Do you wanna meet a snowman?

22 april 2015
De wekker gaat vandaag weer lekker vroeg. We hebben namelijk een characterbreakfast geboekt in het Grand Californian hotel. Vanaf ons hotel is het niet ver lopen en al snel zitten we aan het ontbijt. Er is genoeg keuze en we proppen ons vol met Mickeywafels, pannenkoeken, bacon, bagels, croissants, fruit en meer. Het eten is lekker en ondertussen komen er een aantal characters langs onze tafel. Sinds járen eindelijk weer eens met Kenai & Koda op de foto en ook Meeko is van de partij. Ondanks dat dit ontbijt wordt gepromoot als Chip & Dale's breakfast, is alleen Chip aanwezig tijdens het ontbijt. En wat een saaie chipmunk is het, hij had beter ook weg kunnen blijven! Er loopt ook nog een boswachter rond en hij is echt hilarisch. We liggen in een deuk om hem met z'n flauwe grappen. Hij maakt ook foto's van ons met Kenai en blijft maar klikken. 'Gimme a scary bear look!, Gimme a best day ever!, Gimme Angelina Jolie..'

Na het uitgebreide ontbijt lopen we naar Disney's California Adventure, het tweede park in het Disneyland Resort. Dit park heeft in het verleden last gehad van het WDS-syndroom, het was het allemaal nét niet. Een paar jaar terug hebben ze miljoenen in dit park gepompt om het een extreme make-over te geven. Nu staat er een volwaardig Disneypark met ontzettend leuke thema's. De entree is precies hetzelfde als Disney's Hollywood Studios in Walt Disney World. Als je binnenkomt loop je op Buena Vista Street en dat ziet er echt fantastisch uit. Het voelt als Hollywood in de jaren 20. Laat dat nou net het tijdperk zijn waarin Walt Disney z'n droom achterna ging en arriveerde in Hollywood. Mooi eerbetoon is dit themadeel. Hier mogen we wachten tot het park open gaat en iedereen naar z'n bestemming mag lopen. De meeste mensen haasten zich naar Carsland, wij gaan richting Grizzly Peak om een fastpass voor World of Color te scoren. Deze hebben we snel in the pocket, perfecte plekken vanavond in het juiste vak.


Angry Bears!


Best day ever!Tijd om de dag te beginnen in DCA! Dit doen we bij Paradise Pier, waar het iconische reuzenrad staat en vaak wordt gebruikt als dé eye-catcher van California Adventure. We maken foto's nu het hier zo rustig is en de eerste attractie wordt The Little Mermaid: Ariel's Undersea Adventure. Ik ken deze attractie uit New Fantasyland, maar ik had de geüpdate versie nog niet gezien. Blijft een super leuke attractie! De nieuwe effecten zijn een enorme verbetering. Vooral het plafond in de Under The Sea scène is mooi weggewerkt. Dankzij de blacklights heeft het wat weg van de ouderwetse darkrides, maar dan met briljante animatronics. We lopen een rondje over Paradise Pier en doen de attracties die we tegenkomen. Het zijn een soort kermis-attracties, maar passen wel goed in het thema van de Pier. De Zephyr is een soort zweefmolen, maar dan zit je in een raket. Hele aparte attractie. We doen ook een echte zweefmolen, gethematiseerd naar Mickey's Band Concert. Ik heb al járen geen zweefmolen gedaan en ben ook niet van plan om dat snel weer eens te doen. Ik werd er helemaal draaierig van! Hiernaast staat Goofy's Sky School, een standaard wilde muis achtbaan. Er stond totaal geen wachtrij, dus gelijk maar meegepakt. De Jumpin' Jellyfish slaan we over. Kiddyride!

Aan de andere kant van de pier staat het grote reuzenrad, Mickey's Fun Wheel, en de achtbaan California Screamin'. We beginnen met een ritje in Mickey's Fun Wheel en kiezen voor de swingende karretjes. Dit is namelijk niet zomaar een reuzenrad, een aantal bakjes hangen los aan een rails en swingen alle kanten op tijdens het draaien. Hilarisch en doodeng! Leuke variant op een standaard reuzenrad. We komen in een bakje terecht met 2 Amerikaanse dames, moeder en dochter. En zoals dat met Amerikanen gaat raak je tijdens zo'n ritje aan de praat en willen ze alles over onze reis weten. Ik blijf het een gezellig volk vinden. Al gauw gaat het gesprek over Las Vegas en krijgen we de tip om MyVegas te spelen op facebook. Die tip kennen we maar al te goed, we hebben 3 gratis overnachtingen volgende week. De moeder wordt gelijk aangetikt, 'Zie je nou wel dat het echt is!'. Na het ritje nemen we afscheid van onze nieuwe BFF's en gaan op de foto met Jessie. Ze gebaart ons dat we snel naar Toy Story Mania moeten. We lopen die kant op, maar helaas is deze topattractie gesloten op het moment. Jammer! Die proberen we later nog wel een keer. Dan halen we een fastpass voor California Screamin' en maken ons rondje over de Pier af. Aan het eind van de pier zien we Donald Duck staan in een leuke sailor-outfit, dus gaan in de korte rij staan voor een fotootje. Helaas is Duffy hier niet meer te meeten..De tijd vliegt voorbij, het is alweer rond twaalven, en we beginnen honger te krijgen. We halen een lekkere corndog met een zakje chips en lopen dan terug naar Toy Story Mania. Deze is net weer geopend en heeft maar een wachtrij van 30 minuten. We sluiten aan en al snel zitten we in ons karretje en schieten erop los. Ik blijf dit een ontzettend leuke attractie vinden. Wel erg vermoeiend, want je wordt ontzettend fanatiek haha. Uiteraard win ik van Kevin, maar dat komt vast omdat ik inmiddels wel weet waar ik op moet mikken. Als we zijn uitgeschoten is het tijd om onze fastpass te gebruiken voor California Screamin'. Ondertussen staat hier totaal geen wachtrij meer, maar toch kiezen we ervoor om die 5minuten wachrij over te slaan. Zo hoeven we niet de hele lege wachtrij door te zigzaggen en kunnen direct instappen. Het is echt een hele leuke achtbaan, waarbij je wordt gelanceerd en ook nog een looping maakt. Ik had verwacht dat dit een extreme rammelbak zou zijn, maar hij was tot onze grote verbazing erg soepel. Hiermee sluiten we ons rondje over Paradise Pier af en lopen terug naar Buena Vista Street.

Op Buena Vista Street valt er altijd wel wat te beleven. Zo heb je de Newsies die een showtje geven op de tram, rijdt er een bandje rond in een auto, lopen de inwoners van Hollywood rond, muziekje hier, muziekje daar en je kunt er genoeg characters meeten. En dat gaan wij nu doen, een character meeten. Hij staat op nummer 1 van m'n wishlist om deze trip te meeten en er staat totaal geen rij om met hem op de foto te gaan. Eindelijk op de foto met Oswald the lucky rabbit! Oswald past perfect hier in DCA en is echt een geweldige character. Super om hem te meeten!Nu we toch bezig zijn om onze character counter uit te breiden, lopen we door naar Hollywoodland en gaan langs bij het tijdelijke Frozen Fun event. De laatste week is ingegaan, maar toch hebben ze Freeze The Night al gesloten. Erg jammer, want daar kon je op de foto met Marshmallow. Toch vreemd dat ze daar niet een weekje mee hebben gewacht. We lopen naar Olaf's Snow Fest en gaan in de rij staan voor een fotootje met onze favoriete sneeuwpop. De wachtrij is een uurtje, but some characters are worth waiting for. Het eerste stuk van de wachtrij is buiten en na een half uurtje mogen we het gebouw in. Hier sta je midden in Arendelle en krijg je een pager. Zodra deze gaat piepen en de lichtjes gaan knipperen ben je aan de beurt om met Olaf op de foto te gaan. Het zou zo'n 20 minuten duren voordat het zou gebeuren. In de tussentijd kun je hier in de sneeuw spelen of een hapje eten. Wij kiezen voor de Olaf cupcake en zodra we gaan zitten om te eten begint de pager te trillen. Het is onze beurt voor de meet&greet. Zit je dan met je cupcake! We melden ons bij de balie om de pager in te leveren en dan is het tijd voor onze warm hugs. So cool! Olaf rules! Super leuk character, tik 'm aan Olaf.

Na onze uitgebreide fotosessie gaan we aan een tafeltje zetten om de heerlijke cupcake op te eten. Ondertussen is de Arendelle band ook gearriveerd en hebben we leuk entertainment tijdens het eten. De cupcake smaakte prima! Nu is het weer tijd voor een attractie en we pakken de Monsters Inc. ride mee, wat echt een ontzettend leuke darkride is. We gaan aan boord van de MTA (Helaas.. geen TTA) en rijden door Monstropolis langs het verhaal van de film. Grappig gedaan allemaal. Als we weer buiten zijn komen we Doc McStuffins tegen en gaan tussen alle kleuters in de rij staan om met haar op de foto te mogen. Het gaat lekker vandaag, de character counter is al met +3 omhoog gegaan! Oswald, Olaf en Stoc McDuffins.

Het volgende hoogtepunt op ons lijstje is Aladdin: A Musical Spectacular. We gaan ruim op tijd in de rij staan en zo vinden we een mooi plekje redelijk vooraan. Deze show weet ons van begin tot eind, zo'n 3 kwartier, te boeien. Zó ontzettend gaaf. Beste parkshow ooit! Goed gezongen, prachtige decors en uiteraard erg grappig. Genie maakt de show af! En we hadden geluk, we hadden 1 van de beste Genies. Hele actuele grappen, tranen van het lachen! '10.000 years inside that lamp, please tell me, I need to know.. is the dress white&gold or blue&black?' - 'This is how you walk downstairs Madonna!' - 'I am Baymax balalala' - 'Or as Britney Spears would say in her Las Vegas Show.. *playbackt*'. En nog zoveel meer! Hij was echt hilarisch. Helaas hebben we het niet gefilmd, de eerste show die we zagen wilden we zonder camera doen. Maar thank God for youtube! Absoluut de moeite waard om te kijken. Ik weet al zeker dat we deze show vaker gaan zien deze week. Na de Aladdin show lopen we naar de Animation-building. Hier zou ik wel kunnen wonen, helemaal rondom deze ruimte hangen schermen waarop fragmenten uit Disneyfilms worden afgespeeld. Heerlijke ruimte om even te relaxen. We kijken er een tijdje naar en doen dan Turtle Talk with Crush en leren Phineas&Ferb tekenen.De hoogtepunten stapelen zich op tijdens een bezoekje aan DCA, want nu is het toch écht tijd om richting Carsland te lopen. Ik ben niet zo'n fan van Cars, vind het maar matige films en het thema spreekt me niet aan. Toch werd ik overdonderd toen ik Carsland binnen liep. Je waant je echt in Radiator Springs. Wát een details, het is zo ontzettend gaaf gedaan. Niet normaal! Ik denk dat dit het mooiste stukje Disney is wat ik tot nu toe hebt gezien. Het is echt groots aangepakt, kosten noch moeite bespaard. De eerste attractie die we doen is er eentje van Tow Mater. Mater's Junkyard Jamboree is een soortgelijke attractie als de kleine Cars-ride in Parijs. Deze is vele malen groter en je hangt in een aanhanger achter een Cars-koe. Te grappig! Na dit ritje gaan we langs de Petting Zoo om een koetje te aaien en lopen rond in het prachtige Radiator Springs. Alsof je zo de film inloopt. Alles is aanwezig, van Flo's Café tot de Cozy Cone Motel. Hier kun je op de foto met Lightning McQueen en Tow Mater en ook lekkere popcone of een icecreamcone eten. Wij gaan hier op de foto met Tow Mater.

Luigi's Flying Tires was een attractie die leek op een ouderwetsche Disneyland attractie. Helaas is deze onlangs gesloten en komt er binnenkort iets nieuws voor terug. Ik ben benieuwd wat ervoor in de plaats komt. We lopen verder Carsland in en aan het eind vinden we de Radiator Springs Racers, dé attractie van Carsland Disney's California Adventure. Er staat een vrij lange rij, dus halen een fastpass en kiezen we voor de single riders line. Zo kunnen we gelijk instappen in deze topattractie. Dit overtreft alle verwachtingen. Heel gaaf gedaan! Het is hetzelfde systeem als Test Track in Epcot, maar dan in een schitterend decor. Het darkride gedeelte is briljant, met geniale animatronics en het laatste gedeelte race je tegen de auto naast je naar buiten. Een supersnel einde! Best ride ever! Nou van dit park dan in ieder geval.. Ik denk dat Harry Potter's Forbidden Journey nog steeds op nummer 1 staat haha. We doen snel nog een ritje met de single riders line en dit keer zitten we achter elkaar in dezelfde auto.

Het is inmiddels alweer avond en we hebben honger. We kiezen voor een lekkere burrito met rijst bij Cocina Cucamonga Mexican Grill (dat moest ik even googelen!). Hier hebben we erg lekker gegeten en zien dan de zon ondergaan. Ik wou graag vandaag nog een keertje de Aladdin Show zien, dus na het eten lopen we terug naar Hollywoodland en vinden weer een mooi plaatsje in het theater. Ik zit klaar met de videocamera om de hilarische Genie fragmenten te filmen. Helaas is er nu een andere Genie en hij is totaal niet grappig. Hij gebruikt de standaard grappen die ze al jaren hebben en heeft geen leuke actuele pop-culture jokes. Jammer! Toch blijft het een spectaculaire show om te zien. Na de show lopen we weer terug naar Carsland en doen nog een 3e keer Radiator Springs Racers, dit keer met de fastpass. Hier in de wachtrij komen we de 2 dames van vanmorgen uit het reuzenrad weer tegen. Die ons enthousiast aan het roepen waren vanuit de rij. Ik had ze nooit meer herkend, maar zij ons blijkbaar wel haha. De rit gaat niet vervelen, het blijft een briljante rit! Awesome!

Als afsluiter van de dag is er in DCA de avondshow World of Color. Hier hebben we vanmorgen fastpassen voor gehaald en hebben plekken in het blauwe vak. Deze moet je hebben, dan heb je perfect zicht op de show. We lopen richting Paradise Pier en hebben nog wel even tijd voor de show begint. Om de tijd te doden pakken we nog even snel de Little Mermaid ride, zonder wachtrij, mee en gaan dan een goed plekje zoeken in ons vak. Die vinden we snel en na zo'n 20 minuten wachten gaan alle lichten uit en begint World of Color. Bij de eerste 10sec heb ik al gelijk kippenvel. Prachtige muziek in combinatie met de fonteinen. Wow, just wow! The world is a carousel of color! Dit is de beste show OOIT !! Ik sta met open mond te kijken. Prachtig gedaan met de projecties op het water, spectaculaire fonteinen en een briljante soundtrack. Hier krijg je absoluut geen genoeg van. We zijn helemaal ondersteboven van deze fantastische show. Een betere afsluiting van de dag kun je niet bedenken. Na de show lopen we met de mensenmassa mee richting uitgang. Halverwege slaan we af richting het Grand Californian Hotel. Hier kunnen hotelgasten naar buiten en hoeven niet om te lopen. Voor ons ook ideaal, want ons hotel ligt vlak achter dit hotel. Scheelt voor ons ook een heel stuk lopen. Zo zijn we weer lekker snel terug bij ons hotel. Het was een topdag hier in DCA !!
4 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal weer!

  Mag ik je wat vragen over de zondag inventions brunch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ja tuurlijk, stuur anders even een mailtje?

   Verwijderen
 2. je tripreport leest weer heerlijk weg met de mooie foto's er tussendoor Wes!

  BeantwoordenVerwijderen