Yoo-hoo! Big Summer Blowout

16 oktober 2014
Het is maar goed dat we gisteren wat eerder naar het hotel zijn gegaan. Niet alleen omdat we anders de hilarische busrit gemist hadden, maar ook omdat we vandaag erg vroeg op moeten voor het ontbijt. We hebben moeite met opstaan en het duurt ook nog eens ontzettend lang voordat de bus naar Epcot komt. Ongetwijfeld dat we vandaag te laat komen voor ons characterbreakfast, hopelijk niet ál te laat en mogen we nog aan tafel. Als we bij Epcot zijn aangekomen worden onze namen gecheckt op de gastenlijst en mogen we het park al in, vóór openingstijd. Heerlijk om door een leeg park te lopen. Helaas hebben we haast en maken dan ook geen foto's en lopen snel door richting Noorwegen. We melden ons bij 'Akershus Royal Banquet Hall' voor ons ontbijt met de princessen. Ongetwijfeld dat onze tafel al is weggeven en we sluiten achteraan in de rij aan. Hoelang zal het gaan duren? Ik maak een fotootje van de gesloten Mealstrom attractie - It never bothered me anyway! - en dan wordt onze naam al omgeroepen. Dat was snel! We worden hartelijk ontvangen en mogen uitgebreid op de foto met Belle. Met onze eigen camera en de photopass-fotograaf klikt er ook op los. Deze foto's zitten inbegrepen bij het ontbijt en krijgen we later in een mooi mapje mee naar huis. Super leuk!

We worden naar onze tafel gebracht en krijgen wat te drinken, en een schaal met warme maaltijden op tafel. Zoals ei, bacon, mashed potatoes en noem maar op. Voor de rest kunnen we ons storten op het buffet. Ik vind het aanbod hier nogal tegenvallen, van de week in Tusker House was er meer keuze. Er ligt genoeg lekkers en we komen zeker niet om van de honger, maar ik had er stiekem wat meer van verwacht. Wat ook tegenvalt is het characteraanbod, Mary Poppins bij een princess-breakfast? Cinderella en Ariel komen ook langs tijdens het eten. Al met al is het een leuk en lekker ontbijt, super om Ariel & Belle in hun nieuwe look op de foto te hebben. Maar ik had er meer van verwacht en zal dit de volgende keer niet zo snel nog eens doen. Veel te duur, voor de helft van de prijs kun je heerlijk uitgebreid eten in Animal Kingdom en komen er ook characters langs je tafel. Na het eten lopen we terug naar de Future World, Epcot is inmiddels geopend, en gaan naar Test Track. Deze had ik in de nieuwe versie ook nog niet gedaan en via de single riders line kunnen we gelijk instappen. We zitten zelfs nog in dezelfde auto, maar dan achter elkaar. Het doet allemaal een beetje aan Tron denken, heel futuristisch ( past bij Epcot! ) en het buitengedeelte blijft natuurlijk geweldig. Faster.. FASTER!Er zijn nog een aantal dingen in Epcot die we willen doen en die gaan we vandaag afvinken. Dan hoeven we er verder niet meer naar terug te komen haha. Uiteraard mag een bezoekje aan Figment niet ontbreken. We love Figment! Tijdens de eerste trip moet je sommige dingen gezien hebben. Die doe je later nooit meer, maar het hoort er nou eenmaal bij. Zo varen we lekker rond in de kassen van Epcot en nemen een héérlijk glaasje Beverly in Club Cool. Helaas wilt het zusje niet proeven. En het is nog wel zo lekker, het hoort bij een bezoekje aan Epcot! Wat ze wel nog wil doen is de Finding Nemo attractie, daar gaan we dan ook nog naartoe. We eindigen met een bezoekje aan het Mexico paviljoen, voor een foto met Mexican Donald en een ritje in de 3 Caballeros attractie. Niet zo spectaculair, maar wel leuk! Dan houden we het weer voor gezien hier in Epcot en na de nodige foto's bij Spaceship Earth is het tijd om te vertrekken naar Disney's Hollywood Studios. Daar kunnen we ons meer vermaken dan in Epcot.


Tik 'm aan Duffy!

Ons bezoekje aan de Studios begint met een heerlijke Backlot Burger. M'n favoriete plek om een lekkere burger te eten en te refillen. Ook Donald Duck had het wel weer gezien in Epcot en is meegegaan naar de Studios. We gaan met hem op de foto in z'n Hollywood outfit en gaan dan wat inkopen doen bij Wandering Oaken's Trading Post. Als je binnenkomt word je verwelkomd met de nodige Yoo-hoo's! Te grappig! Je kunt hier allerlei Frozen merchandise kopen. Ik neem een Olaf pin en t-shirt mee en bij de kassa krijg ik ook nog de nodige Yoohoo's te horen. Het is veel te warm om een bezoekje te brengen aan de sauna, maar toch zat de familie in de sauna. Wat een gekken, yoohoo! We lopen door naar de Frozen playground, hier kun je in de sneeuw spelen. Een drukte van jewelste! Wij willen niet in de sneeuw spelen, maar ik wil wel een lekkere Olaf cupcake. Do you wanna eat a snowman? Super lekker! Buiten even in het zonnetje genieten en lekker Olaf opeten. Heerlijke carrotcake! Inmiddels is het alweer tijd voor Character Paloozaa! Altijd leuk! We hebben bijna al deze characters van de week al op de foto gehad, maar gaan graag op de foto met Pinocchio en Gepetto. Het bezoekje aan de Studios is kort vandaag. We lopen richting uitgang en blijven onderweg nog even kijken bij de Hollywood bewoners die m'n favoriete spelletje aan het spelen zijn. 99 glasses of water. Tijdens m'n eerste trip in 2010 hebben Kevin en ik zo gelachen om 1 van de Hollywood bewoners, de mummy! Vandaag is ze weer van de partij en uiteraard wil ik even met haar op de foto. Hilarisch!

We pakken de bus naar het Magic Kingdom, waar we de rest van de dag en avond zullen doorbrengen. Vanavond gaan we weer genieten van Mickey's Not So Scary Halloween Party! Tot die tijd hebben we nog wat fastpassen gereserveerd en doen wat attracties. Helaas zijn we te laat voor onze fastpass voor een foto met Ariel. Die moeten we van de week nog maar eens bezoeken! De andere 2 fastpassen zijn voor foto's met Anna & Elsa en later nog met Cinderella & Rapunzel. Het werkt ideaal, we hoeven nog geen 5 minuten te wachten! Op de foto met Adele Dazeem die wat geïrriteerd is door 2 Japanse bezoekers die íéts te veel tijd nemen en héél véél foto's in héél véél verschillende poses willen. Wij zijn na hun aan de beurt en na onze foto's willen de Japanners nóg meer foto's. Wat een gekkies! In Tomorrowland doen we nog een ritje TTA en brengen een bezoekje aan de Laugh Floor. Blijft hilarisch! Dan lopen we richting Fantasyland en zien dat er al een rij begint te vormen voor een foto met de 7 Dwergen. Wij willen vandaag ook met ze op de foto en vinden een mooi zitplekje in de rij. Het duurt nog lang voordat ze komen, maar we staan vrij vooraan in de rij en hebben daarna nog alle tijd om van de rest te genieten. Ik haal wat te eten bij Pinocchio's Village Haus, zodat we lekker kunnen eten tijdens het wachten. Uiteraard zo'n héérlijke BBQ flatbread. Die had ik eerder moeten ontdekken haha. Na ruim een uur wachten is het dan zover en mogen we met de dwergen op de foto. Super leuk! Het zusje durft zelfs Grumpy een handje te geven haha!

Onze tweede MNSSHP is goed begonnen en we lopen door naar de Winnie the Pooh locatie. Het zusje wilde deze meet&greet ook niet missen. We zijn vrij snel aan de beurt en gaan met de 4 helden uit het Hundred Acre Wood, in hun geweldige Halloween outfits, op de foto! Hierna lopen we nog de snoep-route van Fantasyland naar Tomorrowland en onze tasjes zitten alweer bijna vol. Trick or Treat! I just love Halloween! Ik wil graag nog eens op de foto met 1 van m'n favoriete Villains, Lotso! Hier is het ook niet zo druk en zijn we snel aan de beurt. Nu we toch in Tomorrowland zijn, is het tijd om te dansen op de Monsters Inc. Dance Party. Hopelijk lukt het dit keer wel om met George Sanderson op de foto te gaan. Gelukkig is de bitch van vorige week vrij vanavond en neemt George tussen het dansen door de tijd om af en toe op de foto te gaan. We're 2 lucky bastards en mogen met hem op de foto. 'We have a 2319 !!'Het is bijna tijd voor de eerste Boo to You parade. Als goede planners weten we dat we beter de tweede kunnen kijken. Tijdens de eerste parade kun je het beste wat andere dingen doen, daar is het dan een stuk rustiger. Wij kiezen voor een meet&greet met Mickey Mouse. En het klopt, we zijn de enige in de kamer met Mickey. En Guess what? Hij praat vanavond! Een privé meet&greet met Talking Mickey. Hij vertelt een Halloween-mop aan het zusje en ik wil graag de Hotdog Dance met hem doen. En dat mag.. Hotdog! Haha we liggen helemaal in een deuk. Dansen met Mickey Mouse! Als we buiten komen zien we de Boo to You Parade voorbij rijden en lopen via Main Street richting Liberty Square. Zo zien we al lopend de parade aan ons voorbij trekken. Straks gaan we dit nog eens van dichtbij bekijken! De parade is afgelopen en we steken Central Plaza over. Hier staat een grote groep mensen met castmembers erom heen. Zou er een vechtpartij zijn? Sensatiezoekers gingen eens een kijkje nemen. Maar er was niks aan de hand. We lopen door en snappen nu waarom er hier zoveel castmembers staan. We lopen letterlijk tegen Buddy van Cake Boss aan! De hele familie heeft hier op een privé plekje naar de parade gekeken. Zien we toch nog Buddy! We hadden graag naar z'n brunch gegaan in Epcot, maar dat was iets te duur voor ons budget. We laten hem met rust, wilt natuurlijk ook gewoon van Disney genieten met z'n kinderen, en vragen dan ook niet om een foto.

We genieten van Halloween! Wat is MNSSHP toch fantastisch! In Frontierland gaan we langs bij Club Villain, waar de Tremaines weer de 'Cupid Shuffle' dansen en lopen dan naar The Haunted Mansion. Extra spooky tijdens Halloween! Madame Renata zit in de wachtrij en heeft weer de mooiste verhalen. Het gebouw is ook prachtig uitgelicht en de rookmachines doen goed hun werk. Haunted Mansion mag je op zo'n avond niet overslaan! Inmiddels is het tijd om te gaan genieten van HalloWishes, het mooiste vuurwerk wat ik ooit hebt gezien. We kijken hem dit keer vanaf de zijkant bij Cosmic Ray. Schitterend vuurwerk! Na HalloWishes zou Merida weer op set komen en daar wilde het zusje ontzettend graag mee op de foto. We stonden al klaar en waren als een van de eersten aan de beurt. Kon het zusje eindelijk met haar Ginger-idool op de foto! Hierna proppen we onze Trick or Treat bags nog vol met wat snoep en vinden een mooi plekje voor de Boo to You Parade. Genieten van begin tot eind! Geweldige parade! Als afsluiter van de avond brengen we eindelijk een bezoekje aan Pirates of the Caribbean. Eindelijk kan het zusje deze versie zien, bijna aan het eind van de vakantie. Steeds kwam het er maar niet van haha. Het was een succes! Jack Sparrow is natuurlijk een geweldige toevoeging, alleen is de rit wat kort en in een totaal andere volgorde als in Parijs. Om dan nog maar te zwijgen over de V&D roltrap. Daar ga ik niet over beginnen, dan val ik in de herhaling haha. We houden het voor gezien en lopen richting uitgang. Zondag hebben we nog een laatste Halloween Party op het programma staan. Dan kunnen we nog 1 keer kijken naar Hallowishes en Boo to You! I can't wait! Maar eerst gaan we morgen nog griezelen tijdens Horror Night!
2 opmerkingen:

 1. Hilarische dag weer ;-)
  Lekker hoppen van park naar park gaat echt super in WDW.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo, ik ben aan het bijlezen :)
  die foto met duffy kleurplaat hahaha tik 'm aan.
  leuke dag weer, gosh HEIMWEEEE ... enfin, ik ga verder met lezen.

  BeantwoordenVerwijderen