Mickey is boos

15 oktober 2014
We laten Disney weer even voor wat het is en gaan ons vandaag weer vermaken in de Universal Studios! Via het hotel hadden we de handige shuttle van Mears geregeld. Vanavond gaan we griezelen tijdens de Halloween Horror Night en hebben de shuttle van 00.15h terug gekozen. Maar zover is het nog lang niet! Zodra we zijn aan gekomen bij een grauw en grijs Universal Resort kiezen we voor een bezoek aan Islands of Adventure. De bedoeling is om tegen de klok in te gaan en de dag goed te beginnen met een ritje in de Incredible Hulk coaster! Maar als we alle wachttijden op 0min zien staan kiezen we ervoor om gelijk de magie in te duiken en langs te gaan op Hogwarts. De beste attractie ooit! Dit keer via de normale wachtrij, die werkelijk prachtig is en een feest van herkenning voor de Potterheads! We beginnen in de kassen en lopen vervolgens door de gangen van het kasteel, waar de schilderijen met elkaar praten. Via het leslokaal 'Verweer tegen de Zwarte Kunsten' en het kantoor van Dumbledore, krijgen we de laatste instructies van de Sorteerhoed en mogen dan instappen. Met een nieuwe toverspreuk lukt het om de banken waarop we zitten te laten zweven. Het lukt mij zelfs om 3 clicks te krijgen zonder hulp van een medewerker. Seasoned Fries dieet denk ik..

We vliegen met Harry Potter mee rond het kasteel en moeten daarna vluchten voor een ontsnapte draak. Die Hagrid.. altijd maar gevaarlijke beesten meenemen. We weten aan de draak te ontsnappen, maar ik vraag me af of we nu veel beter af zijn. De Beukwilg doet z'n naam eer aan en beukt ons alle kanten op. Z'n gigantische takken raken ons nét niet, maar we hangen wel ondersteboven en swiepen heen en weer. Geweldig! We krijgen een gooi richting het Verboden Bos en staan oog in oog met een ander huisdier van Hagrid, Aragog! Doodeng dit gedeelte.. hij komt akelig dichtbij en ik krijg de kriebels van alle gigantische spinnen die nu volgen. We vliegen weer verder en zitten midden in een zwerkbalwedstrijd. Dan bestormen dementors het speelveld en komen ook weer ontzettend dichtbij. Toch heb ik liever dementors vlak voor m'n neus als de familie van Aragog! Een geweldig effect als ze je ziel uit je proberen te zuigen. Je voelt de wind langs je hoofd gaan en je gezicht wordt geprojecteerd op de rook. Bizar! Gelukkig volgt er een Expecto Patronum van Harry en bevinden we ons nu in de Geheime Kamer. We zien het skelet van de Basilisk nog liggen terwijl we richting uitgang vliegen. Onder luid applaus van alle leraren en leerlingen komen we terug in het kasteel en zijn we veilig weer in Islands of Adventure beland. Had ik al gezegd dat dit de beste attractie ooit is ?!

In Hogsmeade aangekomen is het tijd voor wat achtbanen-geweld. Ooit in een ver verleden, toen Harry Potter nog niet in Orlando was gearriveerd, stonden hier de Dueling Dragons. Een duellerende achtbaan, waarbij de 2 karretjes op de 2 verschillende banen tegelijk starten en het vast een waanzinnig gaaf gezicht was om ze vlak langs elkaar te zien razen. Helaas duelleren ze nu niet meer en blijven er 2 hangende achtbanen over. Het ziet er spectaculair uit, maar helaas gaan de karretjes omstebeurt door de baan heen. De wachtrij is gethematiseerd naar de 'Triwizard Tournament', uit het vierde deel van Harry Potter. We lopen 2x door de lange wachtrij, want met een 0min wait doen we uiteraard beide banen! Leuke coasters. We laten de Wizarding World of Harry Potter even voor wat het is en gaan naar de Lost Continent. Erg Lost is dit gedeelte nu.. er blijft niet veel meer van over en ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat dit gedeelte ook naar Harry Potter zal toegetrokken worden. We doen de eerste tour van Poseidons Fury. Ik kende deze attractie ook nog niet. Het is wel vermakelijk, maar niet zo heel bijzonder. De watertunnel is gaaf gedaan, wat leuk effecten enzo, maar geen topper. Dit zouden ze makkelijk om kunnen toveren tot de 'Chamber of Secrets'. Alleen zou dat raar zijn, omdat Hogwarts een stukje verderop ligt.. Maar daar verzinnen ze vast wel wat op!

Het volgende themadeel op het programma is Seuss Landing. Een hysterisch deel vol felle kleuren met de karakters uit de boeken van Dr. Seuss. Van The Cat in The Hat tot Horton en van The Grinch tot de Lorax. We eten eerst een lekker koekje en genieten van het zonnetje wat inmiddels is doorgebroken. Ik kies voor een Cat in the Hat koekje. Lekker, maar erg groot en machtig. In de souvenirwinkel vinden we nog Thing1 en Thing2 outfits voor honden. Die gaan uiteraard mee naar huis! Erg vriendelijke oude dame achter de balie, zoals de meeste Amerikanen. Ze was al eens in Nederland geweest en wou graag nog eens terug gaan. Als ze weer eens naar Nederland gaat dan moet ze maar langs de Rotterdam Zoo komen vertel ik haar. Haha schaamteloze reclame! In Seuss Landing doen we nog de Cat in the Hat darkride. Hilarisch zitten we in een vangnet, het past maar.. net! *Badum Tss*, sorry geen woordgrappen meer. We draaien enorm veel rondjes en volgen het verhaal van The Cat. Uiteraard op rijm! Grappige darkride.. Buiten gaan we nog op de foto met een aantal characters. The Grinch, Thing1 en Thing2, The Cat in the Hat en Sam I Am op de foto en we zijn klaar hier.
Het past maar net! :')

Onderweg naar Marvel Superhero Islands komen we Woody Woodpeckert nog tegen. Die is ook Adventures aan het maken hier in Islands of Adventure! Bij de Incredible Hulk staat maar 5min wachtrij, dus die slaan we dit keer zeker niet over. Heerlijke coaster met een verrassende start! Het zusje gaat nog op de foto met Wolverine voordat we weer gaan genieten van Spiderman 3D. Briljante ride! We spotten ook nog Stan Lee, geweldige cameo. Het is dat Hogwarts aan de overkant ligt, anders was dit zeker de beste attractie van het park! We lopen verder richting Toon Lagoon. De zon schijnt inmiddels, maar we hebben geen zin in weer zo'n nat pak als vorige week. We slaan deze rides dan ook met liefde over, al kijken we wel even hoe zeikesnat iedereen eruit komt. Even een rustpauze in het zonnetje is ook geen straf en ik eet voor het eerst een corndog. Soort hotdog on a stick, erg lekker! We zijn alweer klokje rond gelopen en na de nodige foto's gemaakt te hebben in Jurassic Park zijn we weer in Hogsmeade beland. Op het station pakken we de Hogwarts Express richting London. De rit is anders als van London naar Hogsmeade, maar een stuk minder leuk.

De rest van de dag zullen we doorbrengen in de Universal Studios. We lopen naar Springfield om daar lekker te gaan eten bij Krusty Burger. Daar aangekomen, lopen we gelijk Krusty the Clown en Sideshow Bob tegen het lijf. Daar gaan we graag mee op de foto! Helaas is het bij de foodcourt in Springfield extreem druk en lopen we verder richting het kinder-gedeelte om daar een pizza te eten. We zitten lekker in het zonnetje te eten en kijken dan wat rond in de Spongebob winkel en gaan op de foto met Spongebob. Helaas hebben ze geen leuke nieuwe Mr. Krabs merchandise, dus neem ik alleen een Mr. Krabs pin mee. Alles om Mr. Krabs te sponsoren, ik moet altijd wat kopen in deze winkel! In het theater aan de overkant begint bijna de Animal Actors Show. Deze heb ik ook nog nooit gezien, maar het zusje leek dit wel leuk om te kijken. En ze had gelijk, grappig om te zien hoe al die dieren trucjes doen. Varkens, honden, katten, vogels.. van alles komt voorbij. Vooral Frank, de pug uit Men in Black, is geweldig! Nu we toch in deze hoek zijn gaan we langs bij ET. Je kunt je naam niet meer doorgeven, erg jammer. Nu zegt ET je naam niet meer aan het eind van de rit. Binnen een paar minuten stappen we op onze fiets en vliegen met ET naar z'n thuisplaneet. ET, Phone, Home!Halloween Horror Night!
De dag zit er bijna op en dat betekent dat we ons klaar moeten maken voor de Halloween Horror Night. Doodeng! Ik vraag alvast even na hoe het zit met onze tickets en ik krijg uitleg dat er diverse waitzones zijn waar we mogen plaatsnemen. We nemen gelijk een programma mee voor de avond en gaan snel nog even langs bij de Minion Dance Party om op de foto te gaan met Minion Kevin. Het park gaat zo sluiten voor de dagbezoekers, maar wij mogen blijven met onze speciale tickets. Voordat we in de waitzone plaatsnemen, gaan we in de rij staan van de Transformers Ride. We pakken de gewone rij mee en moeten een half uurtje wachten. Valt reuze mee en er valt verder nu toch niks meer te doen behalve wachten. Blijft een geweldige attractie! Heel gaaf gedaan! Dan halen we wat te snacken en drinken en nemen plaats in de waitzone bij Springfield. We zitten lekker aan het water, met uitzicht op London, en de zon gaat langzaam onder. We moeten ongeveer een uurtje wachten en we worden ontzettend zenuwachtig. Tijdens het snacken maken we alvast een planning van de avond. Hopelijk kunnen we al een aantal huizen doen voordat het park weer open gaat. Dat is het handige aan deze tickets, je kunt in ongeveer anderhalf uur al veel doen zonder lange rijen. Het is zover.. Er is geen weg meer terug nu! We mogen de waitzone verlaten en de avond gaat beginnen.

Roanoke Cannibal Colony & Dollhouse of the Damned
Het eerste huis op het programma is er eentje met kannibalen. In tegenstelling tot 2 jaar geleden, loop ik nu 'stoer' voorop en schuilt het zusje achter mij. Al ben ik ook doodsbang. Het is zo gaaf, maar oh zo eng! We lopen al snel naar binnen en dit huis stelt eigenlijk niet zoveel voor. Ik kan me er al vrij weinig van herinneren. Iets met kannibalen enzo. Het was wel creepy en er zaten schrikmomenten in, maar heeft niet veel indruk achter gelaten. We lopen opgelucht het huis uit, dat viel wel mee toch? Via de uitgang van dit huis, lopen we zo de rij in voor het volgende huis. Dollhouse of the Damned, waar poppen tot leven komen. Héél erg creepy! Het begin is al eng, overal hangen vieze poppen en geeft je al een naar gevoel. En dan is er nog niet eens wat gebeurd! Enge vrouwtjes naaien enge poppen tot leven, ragdolls komen tot leven.. Hier krijg je gegarandeerd nachtmerries van! Een grote dikke vent in een baby-outfit laat ons schrikken, we zien Teddy Ruxpin opgehangen en een grote stapel knuffels/poppen op de grond bleek iemand in te zitten en we schieten 3 meter de lucht in als hij ineens opspringt. Hilarisch! Levensgrote teddyberen, marionetten en poppen laten ons schrikken. Doodeng dit! Ook zouden we Chucky nog gezien moeten hebben, maar die hebben we gemist.. en ik heb toch niet vaak m'n ogen dicht gehad, haha! Een goede start van de avond, kom maar op met de rest!

Halloween
We kunnen weer even ademhalen, 2 huizen gehad en nog maar 6 te gaan haha. Veel huizen dit jaar, maar liefst 8 keer moeten we er doorheen. En dan is de Walking Dead maze nog 2 keer zo groot als de normale huizen. Nu het nog rustig is en het park bijna opent voor het normale publiek, pakken we gelijk Halloween mee. Dit huis is natuurlijk gebasseerd op de Halloween films. Echt een geweldige maze! Mooie scènes waarin Michael Myers heel vaak voorbij komt en je hem mensen ziet vermoorden. Echt heel gaaf gedaan! Er is 1 scène echt doodeng.. We zien een stuk of 8 Michael Myers staan, maar het zijn allemaal poppen. Tenminste dat denk je, tot de stroboscopen aangaan en er ineens eentje weg is en je laat schrikken. Tot nu toe het beste huis, heel mooi gedaan en ik kijk m'n ogen uit! Geweldige muziek ook steeds op de achtergrond..
Dollhouse of the Damned


Halloween!

Alien vs Predator
Nadat we 3 huizen gedaan hebben is het even tijd voor een plaspauze. Maar je krijgt echt de zenuwen van zo'n avond, ja nu al! Om elk hoekje kijk ik voorzichtig, alsof ze me op het toilet gaan laten schrikken. Knettergek haha! We lopen via de scarezone van The Purge naar de andere kant van het park. Een erg grote en geweldige scarezone. Enjoy the Purge! Alles mag en alles kan.. ze rennen met kettingzagen door de straten en er rijden busjes en motors rond. Geweldig! Bij AvP staat er maar een korte rij, dus dat wordt het volgende huis waar we langs gaan. Deze gaat gelijk op het favorieten lijstje. Héél erg gaaf gedaan met de Alien animatronics die op je af komen. Je loopt gewoon tussen de battles van Alien en Predator. Eigenlijk laten ze ons met rust en proberen ze je zelfs te redden in dit huis. We worden opgejaagd door agenten, die ondertussen vermoord worden door allerlei enge wezens. Wat een schitterend decor is dit! Alsof je echt door een ruimteschip loopt. Ze weten wel hoe ze dat moeten doen in Universal! Tot slot moeten we nog op handen en voeten door een tunnel kruipen en ondertussen komt Alien op ons af. Geweldig! Die willen we zeker nog eens doen van de week. Favorietje!

Bill & Ted's Excellent Halloween Adventure & Rocky Horror Tribute
We lopen weer een stukje door The Purge scarezone en gaan even bijkomen met een pizzaslice. Gelukkig valt er ook wat te lachen tijdens de Horror Nights. Hier keek ik enorm naar uit, Bill & Ted's Excellent Halloween Adventure! Heel 2014 werd op de hak genomen op hilarische wijze. Ik lag weer helemaal in een deuk om alle grappen. Disney moest het ook flink ontgelden dit keer! Met Frozen grappen waarbij Olaf werd gesmolten. Elsa really let herself go en vrat alleen nog maar snowcones. 'Do you wanna eat a snowcone?'. Maleficent kan helemaal niet vliegen en viel uit de lucht, wie zit er nou op Avatarland te wachten en de MagicBands waren hét plot van dit jaar. Te grappig! De magic tracking bands doen we niet meer om hoor. Na de show pakken we nog een tweede show mee, Rocky Horror Tribute. Ik had er nog nooit van gehoord, het zusje wel en wilde dit graag zien. We vinden nog net op tijd een plekje in het voorste vak en de show begint gelijk. Het raarste wat ik ooit heb gezien. Wat een gekkigheid allemaal! Elke keer als ik dacht dat het niet gekker kon, kwam er weer wat mafs voorbij. Travestietenshow! Maar de liedjes werken aanstekelijk en zaten de rest van de avond nog in m'n kop!

From Dusk Till Dawn
Het is inmiddels rond 9 uur als we nog door een aantal scarezones lopen. Van de 'Voodoo Bayou of Blood', lopen we door 'Face Off' en 'MASKerade'. Mooie scarezones hebben ze dit jaar! Beter als 2 jaar geleden, toen waren de scarezones op de schop gegaan. We lopen in alle zones wat rond en besluiten om nog 1 huis te doen vanavond. De rest bewaren we voor overmorgen, dan staat er nog een Horror Night op het programma. Ik bel naar de Mears Shuttle Service of we een bus eerder mogen om 11 uur ipv 12 uur. We hebben geluk, het is zelfs nog mogelijk om de bus van 10 uur te pakken. Daar kiezen we voor en lopen de korte rij in van 'From Dusk Till Dawn'. Een mooi huis ook, met een aantal goeie scares. Erg gaaf gedaan. Vooral de slangengrot is een succes, waarbij het zusje een slang pakt en in m'n gezicht duwt. Ik schrok me dood! We zijn nu al door 5 huizen geweest, allebei de shows gezien en door alle scarezones gelopen. Een geslaagde avond! Het is nog geen tijd om richting de bushalte te lopen, dus we pakken snel nog even een attractie mee. Bij de Minion Mayhem staat maar een korte rij, in tegenstelling tot overdag. Ik houd van de minions en het is weer een hilarisch ritje! Tot slot lopen we nog door de MASKerade scarezone richting uitgang, waar ik een korte enquête invul over de Horror Night. 'Wat mis je nog? - Diagon Alley open en een Harry Potter maze!'. Gaat nooit gebeuren, want dat wilt J.K. Rowling niet. Toch jammer..

De Mears shuttle komt aangereden en we mogen plaatsnemen in de grote bus. Er is genoeg ruimte dus we kunnen de stoelen naar achteren kiepen en lekker lui gaan liggen. Als de bus wil vertrekken, zegt de buschauffeur dat we een klein probleempje hebben. Hij heeft gebeld met Mickey en die is hartstikke boos op ons dat we naar Universal zijn geweest! Dat moeten we goedmaken en daar gaat hij wel voor zorgen. Een hilarisch busritje is het gevolg. We liggen een uur lang in een deuk om deze geweldige buschauffeur! Het was een goed idee om eerder te vertrekken, dit hadden we niet willen missen. We spelen Disney Trivia en bij een x-aantal goede antwoorden rijdt hij toch naar Disney World om ons bij de hotels af te zetten. Weten we niks, dan laat Mickey ons niet meer toe! Als we bijna bij Disney World zijn begint hij steeds langzamer te rijden. Hij had ons nog zo gewaarschuwd! Mickey is nog steeds boos. Vlak voor de grote poort naar Walt Disney World staan we ineens stil, midden op de weg. We moeten nu allemaal heel hard 'SORRY MICKEY!' roepen. Iedereen doet dit braaf en de bus begint weer te rijden. Onder een luid applaus van ons en getoeter van de buschauffeur rijden we het Disney-terrein weer op. It's good to be back! Hilarisch! We liggen helemaal in een deuk! Al snel zijn we bij ons hotel aangekomen en bedanken we de chauffeur voor de geweldige rit.


1 opmerking:

  1. je hebt er weer werk van gemaakt, wat een geweldige dag en avond ... de afsluiter maakte het af, "sorry Mickey" haha

    BeantwoordenVerwijderen