een mooi uitzicht over Walt Disney World, maar wat nu? Er zit niks anders op.. keihard denderen we achteruit! Prachtige coaster.. en de gigantische Yeti op het eind blijft ook schitterend. Al heeft het zusje hem niet gezien. Ogen dicht gehouden? Dan moeten we van de week nog maar een keer, op zoek naar de Yeti! We lopen weer verder.. When will I everest?

Als we vervolgens langs het theater van Finding Nemo lopen zien we dat de show bijna begint en vinden nog een mooi plekje binnen. Goede timing weer! Het blijft een schitterende musical om te zien. De zeemeeuwen zeggen ons na de show gedag en we liggen gevloerd. 'Bye! Bye! Bye!'. Onze laatste fastpass-reservering is een foto met Mickey & Minnie. We kunnen gelijk op de foto en gaan vervolgens langs bij Russel & Dug. The Wilderness must be explorerd! Tik 'm aan Dug! Ik regel nog een fastpass voor Dinosaur en dan gaan we langs bij 1 van m'n minst-favoriete attracties. Die zijn er namelijk ook. Ik sla hem eigenlijk altijd over, de eerste keer dat ik deze attractie deed was ook gelijk de laatste! It's tough to be a Bug, een 3D film met een aantal hilarische, kriebelende, griezelige effecten. Vooral de grote spinnen die op je af komen en alle andere insecten die je voelt. Brrr ik vlinder niks aan! Toch pakken we hem mee en we duiken weg voor de enge spinnen. Stomme film! Maar wel te grappig al dat gegil in de zaal. We lopen nog wat rond om wat dieren te bekijken en gaan dan naar de Dinoland Dance Party. Het zusje mag dansen met Brer Fox en heeft zo ook haar foto. We besluiten dan ook maar om morgen het ontbijt met Brer Bear & Brer Fox in het Hilton Hotel over te slaan. We hebben vandaag al een character breakfast gedaan en volgende week staat er nog 1 op het programma.

In Dinoland doen we vervolgens een ritje Dinosaur met de fastpass. Blijft m'n favoriete attractie hier! Na Dinosaur houden we het voor gezien en lopen naar de uitgang. Het zusje wilt al naar het Magic Kingdom gaan. Weet je waar je ook naar toekan? Naar de palooza! Het volgende park van de dag werd dus Disney's Hollywood Studios! En daarmee liet ik alle woordgrappen ook achter in Animal Kingdom. Het zal wel zo'n Hollywood Boulevard niet lopen om hier ook nog grappen te bedenken. Dat kun je beter over laten aan Statler & Waldorf in MuppetVision 3D. We zien nu ook de 'nieuwe' pre-show met Constantine. Erg leuk aangepast! Nu we hier toch in de buurt zijn gaan we gelijk op de foto met Phineas & Ferb en Cars. Die hebben we in Parijs niet, dus het characterlijstje van het zusje wordt ook weer uitgebreid. Bij Palooza gaan we nog op de foto met Pinocchio, Pocahontas, Mr. Smee, Mulan en Genie.


Het schijnt dat je voor de uitgang ook naar links toekan

We eten zoals gewoonlijk weer lekker bij Backlot en gaan daarna met de fastpass in Star Tours. Dan pakken we de bus naar het laatste park van vandaag, Magic Kingdom! Het park is vandaag geopend tot 3 uur 's nachts. Zouden we het volhouden? Het is nu 8 uur 's avonds en retedruk in het park. We regelen een fastpass voor Buzz Lightyear en gaan naar Adventureland voor een bezoekje aan de Tiki Room. Ik mis de hilarische humor van Iago & Zazuu, al is het ook wel weer cool om de originele versie te zien. Bij Pirates is het hartstikke druk, dat zal vanavond laat wel anders zijn, dus we slaan hem over. In Frontierland doen we Big Thunder Mountain en Splash Mountain, waar we bij allebei de mountains maar een kwartiertje hoeven te wachten. We lopen tijdens het vuurwerk van Wishes richting Tomorrowland en doen daar Buzz Lightyear met de fastpass. Hier kunnen we zo instappen en schieten op de aliens! We beginnen nu al moe te worden en gaan even 20 minuten uitrusten bij de Caroussel of Progress. There's a great big beauti.. Zzzz.. we vallen nog nét niet in slaap. Het werd al duidelijk dat het geen 3 uur 's nachts zou worden. We zijn doodmoe en hebben er geen zin meer in. We wachten nog op de Main Street Electrical Parade, maar besluiten om die ook maar over te slaan en richting uitgang te gaan. Erg jammer, maar het moet ook leuk blijven. Lekker vroeg naar bed om morgen fris en fruitig weer op pad te gaan. Dan gaan we naar een andere world, Seaworld! Halloweenen met de orca's. Dat wordt vast dolfijn! Als we dan maar niet te shamu zijn..


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen