The Grey Stuff

13 oktober 2014
Vandaag staat er weer een dagje Disney World op het programma. Na het dagelijkse ontbijtje bij de Grab & Go lopen we naar de bushalte en wachten op de bus naar Disney's Hollywood Studios. Hier zijn nog een paar characters die het zusje graag op de foto wilt hebben. We hebben dit keer luxe vervoer naar het park, namelijk met een Cruise Line bus! De stoelen zitten heerlijk en het is bijna jammer dat we snel bij de Studios zijn aangekomen. Als we eenmaal binnen zijn, lopen we over de Hollywood Boulevard naar de characters bij de Sorcerers Hat. We sluiten in de rij aan van Pluto en hopen dat we de wissel meemaken en zo met Daisy Duck op de foto kunnen. De rij gaat toch iets sneller dan gedacht en we zijn de laatste die met Pluto op de foto mogen. Achter ons stond een gezin dat baalde, zij wilden graag met Pluto op de foto. Gaat u gang! Wij wachten liever op Daisy. Dat kwam dus goed uit voor beide partijen.

In het Animation gebouw gaan we langs bij Sorcerer Mickey. Terwijl ik in de rij blijft staan, gaat het zusje nog even langs bij Minnie Mouse. Deze locatie is nogal 'verstopt' en na 2x met m'n ogen te knipperen kwam ze weer terug. Snelle foto! De rij bij Mickey loopt ook lekker door en we kunnen uitgebreid met hem op de foto in z'n Fantasia outfit. We lopen weer terug naar de Sorcerers Hat en wachten tot Chip & Dale terugkomen voor hun set. Zo zijn we als eerste aan de beurt voor een fotootje. De rij voor Goofy en Pluto is erg lang, die slaan we dan ook over. We blijven nog even kijken bij een klein showtje van de Hollywood bewoners en liggen in een deuk. Dit is toch geweldige straatentertainment. Ze zijn hilarisch! Hierna vinden we een mooi plekje in het theater van Indiana Jones. Blijft een goede stuntshow om te zien. Inmiddels is het alweer lunchtijd en we kiezen voor een lekkere pizza bij Pizza Planet. *Ooooh the claw!*Als we weer lekker hebben gegeten lopen we naar de overkant voor een voorstelling van The Muppets. Vervolgens lopen we al winkelend via de kerst-, frozen-, muppets- winkels naar het Animation gebouw. Daar wil het zusje graag nog met de Incredibles op de foto. Zo kan ze Frozone aan haar characterlijstje toevoegen. Ik wou nog graag met Jake the Neverland Pirate op de foto, maar dat mocht niet van het zusje. Dat was te kinderachtig! Nouja zeg! Hierna verlaten we de Studios en pakken de bus naar het Magic Kingdom. Dit keer gewoon met de WDW-bus en geen Cruise Line. Je zou haast aan die luxe stoelen gaan wennen! In het Magic Kingdom zoeken we een mooi plekje voor de Festival of Fantasy Parade. In Liberty Square vinden we een goede plek en ik haal een lekkere slush voor tijdens het wachten. Wat hebben we toch een zwaar leventje. Heerlijk in het zonnetje, met een slush in de hand, kijken naar de parade.

Na de parade hadden we nog een aantal fastpassen op het programma staan. De eerste die we verzilveren is bij Enchanted Tales with Belle. We lopen gelijk Maurice's Workshop in en slaan Belle's woonkamer over. Dat is wel een minpuntje aan de fp+. Beetje jammer weer, ookal is die kamer niet zo heel speciaal. Het effect met de spiegel blijft een knap stukje techniek.. euhm.. magie! Voor de rest is het maar een saai toneelstukje en duurt het veels te lang voordat alle kindjes met Belle op de foto zijn geweest. We mochten niet eerder weg en moesten wachten totdat iedereen op de foto was geweest. En als volwassenen mochten we niet met Belle op de foto. Geen boeiende attractie, sla hem dus gerust over! Als we weer terug zijn in New Fantasyland lopen we naar Frontierland voor de hoedown. We zitten een tijdje op een bankje te wachten, maar blijkbaar hebben de Country Bears er geen zin in vandaag. Helaas.. wéér geen hoedown! Wat een pech, morgen een nieuwe gok wagen! We lopen weer terug naar Fantasyland en gaan de fp+ gebruiken voor een foto met Anna & Elsa. Het wachten duurt nog vrij lang, maar na zo'n kwartier zijn we aan de beurt en gaan uitgebreid met ze op de foto. Inmiddels begint de tijd wel te dringen en zijn we bijna te laat voor ons diner in Be Our Guest Restaurant!Gelukkig zijn we nog nét op het randje op tijd ( lees: 10minuten te laat ) en we krijgen onze pager mee. Zodra hij zou gaan piepen, trillen en de lichtjes zouden knipperen was het onze beurt. Ik kleed me snel nog even om op het toilet ( een nette blouse aan ipv een Olaf t-shirt ) en als ik terugkom worden we geroepen. 'Groes Family? Where are you? Look at your pager!'. Maar er piepte niks, er trilde niks en er knipperde al helemaal niks. Waarschijnlijk was hij stuk! Gelukkig mogen we wel het kasteel van The Beast in. De grote deuren gaan open en we staan in de ontvangsthal. We krijgen een Lumiere ( die ik thuis ook hebt, dus zet gelijk het lichtje aan! ) in onze hand en worden naar onze tafel gebracht. We mogen plaatsnemen in de West Wing. Oh Oh.. dat is toch verboden toegang? Ontzettend gaaf dat we in deze ruimte mogen eten. Mooiste stukje uit het restaurant! Lucky us! Geweldig sfeertje hangt er en elke keer als het laatste roosblaadje naar beneden dwarrelde begon het te onweren en veranderde het schilderij van 'Not Prince Adam' in een schilderij van The Beast! Gááf!

De ober had het menu goed uit z'n hoofd gestudeerd en blablabla.. wat is het toch allemaal lekker hier. Wij kiezen allebei voor de steak! Die was echt héérlijk. Mag ook wel voor dat geld haha. Maar dat moet ook kunnen op vakantie. We hebben heerlijk gegeten, drinken is ook refill, een geweldig sfeertje en dan is het nog tijd voor het toetje. Er komt een karretje aangereden met diverse toetjes. Speciale Halloween cupcakes, want vanavond is er een Not So Scary Party, maar wij weten al lang wat we willen. The Grey Stuff! It's delicious! Don't believe me? Ask the dishes! We hoefden het niet meer te vragen aan de dishes. Het is écht delicious! Dus je kan het ook aan ons vragen als je het niet gelooft. Erg lekker gegeten en als we de rekening hebben betaald mogen we rondlopen in het restaurant om foto's te maken. We lopen de West Wing uit en gaan naar de beroemde balzaal. Hier staat het ook vol met tafeltjes en buiten lijkt het te sneeuwen! Ook is er nog een derde eetzaal, maar die is niet zo bijzonder. Hier hangen allerlei schilderijen van Belle & Het Beest. Tot slot mogen we nog op de foto met The Beast! En dat was ook wel 1 van de redenen om hier te eten in het Be Our Guest Restaurant. Want The Beast in z'n blauwe ballroom outfit hadden we nog niet op de foto!Na de foto's moeten we snel zijn. Het is 5 voor 7 en het park sluit bijna voor de normale bezoekers. Vanavavond is weer een Not So Scary Party en daar hebben we geen tickets voor. We hebben wel nog een fastpass voor de Seven Dwarfs Mine Train en die zou om 7 uur verlopen. Klokslag 7 scannen we onze magic bands en hebben geluk dat we nog naar binnen mogen. We zijn al snel aan de beurt en dit keer zitten we niet vooraan. Voorin zijn de karretjes iets breder, je zit hier in het midden een stuk strakker. Maar hier voel je wel dat de mijnkarretjes enorm swingen. Leuk effect! Dan is het tijd om het park te verlaten. Zonder polsbandjes worden we naar de uitgang gestuurd. Voor ons zit de avond er nog niet op. We willen nog het vuurwerk kijken in Epcot. De rij voor de monorail is belachelijk lang, dus we dachten slim te zijn om via een Disney Resort met de bus te gaan. Gewoon de eerste bus die aankwam zijn we ingestapt.

Dat hadden we beter niet kunnen doen.. Deze bus ging naar Old Key West en dat was een enorm eind rijden vanaf het Magic Kingdom. Daar hebben we nog een tijdje op de Epcot-bus gewacht. Toen die er eenmaal was, maakte hij nog een rondje over het hele Old Key West Resort. En dat is groot! Met ontzettend veel bushaltes! We waren nog maar net op tijd in Epcot aangekomen voor het vuurwerk. We vinden wel een mooi plekje en we genieten van IllumiNations. Schitterend vuurwerk om te zien! Hierna houden we het voor gezien en pakken de bus naar ons hotel en duiken vroeg ons bed in. Welterusten!


2 opmerkingen:

  1. Leuk stuk weer. 1 vraag, die foto's van Anna en Elsa zijn die van de memory maker of met een eigen toestel. Mijn eigen foto's zijn goed maar die van de memory maker zijn zo slecht echt drama.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn m'n eigen foto's, we hebben geen memory maker genomen. Veel te duur en meestal ook geen topfoto's!

      Verwijderen