Kroketten in LA

26 april 2015
Het Disney-gedeelte van onze vakantie zit er helaas alweer op, maar wat hebben we genoten van de afgelopen 5 dagen. Ik weet 100% zeker dat ik hier snel weer een keertje rondloop. Vandaag gaat de wekker extreem vroeg, want we reizen door/terug naar Los Angeles. Hiervoor hebben we een vroege bus geboekt, zodat we daar vandaag ook nog de hele dag kunnen doorbrengen. Om 5 uur gaat de wekker en met pijn en moeite staan we op. De koffers waren al ingepakt, dus veel hoeven we niet meer te doen deze ochtend. Om 6 uur staan we klaar bij de lobby van ons hotel om uit te checken en wachten daar op onze taxi. Deze brengt ons een eindje verderop naar een busstation. Hier zijn we ruim op tijd aangekomen, want dat stond in onze reispapieren. Een half uur voor vertrek moet je inchecken bij de balie van de Greyhound, maar deze balie zou pas 10 minuten voor vertrek open gaan. Een beetje gek! Gelukkig gaat de winkel op het station wel al gauw open en halen we wat te eten en te drinken. Twinkie-breakfast! Na lang wachten op het doodsaaie busstation, gelukkig hebben ze wifi, kunnen we inchecken en lopen snel naar het juiste platform. Daar staat de Greyhound al op ons te wachten en zodra we zijn ingestapt vertrekt hij al. Net op tijd! Terwijl we hier al een tijdje waren..Voor het eerst zit ik in de Greyhound. Wát een ervaring! Er zitten allerlei duistere types in de bus en het rammelt aan alle kanten. Maar goed voor die paar dollar zijn we zometeen wel in LA. We rijden een stukje langs Disneyland, in het ochtendzonnetje onder een strakblauwe hemel. Tuurlijk, nu wel! Een uurtje later zijn we in Los Angeles aangekomen en daar staan we dan op een uitgestorven busstation. Hier pakken we een taxi naar ons hotel, wel zo makkelijk. We hebben geen zin om moeilijk te doen met bussen en overstappen. Na een tijdje rijden zien we dan ineens Hollywood. Bizar om hier in het echt te zijn. In de verte zien we de beroemde letters op de berg en we rijden door allerlei lelijke achterbuurten. Het is toch een stuk anders dan ik me had voorgesteld. Hollywood is helemaal niet zo glamorous! Maar goed, we komen al snel aan bij ons hotel. 'La Brea Inn' ligt op loopafstand van veel bezienswaardigheden. We checken in, zijn natuurlijk veel te vroeg en onze kamer is over een uurtje klaar, en nadat we onze koffers hebben gedumpt gaan we even op pad om Hollywood te ontdekken.

Als we bij ons hotel de weg oversteken staan we gelijk bij het begin van de Walk of Fame. En het eerste wat ons opvalt is dat hier overal zwervers op straat liggen. Wat een ellende! Is dit nou het wereldberoemde Hollywood? Je moet zowat over alle zwervers heen stappen om een ster te kunnen zien liggen. We bekijken een aantal sterren, wat foute souvenirwinkeltjes en lopen naar boven in het Hollywood/Highland winkelcentrum. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het Hollywood sign. Alles ligt hier dicht bij elkaar, in 1 straat zien we gelijk de beroemde gebouwen El Capitan Theatre, Dolby Theatre en Chinese Theatre. Vooral van het El Capitan ben ik onder de indruk, want dat heeft met Disney te maken haha. Eens een Disneygeek, altijd een Disneygeek natuurlijk. De eerste sterren op de Walk of Fame worden op de gevoelige plaat vastgelegd en langzaam lopen we terug naar ons hotel. Daar is onze kamer klaar en kunnen we ons even omkleden en opfrissen. Nog eventjes op bed gelegen, want het was een korte nacht. Eventjes wat plannen gemaakt voor vandaag, maar daar waren we al snel uit. Vandaag gaan we naar de Santa Monica Pier. Gelukkig is het daar ook ideaal weer voor, het is heerlijk zonnig en zo 's morgens vroeg al lekker warm. Hiervoor kom je naar California!

Nadat we de route hadden uitgestippeld op google maps, gingen we op pad naar de juiste bushalte. Hiervoor moesten we tien minuutjes lopen. Gelijk lopen we langs één van de volgende hoogtepunten in Hollywood, de Jim Henson Studios! Hier zijn de Muppet Shows gefilmd. Hoe gaaf is dat! Het ligt ook weer in een achterbuurt, heel apart om te zien. Ook lopen we langs allerlei lekkere eettentjes die we in ons geheugen opslaan om van de week wellicht wat te eten. Aangekomen bij de bushalte komt er een man op ons af om te vragen of we tokens nodig hebben voor de bus. Tokens? He? Wat? Geen idee het hier in z'n werk gaat. We kopen tokens van deze man, het was maar 2 dollar voor 2 tokens geloof ik. Naja dat zal toch geen scam zijn? En anders zijn we er niet arm van geworden haha. Een busritje kost 1,75 dollar of 1 token. Zo hebben we dus wat geld bespaard. Top geregeld! Het duurt een eeuwigheid voordat we zijn aangekomen bij de Santa Monica Pier. Maar onderweg kijken we onze ogen uit, want we rijden een stukje door Beverly Hills. Dat ziet er al wat beter uit dan al die lelijke achterbuurten die we eerder zagen. Wat een hoop contrasten zie je hier in Los Angeles!

We stappen de bus uit en lopen richting Santa Monica Pier. Wat ontzettend gaaf om dit eindelijk in het echt te zien. Een onwijs mooi uitzicht hebben we hier. Genieten! De reden dat we vandaag hebben gekozen voor de Pier is vanwege Dutch Kings Day. Ook al is het morgen pas Koningsdag, vandaag wordt het gevierd op de Santa Monica Pier. Daar moesten we bij zijn, want wanneer kun je nou nog eens zeggen dat je in Los Angeles Koningsdag hebt gevierd? Het is super leuk gedaan, met overal Nederlandse muziek, Nederlandse snacks en typische Nederlandse Koninginnedag tradities. We drinken een lekker Heineken biertje en gaan in de mega-lange rij staan voor kroketten. De duurste kroketten ooit, waar we bizar lang voor moeten wachten. Maar alleen al het idee dat je een kroket eet in LA is hilarisch. We zitten hier een tijdje in het zonnetje, lopen een rondje langs de kraampjes en treffen later Nicoletta. Op haar aanraden zijn we hier gekomen en voor haar is het eeuwen geleden dat ze kroketten heeft gegeten. We maken kennis met een aantal Amerikaanse vrienden van Nico, en natuurlijk haar fantastische beagle Walter! We lopen een rondje over de Santa Monica Pier en vervolgens over de promenade. Een mooie winkelstraat vol met leuke terrasjes. Als we hier rond hebben gekeken is het tijd om weer terug te gaan naar Hollywood. Even hebben we gekeken of we misschien nog naar Venice Beach konden gaan, maar dat was met het openbaar vervoer niet te doen. We komen 's avonds weer terug op de hotelkamer en frissen ons daar even op en gaan even op bed liggen om de ervaringen online te delen en we kijken wat we vanavond nog willen doen.

Er moet nog gegeten worden vanavond. We besluiten om richting Universal te gaan om de avond door te brengen op de Universal Citywalk. De Studios staan niet op ons programma, vanwege tijdgebrek, de iets te dure tickets en alle negatieve berichten over dit park. Het schijnt niet zoveel voor te stellen, zeker niet in vergelijking met Orlando. We pakken de trein naar Universal en daar stappen we op het trammetje dat ons naar hun Citywalk brengt. Een gezellige Citywalk hebben ze hier, met allerlei restaurantjes en winkeltjes. We hebben enorme trek gekregen en gaan lekker eten bij de KFC. Dat gaat er altijd wel in! Ik kies voor lekkere honey dipped chicken. Heerlijk! Na het eten lopen we een rondje door Citywalk om de winkeltjes te bekijken, maar helaas is alles al gesloten. Een beetje raar om half 10 's avonds. In Orlando kun je je hier tot 's avonds laat vermaken. We zijn dus snel uitgekeken en lopen terug naar het treinstation. We moeten een heel stuk omlaag lopen en dat is enorm steil. Het lijkt wel alsof we de schuine scène van 'Alles mag op vrijdag' aan het doen zijn. Het is hilarisch om zo naar beneden te hobbelen. Dan pakken we de trein terug naar de Hollywood Blvd. en lopen terug naar ons hotel. 's Avonds loop je hier niet prettig rond. Het ziet er allemaal mooi verlicht uit, maar toch heb ik er geen veilig gevoel bij. Misschien wat overdreven, maar ik ben blij als ik weer veilig op de hotelkamer ben aangekomen. Overal die enge bedelende zwervers. Het was een leuke eerste dag in Hollywood, wat totaal anders is dan we hadden verwacht.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen