Disney after Midnight

18 oktober 2014
Ons laatste weekend in Orlando is alweer aangebroken. Over gebroken gesproken, zo voelen we ons inmiddels ook. Dit kun je geen vakantie noemen, zodra we thuis zijn hebben we absoluut een uitrust-vakantie nodig. Maar het is het allemaal meer dan waard. Heerlijke omgeving en fantastische parken. Vanavond willen we het laat gaan maken tijdens de Extra Magic Hours tot 2 uur 's nachts in het Magic Kingdom. Vorige week waren we doodmoe en hielden we het niet vol tot 3 uur 's nachts. Vandaar dat we vandaag rustig aan doen en lekker uitslapen. We komen langzaam op gang en besluiten om de dag te beginnen met een bezoekje aan Downtown Disney. Het zusje wilt nog wat laatste aankopen doen en is op zoek naar een fotolijstje van de Hollywood Studios. Helaas is dit nergens te bekennen. Animal Kingdom, Epcot & Magic Kingdom had ze al in the pocket, maar niks van de Studios in dezelfde stijl. Dit hadden we vast al als teken kunnen zien dat de Sorcerers Hat gesloopt zou worden. Ook in Downtown Disney kunnen we het helaas niet vinden. We bezoeken alle winkeltjes, kopen nog wat prullaria ( ik koop een mooi beeld van Orange Bird! ) en laten het bezorgen bij ons hotel. Wij pakken de bus naar het Caribbean Resort en stappen daar over op de bus naar DHS.

Het is inmiddels alweer tijd om te lunchen en dat doen we uiteraard bij Backlot. Ja alweer bij Backlot, ja alweer dezelfde Angus Burger en ja het smaakte weer ongelooflijk lekker. Het blijft m'n favoriete fastfood restaurant hier in de Studios! Het is vandaag de laatste dag dat we in de Studios zijn, dus nog even genieten van alle favoriete dingen. We hadden al een aantal fastpass-reserveringen voor in de late middag, maar beginnen nu eerst met een voorstelling van MuppetVision 3D. Want die kun je niet vaak genoeg kijken tijdens een trip! Hierna doen we nogmaals de Frozen singalong met de fastpass. Een stuk minder grappig als vorige week, toen hadden de 2 hosts veel meer chemie en hilarische grappen. Deze man deed iets teveel zijn best om grappig te zijn. En dat lukte niet helemaal. Ach je hebt het of je hebt het niet he. Gelukkig maak ik genoeg grappen op een dag om het allemaal weer goed te maken. Stuk voor stuk klassiekers, totaal niet vermoeiend ook. Zeker niet als je in de magic bent. *Badum tss*...

Anyway! Uiteraard gaan we vandaag nog even langs bij Palooza. De laatste Palooza van de trip is helaas een vrij saaie Palooza. We gaan alleen met Rafiki op de foto, de rest zijn allemaal hetzelfde als de vorige keren. De volgende fastpass die we hadden gereserveerd is inmiddels ingegaan. We lopen terug naar Pixar Place en binnen een paar minuten zitten we alweer te schieten in Toy Story Mania. Super leuke attractie, jammer dat je die maar een enkele keer doet tijdens een trip vanwege de drukte en de fastpassen die bijna altijd op zijn. Het zusje wilt graag eens kijken wat 'The Legend of Jack Sparrow' is, dus we halen daar een ticket en mogen over zo'n anderhalf uur terug komen. Zo kunnen we tussendoor nog wat winkels bekijken, wie weet vinden we nog een verdwaalde Sorcerer Hat fotolijstje, en vervolgens naar The Beauty & The Beast Show. Blijft ook een fantastische show! Vooral het 'Kill The Beast' stuk vind ik elke keer weer geweldig. Al is het inmiddels ook alweer een verouderde show. DHS kan wel wat updates gebruiken, alle shows draaien al zolang. Ze blijven leuk, maar het is absoluut eens tijd voor wat nieuws! Na de show is het tijd om naar de Caribbean te gaan met Jack Sparrow. Inmiddels is deze attractie ook gesloten en ik begrijp wel waarom. Het is wel gaaf gedaan met projecties en een hologram van Jack Sparrow in een mooi decor. Maar je hebt toch het gevoel alsof het een pre-show is voor de grote attractie die gaat volgen. En die grote attractie volgt niet.. je staat na 10 minuten weer buiten. Weer wat nieuws gedaan, maar die vergeten we liever snel weer!De zon gaat alweer bijna onder en we beginnen de avond goed met een bezoekje aan de Tower of Terror. Deze mag niet ontbreken tijdens onze laatste dag in de Studios! Dat was de laatste fastpass van de dag en nu is het tijd om te genieten van Fantasmic. We vinden een mooi plekje dit keer, zonder fastpass+, en hoeven niet zo lang te wachten. Zodra we gaan zitten met wat te snacken en te drinken begint de pre-show. De pre-show is leuk gedaan en het wachten duurt er minder lang door. Maar het is wel elke keer hetzelfde. Elke singalong gebruiken ze dezelfde liedjes. Grease, Be Our Guest, Sweet Caroline, Let It Go en eindigen we door met z'n allen Don't stop Believin' mee te blerren. Fantasmic is weer Fantasmic as always. Wat een schitterende show blijft dit toch! Elke keer weer kippenvel. Dan zit ons bezoek aan de Studios er alweer op. Tijd om een wereldreis te maken naar het Magic Kingdom voor de rest van de avond. We beginnen met een busritje naar Epcot, stappen daar op de monorail naar TTC en het laatste stukje varen we met de grote Ferry over de 7 Seas Lagoon en zien onderweg de Electric Water Pageant. Super leuk om te zien! Een soort Main Street Electrical Parade op het water. Speaking of MSEP. Die hebben we nog steeds niet gezien, dat moet écht vanavond gebeuren !!

Het is alweer tijd om te gaan eten en we halen een lekkere hotdog bij Casey's Corner. We eten buiten op het terras en hebben zo ook mooi zicht op Cinderella's Castle. Dat komt goed uit, want 'Celebrate The Magic' begint bijna. Mooie projectieshow op het kasteel! Na de show zijn we uitgegeten en lopen naar Central Plaza om Wishes voor het laatst te zien. Schitterend vuurwerk! Tinkerbell vliegt vanaf het kasteel, mooie muziek en ontzettend veel en groot vuurwerk. You gotta love this! Na het vuurwerk is het tijd om wat attracties te doen. In Adventureland gaan we aan boord van de Jungle Cruise, wat ontzettend leuk is om te doen in het donker! Maakt het ritje extra spannend en de backside of water is nog spectaculairder in het avondlicht. We lopen door naar Frontierland voor een voorstelling van de Country Bears. Clap your hands and stamp your feet! Super leuke show! Voor de deur van de Country Bears vinden we een mooi plekje om te gaan zitten wachten op de Main Street Electrical Parade. Die moesten en zouden we zien dit keer. Deze parade ademt echt nostalgie uit. Prachtige muziek, leuke floats en characters. Super om te kijken! Gelukkig toch nog gezien deze trip, het kwam er steeds niet van! Tussendoor hadden we nog een fastpass geregeld voor de Winnie the Pooh ride, dus we lopen door naar Fantasyland en gaan op avontuur door het 100 Acre Wood.

De Extra Magic Hours zijn inmiddels ingegaan, dus we gaan een aantal attracties doen met minimale wachttijden en blijven tot sluitingstijd. We zijn nog lang niet moe! We blijven in Fantasyland en doen een ritje Under The Sea en gaan vervolgens nog met Ariel op de foto. Ariel als mermaid had het zusje nog nooit gemeet en voor mij was de laatste keer tijdens m'n eerste WDW-trip in 2010. Deze locatie kende ik ook nog niet en we lopen door lege grotten, die normaal vol staan met mensen, en komen uiteindelijk bij Ariel uit. Ze zit al op ons te wachten, want er is verder niemand hier zo laat op de avond. Even de haren kammen met de harensnaaier, voor mij niet zoveel werk, en we kunnen op de foto met de Kleine Zeemeermin! In Storybook Circus doen we vervolgens nog Goofy's Barnstormer. Kort ritje in een standaard kiddiecoaster, maar altijd leuk om te doen zo 's avonds laat! De Dumbo molens slaan we dit keer over en gaan nog wat echte attracties doen. De tijd vliegt voorbij vanavond! In Tomorrowland doen we Space Mountain, Buzz Lightyear en gaan rondcrossen in de Tomorrowland Speedway. Vrrrroem het is 1 uur 's nachts en we doen kinderattracties, haha! Als we richting Frontierland lopen voor een ritje Big Thunder Mountain wil het zusje snel nog even Small World doen. We hebben een privé cruise en ik ga er even lekker bij liggen.. Zzzzmall world. Lelijke versie hebben ze hier.


No one pees like Gaston!Time flies when you're having fun en de avond zit er alweer bijna op. We doen nog een ritje Big Thunder Mountain en Pirates of the Caribbean voordat we richting uitgang moeten. Daar maken we nog de nodige foto's van een vrijwel lege Main Street USA. Het is toch fantastisch om hier met een handjevol mensen nog rond te lopen om 2 uur 's nachts. Jammer genoeg is het niet open tot 3 uur, dan hadden we nog wat meer rides kunnen doen vanavond. Maar voor nu is het mooi geweest en pakken we de bus terug naar ons hotel. Helaas rijdt hij net voor ons neus weg en we hebben geen zin om lang te wachten. Dan stappen we in de bus naar All Stars Sports en daar aangekomen lopen we over de parkeerplaats naar ons eigen hotel. Prima te doen! We duiken snel ons bed in! Morgen kunnen we nog 1 dag genieten van Walt Disney World. Dan gaan we naar Animal Kingdom, dat park verdient wel een bezoekje. Elke trip heb ik het gevoel alsof ik daar te weinig tijd doorbreng. Voordat we gaan slapen regelen we nog wat fastpassen voor Animal Kingdom. Hoeven we daar ons morgen geen zorgen over te maken. Welterusten!


1 opmerking:

  1. mooie foto's weer Wes!
    die pirates show hebben wij niet gedaan, ook geen kans meer dus om te doen, nah ja.

    BeantwoordenVerwijderen