When can we do this again?

10 januari 2016
Het is vandaag alweer onze laatste dag in het Disneyland Resort, time sure flies when you're having fun. Vanavond is de aller-laatste voorstelling van Aladdin: A Musical Spectacular en dat was dé reden om deze week hier in Disneyland te zijn. Gaat het ons lukken om erbij te zijn? We staan extra vroeg op vandaag en willen gebruik maken van de Magic Morning in DCA. Helaas had ik het niet helemaal goed begrepen en kunnen we met onze tickets alleen gebruik maken van de vroege opening van het Disneyland Park. Dan gaan we maar in de rij staan en wachten tot het park open gaat. Het is al aardig druk, alle Disneygeeks uit de omgeving staan klaar om richting het Hyperion Theatre te rennen en een fastpass te scoren voor de Aladdin musical. De laatste kans vandaag! Nog 4 shows te gaan en het is over..

Als om half 9 de poorten open gaan, gaan we met de massa mee en staan op Buena Vistra Street al te wachten. Een mega lange rij richting het Hyperion Theatre. Maar we zijn er vroeg bij, dus het moet lukken om fastpassen te scoren. Ik wilde niet zomaar fastpassen, ik wilde ze voor de aller- aller-, maar dan ook écht aller-laatste show vanavond. Stressvlekken in de nek en bloednerveus. Aangekomen bij de fastpass-machines bleek dat ze eerste alle andere shows uit gaven. What? Alle mensen die hier zo vroeg waren willen allemaal maar 1 ding, fastpassen voor de laatste show en niet voor de eerste. Slecht geregeld! Dan maar weer in de rij aansluiten en zo bleven we uiteindelijk rondjes lopen. Hopen op een goeie timing Uiteindelijk ben ik 4 keer door de wachtrij gegaan, op een gegeven moment begon de rij bij de Tower of Terror, liep helemaal terug naar de ingang en zigzaggend terug naar Hyperion. Ondertussen heeft het zusje een aantal attracties gedaan, zoals de Tower of Terror en Monsters Inc. We proberen ook nog een tactiek door allebei op een andere plek in de rij aan te sluiten. Mocht het mij mislukken, hoef ik niet helemaal achteraan aan te sluiten. Tijdens het laatste uurtje wachten krijgen we gezelschap van Jolanda & Marjolein, die hier toevallig ook zijn. Zij willen geen fastpassen voor Aladdin, dus ik gebruik hun tickets om voor de zekerheid tickets te halen voor de ena-laatste show. Mocht het mislukken, kunnen we altijd daar nog heen. Het zusje staat ter hoogte van Buena Vista Street te wachten, dus we sluiten nog een laatste keer aan. Olaf staat zich ook weer te vervelen, dus omstebeurt gaan we nog met hem op de foto ook. Tijdens het wachten wordt ik steeds nerveuzer en krijgen we ook steeds meer onduidelijkere informatie. 'Voor de laatste show zijn de fastpassen op', 'Voor de laatste show zijn er maar 400 fastpassen beschikbaar' en zelfs 'Voor de laatste show delen we geen fastpassen uit'. Willen ze me gek hebben?

We komen steeds dichterbij de fastpass automaten en die voor de laatste beginnen op te raken. Het is ondertussen al rond 12 uur en de eerste voorstelling van vandaag begint. Er is nog plek in het theater en een aantal mensen gaan uit de rij om nu de voorstelling te zien. Nog een enkele fastpass beschikbaar.. Na 4 uur wachten sta ik weer voor de fastpass automaten en rollen er 2 kaartjes uit voor de laatste voorstelling vanavond. YES !! LUCKY BASTARDS !! Helemaal blij, het is ons gewoon gelukt. Halve dag naar de klote, maar het is het zó waard haha. Vlak na ons werden de laatste tickets uitgedeeld en worden de rest van de mensen teleurgesteld. So close! Wat een geluk! Inmiddels hebben we honger gekregen en met z'n vieren eten we wat lekkers bij Grizzly Peak. Na het eten verlaten we DCA en gaan nog wat dingen afvinken in het Disneyland Park. Er zijn nog een paar dingen die we willen doen en de tijd begint te dringen.Het is erg druk in het Disneyland Park, dus we kunnen helaas niet meer alles doen wat we willen. Als eerst gaan we naar Frontierland voor een ritje Big Thunder Mountain en maken daarna een aantal leuke foto's bij de BTM fotolocatie. Ook de Matterhorn mag niet ontbreken en die pakken we mee via de Single Riders Line. Ideaal! We lopen een rondje door het park, genieten van deze heerlijke omgeving en zien dat bij Splash Mountain geen wachtrij staat. Dan pakken we deze gelijk mee, want die hadden we ook nog niet gedaan deze trip. Uiteraard willen we achteraan zitten. Geen zin in een nat pak! In Adventureland beklimmen we Tarzan's Treehouse nog en dan hoppen we weer terug naar DCA. Op Town Square lopen we Jolanda & Marjolein weer tegen het lijf, maken even een praatje en kijken naar de Flag Retreat. Super Amerikaans! In DCA kijken we naar het showtje met de Newsboys, gaan op de foto met Goofy, hangen nog even rond in het Animation gebouw en gaan dan in de rij staan voor Aladdin. Deze hele dag bestaat eigenlijk uit wachten op Aladdin. De laatste show begint over ongeveer anderhalf uur en bijna alle plekken zijn al vol. Alleen de wachtrij voor balkon plaatsen is nog open. Ach.. we zijn er in ieder geval blij. Na lang wachten lopen we helemaal naar boven en vinden nog prima plaatsen in het gigantische theater. Dan is het eindelijk zover..

Hier hebben we enorm naar uit gekeken en tegenop gekeken. Over een uur is het voorbij, dan zullen we deze fantastische show nooit meer zien! Behalve dan op youtube! De show zit vol extra grappen en ontroerende momenten. Het publiek gaat enorm uit z'n dak en iedereen krijgt een waardig applaus. Wat zijn Disneygeeks toch awesome! Het is echt genieten van deze show. M'n favoriete Genie speelt mee en vuurt z'n grappen-kanon af. Fantastisch! Het slotapplaus lijkt uren te duren, onze handen doen er pijn van. Wat was dit ongelooflijk gaaf, het was die 4 uur wachten op een fastpass meer dan waard. Ik had dit écht niet willen missen. Genie is finally free! We verlaten het theater en lopen via de Mad T Party richting uitgang. Het zusje voelt zich niet zo lekker, dus we gaan terug naar het hotel. Ik loop even door naar Denny's voor een portie seasoned fries voor op de kamer. Deze eet ik lekker op en rust even uit op bed. Ik wil toch graag nog eventjes terug naar Disneyland en ga met m'n verfkwast op pad. Weer terug in het Disneyland Park aangekomen begint het vuurwerk van Disneyland Forever. Genieten! Heerlijke show! Dan loop ik naar New Orleans Square, waar zometeen de laatste Fantasmic speelt. Alleen komt Fantasmic over een tijdje wél terug. Ik sla deze show over en doe nog een laatste keer Haunted Mansion Holidays. Fantastische attractie!

Dan loop ik terug naar Main Street en vind een schitterend plekje op een bankje. Ik hoef niet lang meer te wachten voordat Paint the Night voorbij komt. I just love this parade! Dit keer snap ik de verfkwast wel en komen de feetjes van Tinkerbell omstebeurt langs om de kleuren te veranderen. Tof gedaan! De parade is van begin tot eind genieten. Hierna is het toch echt tijd om het park te verlaten. Met nog een laatste blik op het kasteel en een laatste groet aan Ome Walt loop ik richting uitgang. When can we do this again? I never want this to end!Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen