The happiest place on earth!

21 april 2015
Het is zover, vandaag ga ik eindelijk naar hét Disneyland Park. Daar waar het allemaal begonnen is, daar waar Walt zelf nog heeft rondgelopen. Nostalgie ten top! Al járen staat Disneyland op m'n bucketlist en nu komt deze droom uit. Dankzij de jetlag zijn we ruim voor de wekker al wakker, we lagen er dan ook vroeg in gisteren, en gaan vroeg op pad richting het Disneyland Park. Met onze tickets kunnen we vandaag gebruik maken van een Magic Morning die om 8 uur start. Een goed begin! We lopen door Downtown Disney, gaan door de tassencontrole en staan dan ineens voor de ingang. Een kleine schattige ingang hier in Disneyland en pal aan de overkant van het grote plein ligt Disney's California Adventure, heel dicht bij elkaar. Hoppen is nog nooit zo simpel geweest! Heel maf om hier nu echt te staan. Rond 8 uur gaan de poorten open en bij binnenkomst wordt er een foto van ons gemaakt. Deze wordt gelinkt aan onze tickets, geen vingerafdruk of magic bands hier. Yes! I'm at Disneyland! Here you leave today and enter the world of yesterday, tomorrow & fantasy!

We lopen onder het station door en staan dan op Main Street USA met aan het eind.. euhm.. wacht.. hebben ze hier geen kasteel? Even beter kijken en dan zien we het baby kasteeltje aan het eind van Main Street. Geen echt wów gevoel met een inmens groot kasteel zoals in Walt Disney World. Maar kleinschalig, schattig kun je het bijna noemen. Zo voelt heel Main Street aan. Het is wat kleiner, Town Square is ook ontzettend knus. Overal staan mooie bomen en het ademt echt nostalgie uit. Ik vind het geweldig! Ik ben gelijk verkocht. Wát een mooie binnenkomer. Nu het nog zo vroeg is houden we gelijk een fotoshoot bij Sleeping Beauty Castle en maak ik m'n eigen versie van m'n favoriete foto van Walt, aan de achterkant van het kasteel. Als alles op de gevoelige plaat is vastgelegd halen we een klein ontbijtje bij de Starbucks op Main Street USA en maken ons klaar om aan de dag te beginnen in Disneyland. Het voelt gelijk al als thuis, alleen moeten we een beetje zoeken waar alles zit.

Als we lekker hebben gegeten is het tijd om Disneyland te ontdekken. We beginnen in Tomorrowland met een ritje Star Tours. Ik ben nooit zo'n fan van Tomorrowland/Discoveryland en ook hier weet het me niet echt te boeien. Ik vind Tomorrowland hier vrij lelijk met een hoop beton en het is niet echt sfeervol. Star Tours is hier ook vernieuwd en het is weer een leuk ritje. Te grappig dat ik nu eindelijk weer een andere versie zie, het lag in WDW dus écht aan het zusje dat we steeds dezelfde zagen haha. We lopen verder Tomorrowland in, waar een hoop verbouwingen plaatsvinden. Zo zijn ze de buitenkant van Buzz Lightyear aan het opknappen en is Innoventions gesloten. Helaas dus geen meet&greet met Captain America en Thor voor ons. Ik ben toch niet zo'n Marvel fan, vind het wel jammer dat je Baymax hier niet meer kunt meeten! Achterin Tomorrowland vinden we Space Mountain en met een wachttijd van 20 minuten slaan we deze niet over. Deze versie is het meest te vergelijken met die in Orlando, maar is ook weer totaal anders. Hier is maar 1 baan en zit je wel met z'n tweeën naast elkaar. Leuk baantje! Ik houd van de krakkemikkige Space Mountains waarbij je geen hand voor ogen ziet en alle kanten op gaat. Leuker dan de ellendige bottenkraker in Parijs!

De laatste attractie die we hier in Tomorrowland doen is de Finding Nemo Submarine Voyage. We staan ongeveer een half uurtje te wachten voordat we in onze duikboot mogen klimmen. Geweldig dat dit échte duikboten zijn en je écht onderwater zit. We varen door de haven van Sydney en zien een aantal vissen en duikers (eentje met P. Sherman, 42, Wallaby Way, Sydney op z'n duikbril!) en varen dan een vulkaan binnen. Hier testen we een nieuwe techniek uit, waarbij de vissentaal wordt vertaald naar het Engels. Zo kunnen we de vissen verstaan! Een erg leuke attractie waarbij gebruik wordt gemaakt van animatronics en projecties. We zijn fan! Wel heel erg claustrofobisch, maar dat mag de pret niet drukken! Na dit onderwater avontuur lopen we terug naar Main Street en halen bij City Hall onze 1st Visit buttons op. Een musthave!

We lopen even terug naar de ingang voor een fotootje en zien daar Snowwhite & Ariel staan. Tijd voor de eerste characters van deze trip! Het valt ons gelijk op dat de 2 princessen hier geen begeleiding hebben en ze gewoon hier kunnen staan. Ze hebben geen begeleiding nodig, ze regelen het allemaal prima zelf. Geweldig om te zien! Geen geduw en getrek zoals in Parijs. Ze beslissen zelf wanneer ze weg gaan en hebben niemand nodig om de rij af te sluiten. We gaan met Snowwhite op de foto en voor Ariel zijn we net te laat. Dan lopen we terug naar Town Square en lopen Cruella deVil tegen het lijf. Ondanks dat ze boos was dat we geen klompen voor haar hadden meegenomen mochten we toch op de foto. Ik ben gelijk helemaal fan van de manier van meeten. Cruella loopt wat rond op Town Square en gaat af en toe op de foto. Dat dit zomaar kan! Love it! Op Main Street gaan we nog op de foto met Mary Poppins & Bert en kijken dan naar de Disneyland Fanfare voor het kasteel. De band speelt allerlei Disney nummers en de characters dansen vrolijk mee. Leuk entertainment! Op het eind spelen ze de opening ceremony spiel van Walt af.. 'To all who come to this happy place, welcome!'. Kippenvel all over te place en bijna tranen in de ogen. Such a Disneygeek. Maar wát gaaf om deze spiel te horen op de plek waar het bijna 60 jaar geleden gezegd is. Amazing !!Vlak naast het kasteel vind je Fantasy Faire, een redelijk nieuw gedeelte wat gedeeltelijk is ontworpen door een Nederlander. Een heel leuk stukje park met een princessen meet&greet, Tangled Towert (shame on me, ik heb geen wijs-foto!), Clopin's Music Box, super leuke Figaro animatronic en een Frozen showtje. Hier zien we Merida staan met een korte rij, dus gaan we graag met haar op de foto. Onze favoriete ginger! Ik moest niet vergeten het zusje de groeten te doen, want dat is echt haar idool haha! Voordat we Adventureland gaan ontdekken is het tijd voor een lekkere lunch. We kiezen voor een portie chicken tenders. Erg lekker! In Adventureland beginnen we met een bezoekje aan de tiki birds in the Tiki Room. Erg leuk om het origineel te zien! Het is een oude classic die je moet doen, maar erg spectaculair is het natuurlijk niet meer. Toch hoop ik dat ze dit vanwege nostalgie redenen niet afbreken. De volgende classic in Adventureland is gelijk om de hoek en dat is uiteraard de world famous Jungle Cruise. Beroemd vanwege de vele slechte woordgrappen, waar ik nog veel van kan leren haha. Ik houd van deze ride! Zeker met zo'n hilarische skipper als wij dit keer hadden, topattractie! Totaal anders dan in WDW, maar het idee blijft het zelfde. Gelukkig zien we wel de backside of water. Dat wil je natuurlijk niet missen! Naast de Jungle Cruise is de Indiana Jones ride, maar deze is helaas gesloten tijdens onze trip. Dé ride waar iedereen het over heeft, maar ach.. die ga ik als eerste doen tijdens m'n volgende trip! Niet treuren, we zijn in Disneyland en er is nog zoveel moois te ontdekken. Maar stiekem wel balen..

We sluiten ons rondje Adventureland af met een bezoekje aan Tarzan's Treehouse. Ze hebben hier de Robinson Treehouse een make-over gegeven en hoog in de bomen wordt het verhaal van Tarzan uitgebeeld. Veel leuker en meer herkenbaar voor iedereen. Geslaagde make-over! De volgende stop is bij Pirates of the Caribbean. Deze vind je niet in Adventureland, maar in New Orleans Square. Een leuk themadeel en ik waan mezelf weer eventjes terug in New Orleans. Echt fantastisch en sfeervol stukje park om rond te lopen. Pirates heeft ook een totaal andere sfeer. De ingang is een beetje verstopt en de rit begint in de Bayou tussen de gators. We plonsen de waterval af en komen tussen de Pirates terecht. Prachtige versie! Ik denk m'n favoriete versie! Om de hoek van de piraten wonen de 999 happy haunts. The Haunted Mansion staat mooi te pronken in New Orleans Square. Schitterend gebouw. Het verhaal is hier dat het een rusthuis is voor geesten. De Ghost Host geeft ons een tour door de Mansion en het is weer genieten van begin tot eind. M'n favoriete Haunted Mansion! Al vind ik de nieuwe Hitchhiking Ghosts in Orlando wel een verbetering. Helaas waren we nog net een paar weken te vroeg voordat de Hatbox Ghost weer terug kwam. Ik kan niet wachten om hem tijdens een volgende trip te zien! We lopen nog een rondje door New Orleans Square en zoeken de ingang van Club 33. Deze is goed verstopt, want we lopen er een paar keer voorbij tot ik door heb wat de ingang nou is. Wat zou het toch gaaf zijn om daar een keertje binnen te kunnen kijken..Achter New Orleans Square ligt nog een ander themadeel en dat is Critter Country. Hier staat Splash Mountain en ook Winnie the Pooh heeft z'n eigen ride hier. We beginnen met de boomstammen van Brer Rabbit en de wachtrij valt reuze mee. Deze boomstammen zijn anders dan in WDW waar je met z'n tweeën naast elkaar zit en een beugel in het bootje hebt. Dit is een oude vertrouwde logflume waar je achter elkaar zit zonder beugel om. We zitten frontrow en gaan op avontuur op zoek naar onze laughing place. Die weten we snel te vinden! Wat een ontzettend leuke ride blijft dit toch! We zijn snel uitgelachen als we ineens een enorme golf water over ons heen krijgen. Soaked! Nat tot op het bot. Wat een ellende, dit is wel even andere koek dan die paar druppels in Orlando. Het weer werkt ook niet echt mee, dus we kunnen ook niet even in het zonnetje gaan zitten om op te drogen. Bij elke stap voelde ik m'n koude zeikesnatte broek tegen m'n benen aan komen dus we besluiten om maar even terug te gaan naar ons hotel om droge kleren aan te doen. Gelijk even een momentje om de eerste foto's en ervaringen online te delen, want wifi hebben ze in Disneyland niet. Ook wel fijn om niet om de haverklap op je telefoon te kijken. Je geniet meer van de omgeving zo! Maar af en toe is het wel jammer dat je niet snel een foto kan delen hoe geweldig het allemaal is.

De avond is inmiddels alweer begonnen en ons eerste dagje in Disneyland zit er alweer bijna op. Gelukkig hebben we nog wel even de tijd om een paar uurtjes te genieten. We gaan weer terug naar het Disneyland Park, ideaal dat we maar zo'n 15minuten hoeven te lopen vanaf onze hotelkamer, en daar duiken we Fantasyland in. Hier beginnen we met de Snowwhite & Pinocchio attracties. Parijs heeft hier duidelijk inspiratie opgedaan, want de 2 attracties zijn zowel van buiten als binnen identiek aan elkaar. Twee herkenbare rides die ook op dezelfde plek staan. Gevalletje copy/paste haha. Zelfs het Pinocchio restaurant staat aan de zijkant van de Pinocchio ride. Helaas hebben ze hier niet zulke lekkere flatbreads als in Orlando, maar de lekkere pepperoni pizza gaat er ook wel in. Na het avondeten maken we een ritje met Mr. Toad en gaan we naar 'nowhere in particular'. Wat een ontzettend leuke attractie! Echt een oude classic ride die hopelijk nog enkele jaren blijft staan. Respect voor de golden oldies! Deze gaat gelijk op het favorieten lijstje. Naast Mr. Toad staat de Peter Pan ride, maar deze is in onderhoud. Van de zomer opent hij weer met een update voor de 60e verjaardag met nieuwere technieken. Ik ben razend benieuwd wat ze van plan zijn! We maken ons rondje Fantasyland af door een bezoekje te brengen aan It's a Small World. Als je denkt dat de versie in Orlando lelijk is dan ben je hier duidelijk nog niet geweest. Het is echt ontzettend lelijk! De vaargeul is lelijk, alles staat heel hoog en als je naar beneden kijkt zie je hoe alles op lelijke standaards staan. Ik kan het woordje 'lelijk' niet vaak genoeg gebruiken. Toch jammer, want de ingang ziet er fantastisch uit en ook de toevoeging van Disney Characters in Small World stijl is ontzettend leuk. Zo zien we Cinderella in Frankrijk, Peter Pan in London en Lilo & Stitch op Hawaii.

Naast It's a Small World kun je de spoorbaan onder en sta je ineens in Mickey's Toontown. Ontzettend leuk themadeel met de huizen van Mickey & Minnie, de boot van Donald Duck en zoveel meer. Echt heel leuk om te zien, je waant je echt even in de wereld van de Toons. En wie woont er ook in Toontown? Roger Rabbit! Één van m'n favoriete characters heeft hier z'n eigen attractie: Car Toon Spin. Hoe leuk is dat? We staan ongeveer een half uurtje in de rij. Dat is geen straf, want de wachtrij is ontzettend leuk gedaan met allerlei leuke grappen en decors. Na het wachten stappen we in onze eigen Benny the Cab. Je kunt hier zelf aan het stuur draaien en dan gaat je karretje ook alle kanten op spinnen. Ontzettend leuke darkride! Favorietje weer haha! Van al dat gespin zien we de vogeltjes rond onze hoofden vliegen, zo gaat dat namelijk in Toontown. Om even bij te komen gaan we langs bij het huis van Minnie Mouse. Leuk om een rondje te lopen en vervolgens gaan we ook nog langs bij Mickey's huis.

Aan de achterkant van z'n huis kun je Mickey ook meeten. In z'n schuur heeft Mickey filmopnames en er staat totaal geen wachtrij. Ik hoop dat ze vandaag opnames van het Band Concert hebben en Kevin hoopt op Fantasia. Kevin heeft geluk, want we mogen met Sorcerer Mickey op de foto. Helaas heeft hij hier last van het Duffy-syndroom en heeft hij geen hoedje op. Na onze foto's lopen we nog een rondje door Mickey's huis, nemen de shortcut en staan weer in de korte rij. Dit keer heb ik geluk, want de opnames voor Fantasia waren klaar en nu konden we Bandleader Mickey ontmoeten. Super leuk! We wagen nog een derde poging, want we willen Steamboat Willie ook graag op de foto. Helaas komen we weer uit bij de Bandleader en nemen snel de nooduitgang. Beetje awkward om weer op de foto te gaan haha. Het is bijna sluitingstijd, dus we sluiten het rondje Toontown af met een ritje in Gadget's Go Coaster. Standaard kiddiecoaster, maar wel grappig gedaan.Dan zit onze eerste dag in Disneyland er echt op en lopen langzaam richting uitgang. We hebben genoten, Disneyland is fantastisch! Gelukkig hebben we nog 4 dagen te gaan. Bij de uitgang worden we nog aangesproken voor een enquête. Vind ik altijd wel leuk om in te vullen, dus hier zeg ik geen nee tegen. Het was ook een leuke enquête over wat we allemaal gedaan hebben vandaag. 'Wow you guys did alot! I just saw a family who did just 2 rides'. Wij hebben ze gewoon bijna allemaal gehad en hebben nergens langer dan een half uur moeten wachten. Super leuke eerste dag! We lopen via Downtown Disney terug naar ons hotel en liggen er weer lekker vroeg in, zodat we morgen weer fris en fruitig vroeg op kunnen staan voor een dagje Disney's California Adventure. Excited !!

2 opmerkingen:

  1. Leuk Wezz, ben zo benieuwd naar de rest van je verhalen. Vooral Carsland. Dat hebben we nog niet gezien.
    Leuk om te lezen dat je hetzelfde gevoel hebt. Wij waren ook direct verkocht. En apart en bijzonder van de characters hè? Het gaat daar vanzelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. apart inderdaad dat de characters zonder begeleiding rondlopen!
    en hoe geweldig moet dat zijn om die beroemde woorden van Walt daar te horen ... ik ga snel verder lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen