It's not so very scary

19 oktober 2014
De laatste dag in Walt Disney World is alweer aangebroken. Vandaag gaan we volledig genieten en niet aan de terugreis denken. Helaas worden we met de keiharde realiteit geconfronteerd als we de deur van onze hotelkamer openen en daar de beruchte envelop hangt. De Magical Express komt ons morgenochtend ophalen bij het hotel en brengt ons naar het vliegveld. Een super service van Disney om dit zo te doen. We leggen de envelop snel binnen, trekken de deur achter ons dicht, doen de magic bands om en vertrekken naar Animal Kingdom. Hier zijn we veel te weinig geweest deze trip. Dat moeten we goed maken vandaag!

Gisteren hebben we al de fastpassen geregeld en we beginnen bij de Safari. Alsof je echt met je jeep op de Afrikaanse Savanne rijdt en druk bezig bent om dieren te spotten. Helaas spotten we er dit keer niet zo heel veel, maar het blijft een top attractie! We willen graag kijken bij de hippo underwater-viewing. Deze is gesloten vanwege renovatie dus dat wordt niet kijken naar zwemmende hippo's. Wel nemen we nog een kijkje bij de Gorilla's, waar laatst 2 baby's zijn geboren. Erg leuk om te zien! De familie van Bokito heeft een prachtig verblijf hier. Alleen is het door de glazen ruiten en de heerlijke Floridiaanse zon lastig foto's maken van de baby's. We verlaten Afrika en lopen richting Aziƫ om te kijken naar de Vogelshow. Voor mij is het ook alweer lang geleden dat ik deze hebt gezien, het zal tijdens m'n eerste trip zijn geweest. De grappen zijn nog precies hetzelfde en toch lig ik weer in een deuk. 'This is a Crane bird, his name is Frasier'. Er komen allerlei vogels voorbij en het is leuk om weer eens te zien! Inmiddels is het tijd voor onze tweede fastpass en die gaan we verzilveren bij Expedition Everest. Nog even afscheid nemen van de Yeti! Bye Disco Yeti, hopefully cya someday soon!

Normaal gesproken is Animal Kingdom een heerlijke omgeving om rond te lopen. Mooie natuur en een hoop leuke doorkijkjes. Dankzij de verbouwingen is daar vrij weinig van over, het zijn vooral schuttingen die het park domineren. Gelukkig is het wel allemaal voor een goed doel, zodra de schuttingen weggehaald worden is het park weer mooie nieuwe gedeeltes rijker! Nog even geduld hebben dus.. Via wat winkeltjes lopen we naar de Pizzafari voor een laatste pizza van Piet. Vervolgens lopen we terug naar Dinoland USA voor een foto met Goofy & Pluto en uiteraard een ritje Dinosaur. Helaas is de grote Carnotaurus nog steeds niet gemaakt, hopelijk komt hij snel terug. Dat schrikmoment blijft geweldig en het is alweer lang geleden dat ik hem hebt gezien! Ons bezoekje aan Animal Kingdom zit er bijna op. Er staat ons nog 1 ding te doen en dat is Festival Of The Lion King. Hier hadden we ook een fastpass voor en we vinden een mooi plekje in het nieuwe theater. Het themagebied erom heen ziet er schitterend uit. Mooi Afrikaans theater! Binnenkort schijnt er nog een nieuw Afrikaanse Market bij te komen om dit themadeel uit te breiden. Animal Kingdom is lekker bezig! The Lion King Show is ook een feest der herkenning en prachtig om te zien. Spectaculaire show met vuurspuwers, characters, acrobatische toeren, Talking Timon en natuurlijk de Tumble Monkeys! Na de show verlaten we het park en besluiten om even terug te gaan naar ons hotel. Even bijkomen en alvast de koffers inpakken. Dan hoeven we dat vanavond laat of morgen vroeg niet meer te doen.

Ik heb veel gekocht deze trip, normaal koop ik niet zoveel. Wonder boven wonder past alles in m'n koffer en krijg ik hem met gemak dicht. Nu maar afwachten of hij morgen niet veel te zwaar is voor het vliegtuig. Het zal wel meevallen denk ik, ik had namelijk 9kg speling! Ik plof nog even op bed om wat te internetten terwijl het zusje nog bezig is om haar koffer in te pakken. Even uitrusten, opfrissen en omkleden voor vanavond! We zijn er klaar voor om nog 1 avond te genieten van al het moois wat Mickey's Not So Scary Halloween Party te bieden heeft! Aangekomen in het Magic Kingdom krijgen we onze polsbandjes om en we lopen naar Fantasyland voor het avond eten. De party is nog niet begonnen, dus tijd voor onze laatste maaltijd in het Magic Kingdom. Je hoeft geen IQ van 180 te hebben om te raden wat we gingen eten. Ik moest voor vertrek nog 1 keer zo'n lekkere BBQ Flatbread eten bij Pinocchio. Wat een heerlijke ontdekking is dat geweest tijdens deze trip! Ik hoop van harte dat ze ook zoiets lekkers hebben in Disneyland Anaheim! Tijdens de vorige 2 Parties hebben we alle characters gemeet die we op de foto wilden. Dan kunnen we vandaag nog van het entertainment genieten, wat characters voor een tweede keer meeten en de laatste snoepjes ophalen (want we hadden gelukkig nog niet genoeg snoep!). Zodra de heerlijke flatbread achter onze kiezen is verdwenen gaan we langs bij de Old Hag en Gaston voor een foto. Gaston is hilarisch awkward! Dezelfde Gaston is de maanden erna vaak te zien op youtube en gaat meerdere keren viral door hilarische meet&greets. Het zusje heeft ook een hilarische meet met Gaston, wat een gek. Ik sla de meet over, ben veel te bang dat ik straks ook viral ga! En dat willen we niet haha!


A Very Merry Unbirthday to me!In het Circus gaan we nog op de foto met Donald & Goofy en lopen dan de Candy Trail richting Tomorrowland. Hier dansen we nog een beetje op de Dance Party, hoeven George Sanderson niet meer te tackelen voor een foto en Needleman is er helaas niet bij vanavond. Dan doen we een ritje TTA. M'n favoriete attractie mag niet ontbreken tijden de laatste dag in het Magic Kingdom. I'm gonna miss this ride so much. I never wanna leave this ride! Toch moeten we uitstappen en lopen naar Central Plaza om te kijken naar de Villains Mix & Mingle. Erg leuke, maar korte, show met de Disney Villains. In Adventureland gaan we nog eens langs bij Tarzan, Jane & Terk en moeten nog 1 snack eten tijdens deze trip. Iets wat we nog steeds niet hadden gedaan, dankzij de extreem lange rijen. Maar vanavond staat er niemand te wachten bij Aloha Isle en hebben we binnen no-time een lekkere Dolewhip! Ik ga dit keer voor de Pineapple Float en moet eerlijk toegeven dat ik het zonder ananassap lekkerder vind. Volgende keer dus gewoon een normale Dolewhip! Misschien wat overhyped en ik snap de lange rijen voor een ijsje nooit zo, maar het is erg lekker. Lang leve de Dolewhip! \o/We lopen weer terug naar de hub om nog eens te kijken naar Celebrate The Magic en vervolgens genieten we van HalloWishes. Mooiste vuurwerkshow ooit! Ik houd van deze muziek! Gigantisch vuurwerk helemaal rondom. Chickenskin! We vinden een mooi plekje in Liberty Square om te kijken naar de Boo To You Parade. Tegenover ons zit een hilarische Ina lookalike in een fatmobile, verkleed in een gestoord Halloween kostuum. Ik lig helemaal in een deuk! Knettergek! De parade is weer super leuk om naar te kijken. Boo To You! Om de avond af te sluiten bezoeken we de Haunted Mansion en gaan nog even kijken bij Club Villain. Helaas treffen we hier steeds dezelfde villains aan en zien we weer de Tremaine Family en Cruella deVil dansen op de Cupid Shuffle. 'To the left, to the left, to the right, to the right!'. Dan loopt ook deze avond op z'n einde, onze laatste avond in Walt Disney World. Wat is de tijd toch voorbij gevlogen. Nog een laatste blik op Main Street USA, nog een paar snoepjes in onze trick or treat bags, en dan lopen we naar de bus die ons terugbrengt naar het hotel. Daar aangekomen ploffen we op bed en zijn al snel in Dromenland. Morgen staat er een lange reisdag op ons te wachten. Gelukkig zijn de koffers al ingepakt en staat alles klaar voor vertrek! Goodnight!
That's a deal!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen