Disneyland Forever!

9 januari 2016
Het weekend is aangebroken en het is gelijk een stukje drukker in de parken. Gelukkig schijnt wel eindelijk de zon en hebben we weer een stralende dag voor de voeg. We beginnen de dag in Disneyland en duiken Tomorrowland in. Mijn minst favoriete themadeel, waar we ook niet veel te vinden zijn deze trip. Toch staan er nog een aantal dingen op ons to-do lijstje hier en wordt het tijd om die af te vinken. Nadat we een fastpass hebben geregeld voor Hyperspace Mountain lopen we door naar 'Superhero HQ'. Ik ben geen fan van Marvel, dus dit weet me ook niet echt te boeien. We lopen een rondje en gaan langs bij Thor voor een fotootje. Toch nog m'n character counter kunnen upgraden met een +1. Onder het Marvel gedeelte vind je nog de Star Wars Launch Bay en daar lopen we ook een kort rondje en gaan dan snel weer naar buiten. Beiden zijn we geen fan van Star Wars, dus hier hoeven we verder niks te zien.







Wel doen we nog een ritje met de onderzeeërs van Finding Nemo, waar we dit keer veel meer kunnen zien dan van de week met de beslagen raampjes. Hierna sluiten we aan in de wachtrij voor de Matterhorn, die wel meevalt met 30 minuten. We zijn bijna aan de beurt als er een technische storing is en de attractie gaat sluiten. Wat een kansloze timing weer! Waren we maar iets eerder gegaan, dan hadden we misschien nog een evacuatie mee kunnen maken. Dan maken we maar een foto bij het Matterhorn 60th bord. Super leuke fotolocatie! Door de 2 parken verspreid staan allerlei van dit soort fotolocaties voor de 60e verjaardag, waardoor je erg originele vakantiefoto's kunt maken. Grappig gedaan! Dan lopen we verder Fantasyland in en pakken Mr. Toad nog eventjes mee voordat we gaan eten. Ik wilde graag nog eten bij het Hungry Bear restaurant, dus we lopen richting Critter Country. Dit themadeel ligt helemaal achterin naast New Orleans Square. Ik neem hier een lekkere burger met sweet potato fries. Na het eten doen we een ritje in de Winnie the Pooh darkride, waar we gelijk in kunnen stappen.

Tom Sawyers Island is hier omgebouwd tot een Pirate's Lair. We gaan per vlot naar het eiland en kruipen door claustrofobische tunneltjes, klimmen over rotsen en lopen over hangbruggen heen. We ontdekken allerlei leuke 'geheime' piraten dingen en schrikken ons dood van een eng skelet wat ineens tevoorschijn kwam. Weer terug op het vaste land aangekomen lopen we naar het kasteel voor wat foto's en vervolgens naar Fantasy Faire voor een Tangled Tower-momentje. Dat mocht niet ontbreken deze trip! Bij het kraampje van Maurice haal ik een garlic bread twist ding. Geen idee meer hoe het heette, maar het was super lekker! Zo hebben we wat te snacken tijdens het kijken naar Map. Deze show blijft fantastisch en wilden we zeker nog een keertje zien! Na de show gaan we weer naar Tomorrowland en schieten we op Aliens met Buzz Lightyear. Dan is het alweer tijd om onze fastpass voor Hyperspace Mountain te verzilveren. Space Mountain heeft hier een Star Wars sausje gekregen tijdens Season of the Force. Ik ben geen fan van Star Wars, wisten jullie dat al? Maar dit was wel erg gaaf gedaan! Tijdens de rit werd er goed gebruik gemaakt van allerlei projecties en kreeg Space Mountain een hele andere dimensie. Met deze ruimtereis sluiten we ons bezoekje aan Disneyland weer af.













De rest van de middag / begin van de avond brengen we door in DCA. Als eerst kijken we even of er nog een fastpass voor Aladdin te regelen valt, maar deze zijn allemaal al op. We hebben geen zin om standby te proberen, dan moet je er zo vroeg bij zijn en we willen nog een aantal andere dingen doen. Geen Aladdin vandaag! Het moet niet gekker worden! Van de week deden we hem 2 keer, dus hebben we hem nog steeds gemiddeld elke dag gezien haha. Dan pakken we nog de Monsters Inc. darkride mee en gaan op de foto met onze favoriete sneeuwpop, Olaf! De Frozen hype is nou wel een beetje voorbij (helemaal niet! Want Aladdin moet weg vanwege Frozen!) en we hoeven nog geen 10 minuten te wachten voor een foto. Vorig jaar was dat wel iets anders. We geven Olaf een warme hug en gaan dan naar Paradise Pier. We gaan in de vrij lange rij van Mickey's Fun Wheel staan, maar die mag je niet overslaan als je in DCA bent. Doodeng reuzenrad, maar we liggen helemaal in een deuk. Wat een aparte attractie! Inmiddels gaat de zon alweer onder en hebben we een prachtige sunset hier bij de pier. Dan doen we nog de Zephyr, waar het eigenlijk veel te koud voor is, en kijken dan naar de Pixar Play Parade.

Na de parade houden we het even voor gezien en gaan we wat eten bij Johnny Rockets. Dit staat hoog op het verlanglijstje van het zusje en in Orlando kwam het er niet van om daar te eten. Ik had gezien dat er een Johnny vlakbij Disneyland zien, dus daar lopen we heen. Het is een super kleine Johnny Rockets en we krijgen een armoedig krap tafeltje waar iedereen steeds tegenaan stoot. Er hangt hier ook niet zo'n leuke sfeer en er staat geen jukebox op tafel. Erg jammer. Gelukkig is het eten wel lekker en krijgen we de beroemde ketchupsmile! Niet de ideale Johnny Rockets ervaring, dus dat moeten we echt eens ergens anders doen. Na het eten lopen we even terug naar ons hotel om wat warmers aan te trekken voor vanavond, het begint wat frisjes te worden. Dan gaan we weer op pad naar Disneyland en zoeken een plekje voor Paint the Night. We staan op een afstandje te kijken en ik verf weer lekker mee met m'n eigenste lichtgevende kwast. Blijft te leuk! Wat een fantastische parade!







Als we weer zijn uitgekleurd lopen we achter de parade heen naar Main Street en zoeken daar een mooi plekje voor Disneyland Forever. Dit is echt een vuurwerkshow 2.0! Heel Main Street leeft mee met projecties en allerlei effecten. Héél gaaf gedaan! Ik krijg zowat bij elke nieuwe scène kippenvel en sta met open mond te kijken. Dit is gewoon niet normaal gaaf. Disneyland Forever !! Tinkerbell vliegt over het kasteel heen en even later zien we ook Nemo nog voorbij zwemmen. De Matterhorn functioneert eventjes als werkende vulkaan. Sharkbait hoehaha! Fantastisch! Dit is echt een schitterende afsluiter van deze dag. We lopen via Downtown terug naar ons hotel en duiken dan ons nest weer in. When can we do this again? Tomorrow!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen