Holy Cannoli

9 oktober 2014
We beginnen de dag weer vroeg en ons dagelijkse ritme begint er al in te komen. Opstaan, douchen, spullen in de tas, Grab & Go, bus naar het park waar we heen willen. Vandaag 'willen' we naar m'n favoriete park van Walt Disney World: Epkut! Of zal ik het eens een keertje beschaafd Epcot noemen? Zoals iedereen al weet is dit niet helemaal mijn ding, maar het hoort nou eenmaal debij. Ik ben benieuwd wat het zusje er van denkt en of ze het ook Epkut vindt. In Epcot aangekomen gaan we gelijk langs bij Dame Judy Dench in Spaceship Earth. Een grappige geschiedenisles die je tot helemaal bovenin de grote Epcot-bol brengt. Mooi gedaan! Normaal kun je hier zo instappen, maar dankzij de fp+ staat er nu zowaar een rij. Een minpuntje aan het systeem, sommige attracties hebben geen fp+ nodig! Toch zitten we binnen 10min hoog in de bol en als we terug afdalen, bouwen we aan onze toekomst. Hierna is het tijd voor onze eerste fastpass-reservering. In Epcot kun je ook een aantal characters meeten, en dankzij de fastpass+ konden we zonder te wachten op de foto met Mickey, Minnie & Goofy. Top geregeld!Als we alle characters op de foto hebben gezet, lopen we verder door de Future World. We gaan langs bij 'The Seas with Nemo & Friends', een leuke darkride met.. je raadt het nooit.. Nemo & Friends! Vooral het einde is tof gedaan met de projecties in echte aquariums. *In the big blue wórld*. Om het Nemo-plaatje compleet te maken doen we Turtle Talk with Crush. Ook alweer járen geleden dat ik deze attractie hebt gedaan. We hebben geluk en mogen gelijk doorlopen bij deze voorstelling. Hetzelfde idee als Stitch in Parijs, maar dan kun je praten met Crush. Awesome dudes! Terug op het land is het tijd om een ruimtereis te maken. De fastpass voor Mission Space is ingegaan en we kiezen voor de groene mietjes-versie. Ik zie de oranje-versie nog steeds niet zitten. Echt een zenuwen-attractie die ik altijd oversla. Maar nu is het zusje voor het eerst in Epcot en moet alles worden gedaan. Claustrofobie moet je hier in ieder geval niet hebben, je krijgt het spontaan als je in dit karretje stapt. Verder is het wel een toffe attractie, waarbij je op allerlei knoppen moet drukken om de reis naar Mars goed te laten verlopen. Klieren en op andere knopjes drukken mag ook gewoon, hij slaat niet op tilt haha.

Een bezoekje aan Epcot is niet compleet zonder op zoek te gaan naar je Imagination. En waar kan dat beter dan op het Imagination Instituut? Dr. Nigel Channing neemt ons mee langs alle zintuigen, maar Figment gooit graag roet in het eten. Ik houd van Figment, he's awesome! *One little spark..*, je gaat gelijk meezingen in deze attractie. Blijft hilarisch fout en typisch Epcot. Onze derde fastpass van de dag is uiteraard voor Soarin'. Hier gaat het instappen niet zo heel snel en duurt het alsnog zo'n 20min voordat we kunnen vliegen. Helaas hebben we ook geen perfecte plaatsen, maar het blijft een geweldige attractie. Ik ben erg benieuwd of de geruchten van een nieuwe film waar zijn, ik hoop van wel en dat ze dan mooiere overgangen hebben gemaakt. Soarin' 2.0, bring it on! We houden het voor gezien in de Future World en lopen richting World Showcase, waar het Food & Wine Festival in volle gang is. Overal staan kraampjes van allerlei landen waar je hapjes kunt proeven. Wel tegen betaling uiteraard, en de prijzen zijn aan de dure kant voor de kleine hapjes die je krijgt.

In de World Showcase beginnen we met een hug en een tik 'm aan met m'n favoriete Disneybeer, Duffy! Hier is hij gelukkig wel te zien tijdens het Halloween seizoen en heeft z'n Pumpkin-outfit, mét hoedje, uit de kast getrokken. Tik 'm aan PumpkinDuffy! We beginnen honger te krijgen, dus na onze foto's lopen we een rondje World Showcase. Er is genoeg lekkers te krijgen, maar wij willen naar Italië! Hier staat Cannoli op de menukaart en daar hebben we trek in. Altijd als we naar Cake Boss kijken met Buddy vraag ik me af, hoe zou dat nou smaken? Het ziet er zo lekker uit! Bij het Italiaanse kraampje halen we een chocolade cannoli met ricotta vulling. Holy Cannoli wat is dit lekker! Hier lust ik er wel 100 van! Het is een kleine cannoli, en vrij duur. Maar nomnom héérlijk. Op 1 cannoli kun je niet leven, dus we halen wat te eten in het Amerikaanse paviljoen en pakken dan in Frankrijk de boot naar de Hollywood Studios. Genoeg Epcot voor vandaag! Het is me nog nooit gelukt hier een volle dag door te brengen.Hooray for Hollywood! Uiteraard komen we hier even langs voor Character Palooza. Voordat deze begint hebben we nog wel even de tijd en kijken rond op de One Man's Dream tentoonstelling en pakken de film over Walt's leven ook gelijk mee. Blijft mooi om te zien en ik sla deze tentoonstelling dan ook nooit over. Tijdens Palooza komen vrijwel dezelfde characters als gisteren naar buiten. Snowwhite heeft Dopey meegenomen en Aladdin & Jasmine staan samen met de Genie. Daar gaan we mee op de foto en lopen weer verder de Studios in. We regelen nog een fastpass voor de Frozen singalong en gaan een ritje maken in de Great Movie Ride. Het Alien-gedeelte is alvast een goede voorbereiding voor onze Horror Night volgende week, daar is namelijk een AvP-huis! Doodeng haha.  Om bij te komen van de schrik staat er een Frozen singalong op het programma. Het stelt niet zoveel voor, op de schermen zien we de filmfragmenten met de tekst onderin beeld. Do you wanna build a snowman? For the first time in forever! In Summer! En ja.. ook.. LET IT GOOOOO! Alle nummers komen voorbij en alles wordt aan elkaar gepraat door 2 royal historians uit Arendelle. En die 2 zijn hilarisch! Ik lig helemaal in een deuk om deze twee mafkezen. Ook komen Anna, Elsa en Kristof nog voorbij en als uitsmijter zingen we nog 1 liedje. 'This one's for all the dads!'. Let it gó! Erg leuk gedaan, erg om gelachen. Na de show halen we nog wat te drinken en pakken dan de bus naar het Magic Kingdom. Het is namelijk tijd voor Mickey's Not So Scary Halloween Party!

Bij binnenkomst krijgen we gelijk onze polsbandjes om en een trick or treat tasje mee. Die gaan we zeker vullen vanavond! We lopen alvast richting Fantasyland om te kijken hoe het met de rij is van de 7 dwergen. Het is rond half 7 en er staat al een enorme rij. Daar gaan we vandaag niet aan beginnen, we zorgen van de week wel dat we er vroeg bij zijn. Bij Pinocchio's Village Hause halen we allebei een lekkere flatbread. Eentje met pepperoni en een BBQ-flatbread. We snijden ze allebei door de helft en hebben dus 2 smaken. Vooral de BBQ-flatbread valt in de smaak. Héérlijk! Ondertussen is de Not So Scary Party begonnen en klinkt er overal vrolijke Halloween-muziek. Ik heb het al gelijk naar m'n zin, wat is MNSSHP toch leuk! Amerikanen zijn ook allemaal gekkies en véél mensen zijn verkleed. De mooiste kostuums kom je tegen. Waar begin je aan in deze bloedhitte! Ook een hoop lowbudget-kostuums en we liggen elke keer weer gevloerd om complete families die er verkleed bij lopen. Gekke Amerikanen! Ons niet gezien, ik ben in het oranje en dat vind ik Halloween genoeg!

Op ons programma vandaag staan uiteraard een aantal characters. Zo gaan we op de foto met The Old Hag, hier is ze geen face-character en ziet er nogal creepy en cheapy uit. Ook Daisy Duck, Goofy en Pumpkin-Donald leggen we vast in het circus. Leuke outfits! Behalve Goofy, die heeft gewoon z'n standaard circus-outfit aan. Ik vraag hem dan ook om even opzij te stappen, ik wil alleen Pumpkin-Donald op de foto! Gelukkig is hij dit jaar weer als pompoen, daar hoopte ik 2 jaar geleden op en had toen beide keren z'n Ridderkostuum aan. Tussen de characterfoto's door halen we ook een hoop snoep op, binnen no-time zijn onze trick or treat bags helemaal vol. Ze zijn niet gierig! In Tomorrowland kijken we bij de Monsters Inc. Dance Party. Ik zou zo graag met George Sanderson op de foto gaan. Maar de castmember heeft een lichte George Sanderson obsessie en niemand mag bij hem in de buurt komen. Volgens mij is ze stiekem verliefd op hem. Alle kindjes worden ook aan de kant geduwd en alleen zij mag met George dansen. Wat een gek! Hopelijk is ze volgende week vrij!

We sluiten aan in de rij voor een foto met Lots-O' Huggin' Bear en in Adventureland zien we Tarzan, Jane & Terk. Als we bijna aan de beurt zijn is het tijd voor Tarzan & Jane om even een kwartiertje pauze te nemen en Terk blijft alleen achter. Niemand wilt Terk meeten en blijft wachten tot ze terugkomen. Wij dringen graag voor en gaan uitgebreid met Terk op de foto! Dan sluiten we weer opnieuw aan in de rij en wachten tot Tarzan & Jane terug komen voor een groepsfoto. Tussendoor maak ik nog een selfie met Terk, ze verveelt zich zo. Hierna zoeken we een mooi plekje voor HalloWishes en kijken onze ogen weer uit, Wát een prachtige vuurwerkshow is dit. Beste vuurwerk ooit! Helemaal rondom, je weet niet waar je moet kijken. Heerlijke muziek ook van HalloWishes. Everybody Scream !! Dan halen we nog wat snoepjes op en kijken of de bitch al is uitgedanst met George Sanderson. Neehoor, ze claimt hem nog steeds! Dan nog maar een ritje in de TTA! Woohoo \o/Boo to You! De leukste parade in Walt Disney World, of überhaupt die ik ooit hebt gezien. Een superlange parade met erg leuke floats. Helaas is hij wel wat korter geworden, zo is de Pooh unit weg en zie je Tick Tock niet meer achter Captain Hook aangaan. Het blijft top om te zien! Boo to You! Supervrolijke parade vol met Mickey & Friends, Pirates, The Haunted Mansion, Harvest Hoedown, Goofy's Candy Company en de Disney Villains! Na de parade kijken we nog naar de Villains Mix&Mingle Show voor het kasteel, maar er is helaas achteraf geen Mingle meer. Geen meet&greet na de korte show, een beetje jammer. Wel zie je nu Disney Villains in Club Villain. The Diamond HorseShoe heeft nu geen Danceparty meer met de Toy Story characters, maar met Villains. Gaaf decor met blacklight en dansende villains. Cruella DeVil, Ratcliffe en de Tremaine Family gaan los op de dansvloer en maken tussendoor foto's. Ik ga op de foto met Lady Tremaine en we houden het weer voor gezien als de avond voorbij is. Slotapplaus voor de Villains en tijd voor ons om ons bed op te zoeken. Het was een mooie avond en we hebben nog 2 Not So Scary Parties te gaan volgende week!


1 opmerking:

 1. weer leuk geschreven!
  maar dat je nog nooit een hele dag heb doorgebracht in Epcot :O
  zoveel te zien/doen en al dat lekkers in die landen.
  maar goed, smaken verschillen ;)
  trouwens, die heks ziet er toch ook niet uit met dat masker en die handen!
  is ze in DLP mooier ... nou ja mooi ;)

  BeantwoordenVerwijderen