The one at the Studios

27 april 2015
Ook vandaag ging de wekker weer lekker vroeg en liepen we in het ochtendzonnetje over een nog vrij lege Hollywood Boulevard. We pakken de metro voor een paar haltes en stappen over op de bus die ons naar de Warner Bros Studios brengt. Hier aangekomen melden we ons voor de Studio Tour en we hebben geluk dat we nog bij een vroegere tour mogen aansluiten. De tour door de WB Studios stond hoog op ons verlanglijstje en we keken hier dan ook enorm naar uit. We werden absoluut niet teleurgesteld! Voordat de tour begint krijgen we een korte video te zien met wat er allemaal van Warner Bros is. En dat is een hoop! Na de film lopen we met onze tourguides mee naar buiten en worden we verdeeld over een drietal trammetjes. Ideaal dat deze tour kleinschalig is, met hooguit 12 man in een trammetje. Onze tourguide vraagt naar onze favoriete series, zodat hij uitgebreid over deze series zal vertellen en ons niet hoeft te vervelen met series die we niet kennen. Gelukkig hebben we allemaal dezelfde smaak in de tram en zullen we allerlei Friends & Big Bang Theory locaties zien. Van de 10 mensen in onze tram bleek de helft Nederlands te zijn. Verder nog 2 Franse toeristen en maar 3 Amerikanen.

De tour duurt lang en we zien allerlei filmsets, decors, props en noem maar op. We rijden door de straten van New York, waar een hoop afleveringen van Friends zijn gefilmd. Het park waar Ross rugby speelt, blijkt hetzelfde park te zijn als waar de Renaissance Fair uit The Big Bang zich afspeelde. We zien het park waar Phoebe raar rent en mogen op de bank zitten in Central Perk. Fantastisch! Mijn Friends-hart ging er sneller van kloppen. We leren waarom de straten nooit helemaal recht lopen, dat de motels in films en series eigenlijk gewoon kantoren zijn en zien hoe een sitcom gefilmd wordt. Helaas niet de set van The Big Bang, maar die van 2 Broke Girls. Heel erg gaaf om te zien hoe dit gedaan wordt, ook al ken ik de serie verder niet. De set van Pretty Little Liars bleek hetzelfde te zijn als van de Muppets film en we lopen rond op 2 Batman tentoonstellingen. Ook zien we nog een Harry Potter tentoonstelling met allerlei props en laten we ons indelen door de Sorteerhoed. Ik hoopte op Hufflepuff en ik kreeg m'n zin. Yes!
The one where Phoebe runs weird!

Na de uitgebreide tour lopen we wat rond in de WB-Store om wat souvenirtjes te kopen, voor mij een mok uit Central Perk! We halen wat te eten en drinken bij de Starbucks en gaan dan op zoek naar de volgende Studios. We lopen een beetje rond, raken nog nét niet verdwaald en staan dan ineens voor dé Disney Studios in Burbank. Absoluut één van de hoogtepunten van deze trip. Dit heb ik altijd al in het echt willen zien. Helaas bieden ze hier geen tours aan en kun je het alleen vanaf de buitenkant zien. Ik wil graag bij allebei de ingangen even kijken en maak de nodige foto's. Helaas is de beveiliging erg streng en als ik vraag of ik een foto mag maken van het gebouw met de 7 dwergen krijg ik gelijk een snauw dat ik dat alleen vanaf de straat mag doen. Dus tussen de bomen door kan ik een glimp opvangen van dit gebouw, maar ik heb het eindelijk in het echt gezien! Fantastisch! Naast de Disney Studios staat het ziekenhuis waar Walt Disney is overleden. Niet echt een bezoekje waard, maar we kunnen nergens een taxi vinden en lopen hier even naar binnen om bij de receptie om een taxi te vragen.Op het programma stond nog een bezoekje aan de LA Zoo. Altijd leuk om buitenlandse dierentuinen te bezoeken. In Disneyland vonden we nog een flyer met wat korting, dus die leveren we in aan de kassa en konden voor een paar uurtjes naar buiten. Het was lekker rustig in de dierentuin. Het was dan ook bloedheet en de tuin zit vol heuvels. Vermoeiend bezoekje! We lunchen hier in 1 van de restaurants en gaan dan op pad. Het is een mooie dierentuin, met een leuke collectie dieren. Eindelijk zie ik koalaberen in het echt! Rond sluitingstijd verlaten we de LA Zoo en lopen richting Griffith Park. Een lange weg in de brandende zon en eigenlijk hebben we geen idee waar we heen lopen. Er is ook nergens een bushalte te vinden. Na lang lopen, en een hoop geklaag, komen we doodmoe aan bij Griffith Park en zie ik daar de beroemde draaimolen. Deze wilde ik dolgraag zien, want hier is het allemaal begonnen. Dé plek waar Walt Disney met z'n dochters zat en op het idee kwam om Disneyland te beginnen. Helaas hebben we pech, want de draaimolen is in onderhoud en opent volgende week weer. Jammer, had graag een ritje gemaakt! Maar we zijn er in ieder geval geweest!


Griffith Park Carrousel

Om terug te komen op de Hollywood Boulevard maken we een enorme wereldreis. Als eerst pakken we de bus naar Los Angeles en moeten daar een stukje lopen naar Union Station. Zo zien we ook nog een stukje van LA. De bus rijdt op een gegeven moment door een straat met alleen maar zwervers. Echt extreem veel! Met tenten en winkelwagentjes. Creepy! Gelukkig was onze stop hier niet in de buurt. Union Station is een mooi station en hier pakken we de metro terug naar Hollywood. Daar aangekomen gaan we lekker eten bij Johnny Rockets. Fantastische burgertent die ik al heel lang weer eens wil bezoeken, maar er steeds niet van kwam. Een leuk sfeertje en heerlijk eten! Helaas werkt de jukebox op ons tafeltje niet en kunnen we dus niet onze eigen muziek kiezen. We nemen bij het eten een lekkere milkshake, die speciaal voor ons werd gemaakt. De leftovers krijg je dan ook in een kan op tafel. Zodra de milkshake op is, kun je je glas weer helemaal tot het randje vullen. Super service! Ik houd van Johnny Rockets, jammer dat die in Orlando zo uit de buurt ligt!

Als we zijn uitgegeten, gaan we nog wat winkeltjes af en halen de nodige souvenirtjes. Bij het Hollywood/Highland winkelcentrum lopen we weer naar boven om het Hollywood Sign in het donker te kunnen zien. Helaas hebben we nu weer pech, want wegens een herdenking (ik durf niet meer te zeggen welke?) zijn de lampen uit en zien we alleen een groot wit kruis verlicht op de Hollywood Hills. We lopen over de Walk of Fame en halen nog wat te drinken en te snacken voor op de hotelkamer. Het is tijd om onze koffers weer in te pakken, want morgen vertrekken we na een half dagje Hollywood alweer naar de volgende bestemming van onze reis, Vegas!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen