Hashtag Blessed

24 april 2015
Helaas was het gisteren geen lange dag geworden in Disneyland. Ik voelde me niet lekker en lag al vroeg op bed. Deze ochtend was ik nog steeds niet helemaal lekker. We hebben wat uitgeslapen en gaan rond een uur of 9 op pad richting Disneyland. Naast ons hotel is een klein restaurantje, waar we vandaag ontbijten. Ik doe nog rustig aan en houd het op 1 croissantje, in plaats van een stapel pannenkoeken. Na het eten lopen we naar het Disneyland Park. Als we daar zijn aangekomen begint het te regenen. Het mag de pret niet drukken, het zijn maar een paar druppeltjes, maar leuk is anders! Hiervoor ga je niet naar Californië! We schuilen op Town Square tot het redelijk droog is en daar hebben we afgesproken met Nicoletta. Ik heb haar jaren geleden leren kennen toen ze nog in Disneyland Paris werkte. Inmiddels werkt ze hier in Disneyland Anaheim. Dreamjob haha! Lang geleden dat ik haar nog hebt gezien, dus dat was weer super gezellig. Een korte meet, want Nicoletta moet weer aan het werk. We spreken af om van de week nog te meeten op de Santa Monica Pier.

Het is inmiddels alweer redelijk droog en we lopen door Main Street USA richting het kasteel. Hier komen we de Evil Queen bij de wensput tegen. Elke dag is het weer een verrassing welke characters je treft! I just love Disneyland! We gaan met de Queen op de foto en lopen dan naar Toontown. Hier maken we een aantal foto's, bekijken de boomhut van Knabbel & Babbel, en doen nog een ritje Roger Rabbit's Car Toon Spin. Super leuke ride! Na ons rondje Toontown lopen we richting Frontierland en regelen daar een fastpass voor Fantasmic. Vanavond en morgenavond zijn de enige 2 avonden dat we van deze show kunnen genieten, dus dat mogen we niet missen. Ook willen we graag nog World of Color zien, omdat we die gisteren niet meer gedaan hebben. Hopelijk gaat het allemaal lukken, want de tijden zijn niet op elkaar afgestemd. De fastpassen voor vanavond zijn in ieder geval in the pocket en dan maken we een rondje met de Riverboat. Net zo interessant als in Parijs & Orlando. Je ziet niet veel onderweg, maar een leuk rustpunt op de dag. Tom Sawyers Island slaan we over, want het begint weer te regenen.

Ideaal moment om te gaan schuilen in New Orleans Square tussen de piraten. Ik houd van deze versie! De originale pirates is écht de mooiste, ook al hebben ze hier de animatronics van Jack Sparrow en Barbossa toegevoegd. Het klopt allemaal in het plaatje. Na ons ritje lopen we terug naar Fantasyland voor een voorstelling van Frozen. In het Fantasy Faire Theatre vertellen 2 storytellers het verhaal van Anna & Elsa. Hier hebben we eerder op de dag fastpassen voor gehaald. Een super grappig showtje in een klein theatertje. Echt heel erg leuk gedaan en we liggen vaak in een deuk om de droge humor. You give them what they want and leave them wanting more! Het is inmiddels alweer middag en we beginnen honger te krijgen. Ik heb al sinds de lunch van gisteren niet gegeten, dus het is wel weer tijd voor een lekkere burger. We lopen naar Critter Country en gaan eten bij het Hungry Bear restaurant. Ik kies voor sweet potato fries bij m'n burger en het was heerlijk! Dan weet je dat je weer beter bent!

We hebben heerlijk gegeten bij de Hungry Bear. Nu is het tijd om op bezoek te gaan bij een andere hungry bear. Naast het restaurant staat de darkride van Winnie the Pooh. De wachtrij valt mee en binnen 10 minuten zijn we aan de beurt om in te stappen. Het karretje voor ons vertrekt en de vervelende Mexicanen die erin zitten tillen hun baby op en geven hem door naar een andere rij. Één van de medewerkers ziet dit gebeuren en drukt op de noodstop. Oops dat had hij beter niet kunnen doen. Ze krijgen de attractie niet meer aan de praat en moet worden geëvacueerd. Het duurt ons te lang en lopen dan maar weer verder. Op het programma staat nog een voorstelling van Mickey and the Magical Map, dus lopen we terug naar Fantasyland. Een super leuke voorstelling met live zang. En dit keer is er niet gebruik gemaakt van de standaard keuzes. Zo komen Pocahontas, Mulan en The Princess & The Frog voorbij. Topshow! Met een pratende King Louie! Die wil ik zeker nog eens zien. Na de show wagen we nog een poging bij de Alice in Wonderland ride, want we willen het einde van de darkride ook nog zien. Dit keer hebben we geluk en kunnen we de hele rit uitzitten. Fantastische darkride met leuke effecten.

Nu is het echt tijd om de Soundsational Parade te kijken. We vinden een mooi plekje op Main Street en genieten van deze enthousiaste parade. Super leuke muziek, mooie floats en leuke characters. Top parade! Ik denk zelfs m'n favoriete parade, al is de Festival of Fantasy een mooie tweede. We lopen achter de parade aan richting de uitgang van het Disneyland Park en hoppen naar de overkant voor een paar uurtjes DCA. Hier staat namelijk nog een parade op het programma vanmiddag. Hiervoor vinden we ook een mooi plekje in Hollywoodland en hoeven niet zo lang meer te wachten. De Pixar Play Parade is ook fantastisch. Bijna alle Pixar films komen voorbij in deze parade. Na de parade doen we nog een ritje Monsters Inc. en gaan vervolgens naar het Hyperion Theatre. M'n favoriete plek deze trip!

Het is weer tijd voor Aladdin: A musical spectacular. Écht zo'n briljante show is dit, ik zou er de hele dag naar kunnen kijken. De livezang is fantastisch, het decor is prachtig en de grappen van Genie zijn briljant. Je zit echt 3 kwartier te genieten en het verveelt geen seconde. Ik voel me echt hashtag blessed om dit weer te kunnen zien. Best! Show! EVER! We kunnen de teksten bijna woord voor woord meepraten. Dit keer hebben we weer een andere Genie, welke ook erg grappig is. 'Dear Diary: today Jafar didn't laugh at my jokes.. And I could really use some good news since Zayn has left One Direction' '#Blessed' Helaas niet meer dé Genie die we als eerste zagen, die was echt hilarisch. De show vliegt voorbij en we verlaten DCA. We lopen nog een rondje door Downtown Disney, halen nog wat souvenirtjes en brengen deze naar de hotelkamer. Ideaal dat het hotel om de hoek ligt! Even opfrissen, spullen dumpen en terug naar het Disneyland Park voor Fantasmic. We zijn mooi op tijd en zoeken naar ons vak. Voor Fantasmic heb je hier fastpassen nodig en net zoals bij World of Color zijn deze opgedeeld in kleuren. Wij zoeken naar het blauwe vak en deze blijkt helemaal in de hoek bij de Haunted Mansion te zijn. Helaas geen ideale plekken om zo naar Fantasmic te kijken..

Fantasmic begint na een half uurtje wachten. Heel apart om te zien hoe het hier in z'n werk gaat. De tribunes zijn midden in het park en je hebt geen bankjes. Fantasmic moet je hier staand kijken. Het podium is overdag Tom Sawyers Island en kun je gewoon over heen lopen. Wat dat betreft heeft WDW het beter voor elkaar met een apart theater en gigantische tribunes. Anyway.. back to Disneyland! Hier is Fantasmic véél beter. Geweldige voorstelling. Van begin tot eind genoten en uiteraard weer kippenvel bij deze briljante muziek. Hashtag Blessed! Na de show is er een georganiseerde chaos als iedereen hier weg wilt. De castmembers hebben het goed voor elkaar en staan met lampjes de weg te wijzen. Wij lopen richting Critter Country om een 2e poging te wagen voor een ritje in de Winnie the Pooh darkride. Terwijl we die kant op lopen begint het vuurwerk. Dat waren we totaal vergeten! Gelukkig is het groots, zodat we er hier ook van kunnen genieten. Bij Pooh staat er totaal geen wachtrij en krijgen we een privé honingpot. Het is wat groter opgezet dan de ride in WDW. Grotere honingpotten en grotere decors. De volgorde van scènes is wel wat vreemd, maar neemt niet weg dat het een geweldige darkride is!

Naast Pooh staat Splash Mountain en Kevin zegt voor de grap dat we nog wel een ritje moeten maken. Er staat hier ook totaal geen wachtrij, dus ik zeg daar geen nee tegen. 's Avonds laat een ritje Splash Mountain is altijd fijn. Ook al hebben we niet zo'n zin in een nat pak zoals van de week. Het blijft een fantastische attractie! We zorgen er dit keer voor dat we achterin zitten en zo blijven we redelijk droog. Niet soaked tot op het bot, maar alleen een paar druppeltjes. Dan is de attractie toch wel véél leuker. We houden het hierna voor gezien en lopen terug naar het hotel. Het is inmiddels na twaalven, maar we hebben wel honger gekregen. Gelukkig ligt Denny's om de hoek en is tijd voor een portie seasoned fries met een lekkere bacon burger. I just love Denny's. Maakt niet uit op welk tijdstip je dit eet, het is overheerlijk! En zo is er weer een dag ten einde gekomen op The Happiest Place on Earth. Morgen is alweer onze laatste dag in de magie. Hier gaan we volop van genieten! Hashtag Blessed!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen