Rainy Hoedown

14 oktober 2014
Het was de bedoeling om vandaag naar de Universal Studios te gaan, maar de planning had ik voor de vakantie nog even omgegooid. Zo zijn we de eerste dag al naar Universal gegaan en staat vandaag nog een dagje Disney op de planning. Vandaag mag het zusje bepalen wat we gaan doen. Ze koos voor het Magic Kingdom en de avond ervoor hebben we wat fastpassen geregeld via de My Disney Experience app. Na een lekker ontbijtje pakken we de bus naar het Magic Kingdom en beginnen de dag goed in Tomorrowland met een ritje Space Mountain. Dankzij de fp+ kunnen we gelijk instappen! We zijn gelijk goed wakker en door elkaar geschud. Hilarische achtbaan! Als we weer terug op aarde zijn lopen we naar het circus voor een foto met Minnie, Daisy, Donald & Goofy. We zijn bijna de enige hier in het circus en kunnen uitgebreid op de foto. Het zusje had ze nog niet gemeet in deze outfits, dus haar character-collectie werd ook weer een stuk uitgebreid!In New Fantasyland gaan we Under the Sea met The Little Mermaid en drinken een LeFou Brew in Gaston's Tavern. Erg lekker! Maar eerlijk.. butterbeer smaakt wat lekkerder. Dat gaan we van de week zeker ook eens drinken! De 2e fastpass van vandaag is inmiddels ingegaan en we lopen naar Adventureland om langs te gaan bij Pirates of the Caribbean. Die hebben we nog steeds niet gedaan! Dat moet er nou toch écht van komen. Helaas is hij gesloten en het lijkt erop dat hij niet meer open gaat vandaag. We mogen de fastpass gebruiken bij een andere attractie uit een klein lijstje en kiezen voor de Haunted Mansion. 1 van m'n favorieten, dus ideaal om daar gelijk in te mogen stappen. Nu we toch in Liberty Square zijn aangekomen gaan we eens op bezoek bij de Hall of Presidents. Het hoort bij een eerste bezoek, en een heerlijk middagdutje gegarandeerd haha. De derde fastpass voor vandaag verzilveren we op Town Square door op de foto te gaan met Tinkerbell. Het zusje gaat als eerste en is dolblij om Tink te ontmoeten! Ik maak wat foto's en heb niet helemaal doorgehad waar ze over hebben gepraat. Blijkbaar over huisdieren en vertelde het zusje over Bolt en Rakker. Ik ga op de foto en was verbaasd dat Tink wist te vertellen dat ik een Franse Bulldog hebt die Bolt heet. Hilarisch!

Bij City Hall kijken we of we nog een leuke fastpass kunnen regelen en vinden er 1 voor de Jungle Cruise. Vervolgens gaan we met Marie op de foto en komen de Mayor van Main Street USA tegen! Daar wil ik ook graag mee op de foto. 'You're from Holland? Hello I'm the burgermeester from Main Street!' Haha te leuk, wat een geweldige vent is dat toch! We beginnen weer honger te krijgen en halen wat lekkers te eten bij Pinocchio's Village Haus. We zitten lekker buiten te eten en toen begon het ineens keihard te regenen. Gelukkig zaten we onder een parasol! Het blijft een tijdje regenen, maar we zitten hier prima droog en eten rustig verder. Als het weer redelijk droog is lopen we richting Adventureland en ter hoogte van Cinderella's Castle barst het weer los. Wat een ellende! We rennen richting Liberty Square en staan te schuilen voor de regen. Het duurt eventjes, maar zodra het droog is lopen we door naar de Jungle Cruise en gaan op safari. Gelukkig blijft het nu droog! Helaas is Pirates nog steeds gesloten en kunnen we nog steeds niet langs bij Jack Sparrow. Jammer..We besluiten om ons aan te melden bij Sorcerers of the Magic Kingdom. We krijgen allebei een pakje kaarten en onze missie begint in Frontierland. Erg leuk spelletje om te doen. Overal in het Magic Kingdom zijn schermen verborgen en met je kaarten kun je deze activeren en moet je de Villains verslaan. In Liberty Square verslaan we Dr. Facilier en in Fantasyland nog Ursula. Verslavend leuk spelletje, en de kaarten zijn leuk om te verzamelen. Het is tijd om naar Cinderella's Castle te gaan voor de Dream Along show. Die hadden we ook nog steeds niet gezien. Helaas begint het halverwege weer te regenen en moeten ze de show stopzetten. Nu hebben we maar een halve show gezien! Het is inmiddels ook al tijd voor de Frontierland Hoedown. Hopelijk gaat deze nu wel door in de regen. We vinden een plekje in Frontierland en zitten een tijdje te wachten. Zou er wel een Hoedown zijn? Of hebben we wéér pech? Ik heb altijd pech met Hoedowns, al vanaf het eerste bezoek in 2010 toen ging hij steeds niet door of was ik te laat doordat ik vast zat in de monorail.

We geven bijna de moed op en willen weglopen als ik allerlei Frontierland castmembers zie aan komen lopen en zich verdekt opstellen. Dat zijn geen cm's, die gaan zo de flashmob van de hoedown doen! En ja hoor.. daar kwamen de Country Bears, Clarabelle, Horace en Brer Rabbit aangelopen. Ze lopen een beetje rond en de hoedown begint nog niet. Dit is m'n kans. Horace, mag ik op de foto? Jahoor! Het mag snel voordat de Hoedown begint. Helaas begint na m'n foto wel de hoedown en mag het zusje niet meer op de foto. Ze pakt nog wel snel Brer Bear bij z'n jas voor een foto, maar Horace lukt helaas niet meer. De Hoedown blijft geweldig en ik ben helemaal heppie-de-peppie dat ik eindelijk Horace HorseCollar op de foto hebt. Die staat al járen op m'n verlanglijstje. Word dit toch nog een beetje mijn dag zo op de dag van het zusje..

Helaas zit het weer niet meer mee. Het begint weer te regenen en het wordt steeds donkerder. We besluiten om het park te verlaten en pakken de monorail naar TTC. Daar missen we helaas nét de bus en moeten een half uur wachten op de volgende. Ondertussen is het pikkedonker en barst de storm los. Volgens mij komt er een ork aan! Het begint keihard te regenen en te onweren. Pure ellende! Zo'n typische Florida bui die ook al snel weer voorbij is. We mogen niet klagen, we hebben tot nu toe alleen maar mooie dagen gehad. Geen storm tijdens onze MNSSHP! We rennen door de regen naar de bus toe en die brengt ons naar Old Town. Hier gaan we lekker eten bij Denny's. Ik had nog Seasoned Fries tegoed en het blijven héérlijke burgers. We lopen nog een rondje over OldTown, maar dat is niet zoveel aan doordeweeks en in de regen loop je ook niet erg lekker rond. Dan pakken we de bus naar Walmart om rond te crossen met scootmobiels. Helaas zit dat ook niet mee, de scootmobiels zijn op en moeten we lopen door de supermarkt! Wat denken ze wel niet? Lopen? Bah! We halen nog wat lekkers voor de aankomende week. Drinken, chippies, halloween candy en hondensnoepjes voor de hondjes thuis. Die lusten vast ook wel Amerikaanse hondensnoepjes haha. Bij de kassa wordt alles weer in de beroemde plastic tasjes gestopt. Elke zak chips krijgt een eigen tasje. Ook al hebben we allebei een Walmart-bag voor 50ct gekocht. Zelfs die tas stoppen ze in een tasje! We stoppen alles in onze Walmart tassen en leggen de plastic tasjes weer terug. Die hoeven we niet te hebben, niet goed voor het milieu! Hebben we van de week geleerd in Seaworld!Het blijft maar regenen buiten en we gaan maar terug naar de hotelkamer. We wilden eigenlijk nog Fantasmic kijken, maar die zal vast niet doorgaan met dit ellendige weer. Gelukkig hebben we daar van de week nog wel tijd voor. Met de bus rijden we terug naar TTC, monorail naar Magic Kingdom en daar pakken we de bus naar ons hotel. Wat een wereldreis! Maar we hebben weer allerlei lekkers voor op de kamer en duiken vroeg ons nest in. Ik regel nog even de shuttle voor morgen, dan gaan we weer naar Universal. Maar goed dat we er nu vroeg in liggen, morgen wordt het weer een latertje.. dan gaan we griezelen tijdens de Halloween Horror Night!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen